Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • chestia cu bicicleta *  de catre sdragos la 21 Apr 2018, 9:11
  • Diesel sau benzina  de catre MC la 17 Apr 2018, 10:41
  • (Frequent) flyer lounge  de catre DanD la 16 Apr 2018, 23:29
  • Sommerreifen 2013-201x  de catre The_messenger la 12 Apr 2018, 13:21
  • Winterreifen 2008-201x  de catre The_messenger la 10 Apr 2018, 11:52
  • Melodia zilei  de catre tibib la 30 Mar 2018, 17:08
  • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 25 Mar 2018, 20:25
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 25 Mar 2018, 19:52
  • Traducere Terminologie Apicultura  de catre cip_a la 21 Feb 2018, 16:41
  • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre stefanluchian la 06 Feb 2018, 22:32
  • Schluesseldienst Muenchen  de catre pileat la 28 Jan 2018, 21:25
  • Raspberry Pi  de catre foni la 25 Jan 2018, 8:09

    [ Tineri romani in Germania ]
  • "Intrebari: Acesta este Greencard-ul?" de beryx
    Referinte Greencard Textul urmator a fost initial publicat in forum si porneste de la discutia despre noua lege a imigrarii. Il postam si aici pentru a afla si parerea celor care nu au citit acest thread, pentru ca este o imagine despre situatia greencardistilor pe care poate nu ne-am facut-o pina acum. Asteptam comentariile tuturor aici sau pe forum.

    cineva a scris:
    Salve,
    Legea se poate fi citita si online:
    http://www.integrationsbeauftragte.de/download/auslg.htm#24
    Paragraful de interes:
    Citat:
    § 24 Unbefristete Aufenthaltserlaubnis
    (1) Die Aufenthaltserlaubnis ist unbefristet zu verlängern, wenn der Ausländer

    1. die Aufenthaltserlaubnis seit fünf Jahren besitzt,
    2. eine Arbeitsberechtigung besitzt, sofern er Arbeitnehmer ist,
    ...
    ...
    Nu vad nici o referinta la vreo lege speciala....



    Problema aici este punctul 2, unde se cere Arbeitsberechtigung. Iar noi avem numai Arbeitserlaubnis.


    cineva a scris:
    Si asta-i "celebra" ordonanta
    http://www.bmi.bund.de/dokumente/Artikel/ix_23480.htm?nodeID=


    Celebra ordonanta are de fapt 2 parti: IT-AV (cea citata de ckunst), care stipuleaza dreptul de sedere (Aufenthaltserlaubnis) si IT-ArGV:
    http://www.arbeitsamt.de/hst1/services/sgb3/anha26.html,
    care stipuleaza dreptul de munca (din pacate numai Arbeitserlaubnis si nu Arbeitsberechtigung).

    Deci, pentru a ne incadra in prevederile § 24 din Ausländergesetz si a obtine "unbefristete Aufenthaltserlaubnis" avem nevoie mai intii de Arbeitsberechtigung. Cum se obtine acesta, ne spune § 286 din SGBIII:
    http://www.fh-fulda.de/fb/sw/projekte/sozdat/rnormen/sozialg/sgb3.htm


    Citat:
    § 286
    Arbeitsberechtigung
    (1) Die Arbeitsberechtigung wird erteilt, wenn der Ausländer
    1.
    eine Aufenthaltserlaubnis oder Aufenthaltsbefugnis besitzt und

    a)
    fünf Jahre rechtmäßig eine versicherungspflichtige Beschäftigung im Bundesgebiet ausgeübt hat oder

    b)
    sich seit sechs Jahren im Bundesgebiet ununterbrochen aufhält und

    2.
    nicht zu ungünstigeren Arbeitsbedingungen als vergleichbare deutsche Arbeitnehmer beschäftigt wird.

    Für einzelne Personengruppen können durch Rechtsverordnung Ausnahmen von Satz 1 Nr. 1 zugelassen werden.

