Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Rocketbook  de catre itsme1234 la 25 Sep 2022, 14:15
 • Filme ... in general  de catre DanD la 20 Sep 2022, 12:18
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 16 Sep 2022, 18:05
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 09 Sep 2022, 15:18
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 07 Sep 2022, 20:04
 • Urlaub 2022  de catre tibib la 04 Sep 2022, 13:27
 • Export masina in Ro  de catre The_messenger la 27 Aug 2022, 9:21
 • My e-auto  de catre DanD la 19 Aug 2022, 10:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:48
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:45
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Jul 2022, 17:35
 • chestia cu bicicleta *  de catre tibib la 16 Jun 2022, 14:54

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Start pentru Liga Asociatiilor Romänesti din Germania" de al_draghici
  Stiri din Germania Sämbätä, 19 octombrie, a avut loc la München o masa rotundä care pregäteste infiintarea Ligii Asociatiilor Romänesti din Germania.  La aceasta intälnire au participat reprezentanti a sapte asociatii romänesti si romäno-germane, printre care AGERO si Societatea cetätenilor originari din Romänia, ambele cu sediul in Stuttgart, Apozitia, Alianta civicä, Asociatia Scriitorilor Romäni si Germani din Bavaria (München), Societatea romäna pentru etnografie si folclor "Ioan Bocsa" si Asociatia romäno-germanä din Karlsruhe.

  Obiectivul infiintärii acestui "organism-umbrelä" al diasporei este reunirea organizatiilor si comunitätilor romänesti din Germania, in scopul coordonärii activitätii lor pentru cultivarea limbii si promovarea culturii romänesti. Se intentioneazä stimularea colaborärii cu organizatiile romänesti din lumea intreagä, precum si reprezentarea asociatiilor membre in relatiile cu institutiile de stat si ale vietii publice din tarä si din sträinätate. Liga isi propune -pe längä organizarea de manifestäri culturale si actiuni caritative- sä faciliteze si sä transparentizeze schimbul de informatii intre asociatii, precum si intre acestea si institutiile germane.

  Intälnirea a avut loc la Centrul Cultural romänesc din München, la initiativa Dr.-Arh.Gheorghe Säsärman (secretarul Asociatiei Scriitorilor Romäni din Bavaria), Arh. Dan Ciudin (presedintele Aliantei Civice din München) si Ing. Virgil Petala (presedintele executiv al Societätii Culturale Germano-Romäne Apozitia). Dupa dezbaterea problemelor de fond ale infiintärii Ligii si a proiectului de statut, reprezentantii asociatiilor prezente la masa rotunda au decis intälnirea pe 16 noiembrie la Stuttgart, pentru Adunarea Constituantä si aprobarea definitivä a statutului Ligii. S-a lansat, de asemenea, un apel la participarea cät mai largä si a altor asociatii romano-germane a cäre adera la neutralitatea politicä si religioasä a Ligii in formare. La ora actuala exista ca. 18 asftel de asociatii in Germania.

  Dani Rockhoff si Alexandru Draghici

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Stiri din Germania
  · Stire de bogdan


  Cea mai citita aparitie despre Stiri din Germania:
  Cutremur in Rheinland si Ruhrgebiet

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 2.28
  Voturi: 7


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media