Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Rocketbook  de catre itsme1234 la 25 Sep 2022, 14:15
 • Filme ... in general  de catre DanD la 20 Sep 2022, 12:18
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 16 Sep 2022, 18:05
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 09 Sep 2022, 15:18
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 07 Sep 2022, 20:04
 • Urlaub 2022  de catre tibib la 04 Sep 2022, 13:27
 • Export masina in Ro  de catre The_messenger la 27 Aug 2022, 9:21
 • My e-auto  de catre DanD la 19 Aug 2022, 10:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:48
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:45
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Jul 2022, 17:35
 • chestia cu bicicleta *  de catre tibib la 16 Jun 2022, 14:54

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Patriarhul Teoctist face o vizita Papei" de GAP
  Stiri din Romania Patriarhul Teoctist ii face o vizita Papei. Cei doi inalti ierarhi vor initia discutii pentru promovarea unitatii crestinilor. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PFP Teoctist, va efectua, in perioada 7-14 octombrie, o vizita la Vatican, raspunzand astfel invitatiei pe care Papa Ioan Paul al II-lea i-a adresat-o in urma cu aproape trei ani si jumatate, cu prilejul vizitei istorice pe care Suveranul Pontif a efectuat-o la Bucuresti, in mai 1999, informeaza Rompres. [www.ziua.ro]

  Biserica Ortodoxa Romana da curs invitatiei la Vatican. Patriarhul Teoctist ii face o vizita Papei

  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PFP Teoctist, va efectua, in perioada 7-14 octombrie, o vizita la Vatican, raspunzand astfel invitatiei pe care Papa Ioan Paul al II-lea i-a adresat-o in urma cu aproape trei ani si jumatate, cu prilejul vizitei istorice pe care Suveranul Pontif a efectuat-o la Bucuresti, in mai 1999, informeaza Rompres.

  Vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania a fost prima pe care un Episcop al Romei a efectuat-o intr-o tara majoritar ortodoxa, incadrandu-se in eforturile Bisericilor Crestine de apropiere prin dialog teologic si practic, in vederea refacerii unitatii tuturor celor care Il marturisesc pe Hristos si pentru o marturie comuna in fata lumii. Patriarhul Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea se intalnesc pentru a treia oara in aceste calitati, dupa vizita Suveranului Pontif la Bucuresti si cea a Intaistatatorului BOR in Cetatea Vaticanului, la inceputul anului 1989 (4-5 ianuarie). Atunci Patriarhul Teoctist a profitat de o vizita pe care urma s-o efectueze in India, facand o escala la Vatican, unde a fost primit cu tot protocolul pe care-l presupune o vizita oficiala. Cei doi inalti ierarhi se cunoscusera anterior cu prilejul unor conferinte interbisericesti organizate in perioada in care actualul Patriarh era Mitropolit al Moldovei, iar Papa era Arhiepiscop al Cracoviei si Primat al Bisericii Poloniei.

  Relatiile dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica au cunoscut o deschidere in anul 1964, cand Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului Atenagoras si Papa Paul al VI-lea si-au dat sarutare frateasca dupa 910 ani de schisma. Acest moment crucial a fost urmat, in 1965, de ridicarea reciproca si concomitenta a anatemelor ce fusesera aruncate la 1054, initiindu-se o noua etapa in istoria relatiilor dintre cele doua Biserici. Articol intreg puteti citi aici. [www.ziua.ro].

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Stiri din Romania
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Stiri din Romania:
  Locuri de munca in Germania si Spania

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 0
  Voturi: 0

  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media