Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Rocketbook  de catre itsme1234 la 25 Sep 2022, 14:15
 • Filme ... in general  de catre DanD la 20 Sep 2022, 12:18
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 16 Sep 2022, 18:05
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 09 Sep 2022, 15:18
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 07 Sep 2022, 20:04
 • Urlaub 2022  de catre tibib la 04 Sep 2022, 13:27
 • Export masina in Ro  de catre The_messenger la 27 Aug 2022, 9:21
 • My e-auto  de catre DanD la 19 Aug 2022, 10:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:48
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:45
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Jul 2022, 17:35
 • chestia cu bicicleta *  de catre tibib la 16 Jun 2022, 14:54

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Atentie soferi sau jaf la drumul mare" de GAP
  Stiri din Romania Amenzile prevazute in proiectul Legii circulatiei risca sa-i arunce pe soferi in puscarie pentru ca sunt atat de mari incat nu vor putea fi platite * Adrian Nastase nu considera exagerata o amenda de 10 milioane de lei la un salariu minim fixat de Guvern la 1.750.000 de lei * ( din ziarul Ziua [www.ziua.ro] )

  Guvernul Adrian Nastase a mai mai pus la punct o strategie de jupuire a oamenilor de inca o piele. "Asta in eventualitatea ca o mai au si pe aceasta, daca e sa ne gandim numai la cat va fi intretinerea in aceasta iarna", dupa cum preciza, ieri, deputatul PNL Radu Stroe. De data aceasta este vorba de amenzile drastice prevazute in proiectul de lege privind circulatia pe drumurile publice, proiect adoptat deja de Senat, aflat acum in dezbaterea Camerei Deputatilor. Stroe spune ca pentru un sofer profesionist o amenda de pana la 10 milioane de lei il poate arunca in puscarie daca nu are bani sa plateasca. "Plus ca ramane si fara carnet de conducere, deci el si familia sa raman fara o sursa importanta de venituri. Poate singura", a completat Stroe. Nici faptul ca reperezentantii Consiliului Economic si Social au avizat negativ proiectul, chiar daca are un rol consultativ, nu l-a impresionat pe premier.

  Capitolul VII al proiectului Legii privind circulatia pe drumurile publice, in forma adoptata de Senat, cuprinde "Contraventii si sanctiuni administrative". Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 5 milioane la 10 milioane de lei, prevede articolul 87, urmatoarele fapte: conducerea vehiculului sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie infractiune; incalcarea normelor referitoare la depasire; conducerea unui vehicul cu defectiuni tehnice grave la sistemul de franare sau la mecanismul de directie; depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv; nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata; nerespectarea semnalelor politistilor la trecerea coloanelor oficiale; neoprirea la semnalul regulamentar al politistului.

  Tot contraventii, pedepsite cu amenda de la 3 la 5 milioane de lei, cuprinde si articolul 88. Aici sunt incriminate: depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferata; schimbarea directiei de mers prin incalcarea marcajului longitudinal continuu; circulatia pe sens opus; neacordarea prioritatii de trecere a vehiculelor care au acest drept.

  Amenzile cele mai mici, adica de la 1 la 3 milioane de lei, sunt prevazute la articolul 89 si se dau pentru: patrunderea in intersectie la culoarea rosie a semaforului electric; incalcarea normelor referitoare la folosirea pe timp de noapte a luminilor de drum; depasirea cu mai mult de 30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv; neacordarea prioritatii de trecere pietonilor care au acest drept; neprezentarea, in termenul prevazut de lege, la unitatea de politie pe raza careia s-a produs un accident de pe urma caruia au rezultat pagube minore.

  Savarsirea contraventiilor de la cele trei articole prezentate mai sus atrage, pe langa sanctiunea amenzii contraventionale si aplicarea masurii administrative a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de: 90 zile in cazurile de la articolul 87; 60 zile pentru faptele de la articolul 88; 30 zile in cazurile prevazute la articolul 89. Suspendarea dreptului de a conduce autovehicule se dispune si la cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, mai prevede proiectul.

  Articol complet : ziarul Ziua [www.ziua.ro]

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Stiri din Romania
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Stiri din Romania:
  Locuri de munca in Germania si Spania

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 5
  Voturi: 1


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media