Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Rocketbook  de catre itsme1234 la 25 Sep 2022, 14:15
 • Filme ... in general  de catre DanD la 20 Sep 2022, 12:18
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 16 Sep 2022, 18:05
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 09 Sep 2022, 15:18
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 07 Sep 2022, 20:04
 • Urlaub 2022  de catre tibib la 04 Sep 2022, 13:27
 • Export masina in Ro  de catre The_messenger la 27 Aug 2022, 9:21
 • My e-auto  de catre DanD la 19 Aug 2022, 10:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:48
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:45
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Jul 2022, 17:35
 • chestia cu bicicleta *  de catre tibib la 16 Jun 2022, 14:54

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Americanii fac haz de Legea Pruteanu" de eugen
  Divertisment Celebra Lege Pruteanu a facut deja inconjurul lumii, gratie unui articol realizat de corespondentul Associated Press in Romania, Alison Mutler. Depesa a fost preluata de canalul de stiri ABC News si de mai multe ziare din Statele Unite, precum “Las Vegas Sun”, “San Francisco Chronicle” sau “Austin American Statesman”, dar si de prestigiosul cotidian britanic “The Guardian”. In afara de mediatizarea in presa scrisa, relatarile cuprinse in material au intrat in dezbatere pe un important forum de discutii on-line pe teme de actualitate, la adresa www.FreeRepublic.com.


  Celebra Lege Pruteanu a facut deja inconjurul lumii, gratie unui articol realizat de corespondentul Associated Press in Romania, Alison Mutler. Depesa a fost preluata de canalul de stiri ABC News si de mai multe ziare din Statele Unite, precum “Las Vegas Sun”, “San Francisco Chronicle” sau “Austin American Statesman”, dar si de prestigiosul cotidian britanic “The Guardian”. In afara de mediatizarea in presa scrisa, relatarile cuprinse in material au intrat in dezbatere pe un important forum de discutii on-line pe teme de actualitate, la adresa www.FreeRepublic.com.

  “Inima si sufletul unei limbi sint sintaxa si modelul semantic, iar nu lexiconul. Cei care cred ca limba lor este corupta de cuvinte straine imprumutate nu isi inteleg nici limba si nici istoria”, este de parere un membru avizat al forumului. Un alt participant este curios daca “poate cineva sa traduca “screw’em” (sa se duca naibii) in romana”, iar raspunsul primit este urmatorul: “Cred ca “Placa d’ici” (pleaca de-aici - n.r.) ar putea fi echivalentul unui cuvint urit pe care nu pot sa-l pronunt”.

  “Engleza este a doua limba vorbita in lume tocmai pentru ca, de-a lungul timpului, vorbitorii ei au facut exact INVERS decit vor sa faca acesti romani timpiti”, este de parere un alt participant. “Legea Pruteanu se adreseaza celor trecuti de 45 de ani, care au crescut in perioada dictaturii comuniste a lui Nicolae Ceausescu si care tind sa fie mai obisnuiti cu regulile impuse de stat asupra vietii si comportamentului. Acest lucru imi aduce aminte de o fraza a lui Bertrand Russel: “Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac””, continua mesajul. “Aceasta lege este aproape la fel ca incercarea Frantei de a indeparta influentele lingvistice. Francezii ar trebui sa foloseasca termenul “logicel” in locul cuvintului “software”, precum si alte astfel de nonsensuri.

  ““INTERZIS ENGLEZA” ar trebui sa faca minuni pentru economia Romaniei”, opineaza cu ironie un participant la discutie. “In fond, ce este atit de special la aceasta limba romanica? Nu este franceza totusi”, se arata in urmatorul mesaj
  Articol complet Evenimentul zilei

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Divertisment
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Divertisment:
  Adrian Copilu' Minune la CNN

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.4
  Voturi: 5


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media