Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • chestia cu bicicleta *  de catre cip_a la 17 Nov 2017, 13:40
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 15 Nov 2017, 22:42
  • Drumul cu masina DE-RO (2016)  de catre itsme1234 la 15 Nov 2017, 16:43
  • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre itsme1234 la 14 Nov 2017, 8:21
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 30 Oct 2017, 17:27
  • Melodia zilei  de catre tibib la 25 Oct 2017, 11:23
  • Ichiriere masina pentru drum in Romania  de catre lucianp la 24 Oct 2017, 10:43
  • Ce carti ati mai citit sau...mai cititi?  de catre dan02 la 29 Sep 2017, 7:17
  • Istorie  de catre tibib la 31 Aug 2017, 11:40
  • Sommerreifen 2013-201x  de catre The_messenger la 23 Aug 2017, 14:19
  • Zboruri ieftine (II)  de catre Thomas la 20 Aug 2017, 12:08
  • Probleme in a accesa site-ul (Aug 2017)  de catre The_messenger la 09 Aug 2017, 14:40

    [ Tineri romani in Germania ]
  • "Informatii: Noi detalii privind dreptul de munca" de iulian
    Familia in Germania Pentru ca s-a dorit un rezumat al drumurilor de facut si al argumentelor legislative care stau in spatele dreptului de munca care il au insotitorii de greencardisti, am sa il fac eu pentru ca am fost o prezenta cel putin activa la aceasta tema.

    Totul a pornit initial de la acea brosura scrisa pentru greencardisti de catre ministerul muncii din Germania, care informeaza la pagina 20 ca sotiile/sotii de GC au drept de munca neconditionat dupa 2 ani, fara sa fie nevoie de verificarea pietii de munca cand vrei sa te angajezi, fara sa fie legata de o firma sau o ramura de activitate (si anume Arbeitsberehtigung) (http://www.arbeitsamt.de/zav/services/greencard/a987engl.pdf) – am pus linkul in engleza. Pt versiunea in germana mergeti pe site la www.arbeitsamt.de ... greencard.. si apoi selectati limba germana.

    Mergand pe aceste informatii am cautat sa obtin informatii cat mai exacte, si scriind la acelasi minister am primit o scrisoare care confirma cele sustinute in acea brosura. Am sa pun din lou linkurile cu scrisoarea aceea scanata, pentru ca aceste randuri sa fie cat mai complete:
    http://www.romanians-de.org/files/a1.gif
    http://www.romanians-de.org/files/a2.gif

    Legea pe care se bazeaza acest demers este:
    Verordnung über die Arbeitsgenehmigung für ausländische Arbeitnehmer (Arbeitsgenehmigungsverordnung - ArGV)
    Vom 17. September 1998 (BGBl. I S. 2899).
    Geändert durch die Erste Verordnung zur Änderung der
    Arbeitsgenehmigungsverordnung
    vom 08.12.2000(BGBl. I, S. 1684)

    iar paragraful din legea de mai sus numita suna in felul urmator:

    (2) 1Dem Ehegatten eines Deutschen oder eines Ausländers ist die Arbeitsberechtigung nach Absatz 1 zu erteilen, wenn die Voraussetzungen für die Verlängerung der Aufenthaltserlaubnis nach § 19 Abs. 1 Nr. 1 oder 3 und 4 des Ausländergesetzes vorliegen. 2Satz 1 gilt entsprechend, wenn die eheliche Lebensgemeinschaft fortbesteht.

    Aceeasi fraza este pomenita si intr-o alta brosura a arbeitsamt-ului cu titlul: "Arbeitsgenehmigung für ausländische Arbeitnehmer" (Merkblatt 7) pe care o gasiti la adresa:

    http://www.arbeitsamt.de/hst/services/merkblatt/pdf/mb07_agen.pdf

    la pag. 15, Pkt. 6.

    Pana in acest punct se ajunsesera cu cercetarile, dar nu aveam cazuri concrete, cazuri care nu au intarziat sa apara la sfarsitul anului trecut si acum, in ianuarie. “vleude” si “CalinP” au fost primii care au anuntat obtinerea acestui vestit permis de munca – vestitul Arbeitsberehtigung.

    De la ei am aflat ce acte sunt necesare:

    Dupa trecerea primului an de sedere, se poate merge deja la Ausländerbehörde sa modifice interzicerea de munca. Teoretic, din acest moment se poate lucra, dar au fost foarte rare cazurile cand efectiv s-a reusit pentru ca era in continuare nevoie de procedura enervanta pt firme numita “verificarea pietii de munca”. Oricum ar fi, terbuie sa scoatem din pasaport interzicerea dreptului de munca. Deci inainte de a trece la obtinerea Arbeitsberehtigung asigurati-va ca ati trecut pe la Oficiul pt straini pt a va fi scoasa interdictia mentionata.

    Dupa trecerea celor 2 ani de zile, te duci la Arbeitsamt, le spui ca esti de doi ani de zile in Germania ca insotitor de persoana cu drept de sedere in Germania (in cazul acest greencardist) si ca vrei drept de munca. Acestia o sa iti dea un formular care trebuie completat la Ausländerbehörde. Formularul dovedeste apoi ca solicitantul are viza in Germania de doi ani de zile. Asta nu pot sa o faca direct cei de la Arbeitsamt pentru ca sunt foarte ocupati . Oricum, cu aceasta hartiuta completata, cu certificatul de casatorie si cu pasapoartele sot/sotie se merge la Arbeitsamt, care ori elibereaza pe loc acest permis, ori il va trimite pe posta in cateva zile (maxim 7 zile).

    Si asta este tot. Va doresc mult succes si va rog ca fiecare care va face acesti pasi sa isi posteze experientele la topicul “Familia” la “Drept de munca dupa 2 ani”. Ca sa avem o imagine cat mai completa si a ne bucura de fiecare reusita.

    Numai bine,
    Iulian

    Nota: Acest material este o sinteza a informatiilor pe care le puteti regasi pe acest thread din Forum

     
      Linkuri inrudite
    · Mai mult despre Familia in Germania
    · Stire de dcip


    Cea mai citita aparitie despre Familia in Germania:
    Noi detalii privind dreptul de munca

      Aprecierea articolului
    Scor mediu: 4.33
    Voturi: 53


    Coteaza acest articol:

    Excelent
    Foarte bun
    Bun
    Obisnuit
    Slab


      Optiuni
     
    Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

    Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media