Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Rocketbook  de catre itsme1234 la 25 Sep 2022, 14:15
 • Filme ... in general  de catre DanD la 20 Sep 2022, 12:18
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 16 Sep 2022, 18:05
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 09 Sep 2022, 15:18
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 07 Sep 2022, 20:04
 • Urlaub 2022  de catre tibib la 04 Sep 2022, 13:27
 • Export masina in Ro  de catre The_messenger la 27 Aug 2022, 9:21
 • My e-auto  de catre DanD la 19 Aug 2022, 10:43
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:48
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 16 Aug 2022, 16:45
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Jul 2022, 17:35
 • chestia cu bicicleta *  de catre tibib la 16 Jun 2022, 14:54

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Un comando cecen a luat 1.000 de ostatici la Moscova" de eugen
  Mapamond Cea mai mare lovitura terorista dupa 11 septembrie. Un grup de circa 20 de luptatori ceceni inarmati a intrerupt ieri seara un spectacol muzical ce se desfasura intr-un teatru din Moscova, tragind cel putin cinci focuri in aer si luind ostatici spectatorii. Potrivit unui jurnalist al agentiei Interfax, care se afla in interiorul teatrului in momentul asaltului, atacatorii au permis spectatorilor sa-si contacteze telefonic rudele sau prietenii si au acceptat sa elibereze copiii. Totodata, spectatorii de religie musulmana au primit permisiunea de a parasi sala, unde se aflau aproape 1.000 de persoane, dintre care 40 de actori, 35 de muzicieni si 50 de membri ai personalului.

  Cea mai mare lovitura terorista dupa 11 septembrie
  Un comando cecen a luat 1.000 de ostatici la Moscova: Lovitura de... teatru


  Un grup de circa 20 de luptatori ceceni inarmati a intrerupt ieri seara un spectacol muzical ce se desfasura intr-un teatru din Moscova, tragind cel putin cinci focuri in aer si luind ostatici spectatorii. Potrivit unui jurnalist al agentiei Interfax, care se afla in interiorul teatrului in momentul asaltului, atacatorii au permis spectatorilor sa-si contacteze telefonic rudele sau prietenii si au acceptat sa elibereze copiii. Totodata, spectatorii de religie musulmana au primit permisiunea de a parasi sala, unde se aflau aproape 1.000 de persoane, dintre care 40 de actori, 35 de muzicieni si 50 de membri ai personalului.

  Jurnalistul agentiei Interfax a transmis ca unii dintre atacatori sint inarmati cu pusti automate si a furnizat primul indiciu potrivit caruia acestia ar fi originari din regiunea Caucazului, fapt confirmat si de un adolescent care a asistat la luarea de ostatici si a relatat politiei ca agresorii au cerut “incetarea razboiului”, aratind ca acestia vorbeau “in limba lor”. Potrivit relatarii agentiei Itar-Tass, in jurul orei locale 21.00 (22.00 - ora Romaniei), mai multe masini s-au oprit in fata teatrului, in fapt Casa de cultura a unei uzine de rulmenti, situata intr-un cartier muncitoresc din sud-vestul Moscovei. La momentul incidentului, in teatru se desfasura piesa “Nord-Est”, una dintre cele mai populare comedii muzicale din Rusia

  Fortele speciale ruse au inconjurat teatrul

  Importante efective ale politiei moscovite au inconjurat cladirea, iar grupul de interventie antiterorista Alfa a fost mobilizat pentru a interveni, potrivit unei surse a serviciilor secrete ruse (FSB). Potrivit CNN, cel putin doi lunetisti au luat pozitie in asteptarea unui semnal, iar un numar nedeterminat de politisti au patruns in cladire. In paralel, doua transportoare blindate ale Ministerului rus de Interne au luat pozitie in fata intrarii principale a teatrului, iar dispozitivul de securitate a fost intarit de doua grupuri a cite 50 de soldati inarmati si echipati cu casti de protectie. Responsabili ai personalului tehnic de la Casa de cultura au furnizat fortelor antiteroriste planurile cladirii. Un mare numar de pompieri si de ambulante au ajuns la fata locului pentru a face fata unui eventual dezastru. Potrivit Kremlinului, presedintele Vladimir Putin a fost informat imediat despre criza creata, iar primarul Moscovei, Iuri Lujkov, s-a deplasat la fata locului.

  Atacatorii au minat cladirea
  Pe de alta parte, atacatorii au avertizat politia sa nu ia in calcul un asalt, amenintind ca au minat intreaga cladire, iar ca ei insisi au asupra lor dispozitive explozive. Totodata, au declarat ca vor omori 10 ostatici la fiecare membru al grupului care ar putea fi ucis. Avertismentul a fost transmis autoritatilor prin intermediul unui telefon mobil apartinind unui spectator din sala. Cu ocazia convorbirii, agresorii au declarat ca sint ceceni si s-au prezentat drept “Divizia 29 de kamikaze”. In paralel, separatistii ceceni au contactat postul de televiziune BBC pentru a transmite ca grupul care a luat ostatici a plantat explozibili in tot teatrul si ca in fruntea acestuia se afla Movsar Baraiev, un nepot al comandantului cecen Arbi Baraiev, ucis anul trecut de trupele ruse. Ei au cerut retragerea imediata a trupelor rusesti din Cecenia, avertizind ca sint pregatiti sa moara pentru cauza lor. In acest sens au amenintat ca vor arunca in aer cladirea in cazul in care fortele de securitate ruse incearca sa patrunda.

  "Comandoul celor 40 de vaduve"
  Avertismentele au fost confirmate de persoanele eliberate din cladire, care au declarat ca atacatorii, barbati in uniforme si femei in valuri, poarta infasurate pe mijloc centuri cu explozibili.

  Actiunea separatistilor a fost confirmata pe site-ul lor de Internet, kavkaz.org, unde este citata o declaratie a comandantului Movsar Baraiev, care arata ca grupul sau de comando este insotit de “patruzeci de vaduve de luptatori ceceni” si ca numarul ostaticilor se apropie de o mie, dupa ce toti copiii aflati in sala au fost eliberati. La ora inchiderii editiei, putin dupa miezul noptii, deputatul cecen din Duma de Stat, Aslanbek Aslakhanov, se afla in interiorul cladirii teatrului pentru a negocia cu autorii luarii de ostatici. Vom reveni.
  Ev. Zilei - 24/10/2002

  http://www.revistapresei.ro/RO/articol.cfm?Sectiune=Esential&ID=34154

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Mapamond
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Mapamond:
  Catastrofa navetei Columbia

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.5
  Voturi: 6


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media