    (2) Auf die Beschäftigungszeit nach Absatz 1 Satz 1 Nr. 1 Buchstabe a werden nicht angerechnet Zeiten

    1.
    einer Beschäftigung, die vor dem Zeitpunkt liegen, in dem der Ausländer aus dem Bundesgebiet unter Aufgabe seines gewöhnlichen Aufenthalts ausgereist war,

    2.
    einer auf Grund einer Rechtsverordnung nach § 288 Abs. 1 Nr. 3 zeitlich begrenzten Beschäftigung sowie

    3.
    einer Beschäftigung, für die der Ausländer auf Grund einer Rechtsverordnung nach § 288 Abs. 1 Nr. 7 oder auf Grund einer zwischenstaatlichen Vereinbarung von der Genehmigungspflicht für eine Beschäftigung befreit war.



    La prima vedere ar parea ca dupa 5 ani de lucru legal putem obtine Arbeitsberechtigung. Daca insa citim mai atent, observam punctul 2. din paragraful (2), care spune ca la "vechimea in munca" nu se socotesc timpii de lucru rezultati ca urmare a desfasurarii unei activitati limitate in timp permise pe baza § 288 Abs. 1 Nr. 3.
    Iar acum, prima fraza din IT-ArGV, pe care eu am observat-o abia acum citeva zile:
    Citat:

    Auf Grund des § 288 Abs. 1 Nr. 2, 3, 4, 5, 7 und 8 und des § 292 Abs. 2 Satz 3 des Dritten Buches Sozialgesetzbuch – Arbeitsförderung – (Artikel 1 des Gesetzes vom 24. März 1997, BGBl. I S. 594) verordnet das Bundesministerium für Arbeit und Sozialordnung:
    ...
    ...


    In concluzie, noi am obtinut dreptul de munca pe baza unei ordonante conforme cu § 288 Abs. 1 Nr. 2, 3, 4, 5, 7 und 8, asa ca dupa 5 ani de lucru cu greencard, din punctul de vedere al § 286 din SGBIII, avem o "vechime in munca" in Germania de 0 ani.

    Sad but true.

    Citeva portite de scapare (foarte firave insa):
    1. Daca sotia a primit Aufenthaltserlaubnis exact in aceeasi zi cu posesorul de greencard (sau chiar inaintea lui) si dupa cei 2 ani de asteptare a obtinut Arbeitsberechtigung, atunci sotia se incadreaza in prevederile § 24 din Ausländergesetz si poate primi "unbefristete Aufenthaltserlaubnis". Fostul greencard-ist va primi atunci Aufenthltserlaubnis pt. intregirea familiei. Dupa un an de asteptare va putea cere Arbeitserlaubnis, iar dupa 2 ani va primi Arbeitsberechtigung. Suna amuzant, dar asta e singura interpretare pe care reusesc sa o dau legii.

    2. Valabil pt. cei care se aflau in Germania inca inainte de a primi greencard-ul: daca s-au implinit 6 ani de sedere in Germania inainte de expirarea greencard-ului, puteti primi Arbeitsberechtigung conform § 286 din SGBIII (vezi (1) / 1. / b) ). Apoi, se aplica prevederile § 24 din Ausländergesetz si se obtine si "unbefristete Aufenthaltserlaubnis".
    Citind cele de mai sus, probabil ca v-ati spus: "Daca gasim o cale ca dupa cei 5 ani de greencard sa mai raminem legal inca un an, obtinem Arbeitsberechtigung si apoi unbefristete Aufenthaltserlaubnis". Asta este numai pe jumatate adevarat. O conditie pt. a obtine Arbeitsberechtigung este ca in momentul in care faceti cererea sa posedati Aufenthaltserlaubnis sau Aufenthaltsbefugnis. Daca de ex. dupa cei 5 ani de GC va veti inscrie la o facultate, veti primi drept de sedere de student, care este Aufenthaltsbewilligung, deci nu corespunde cerintelor § 286 din SGBIII.

     
      Linkuri inrudite
    · Mai mult despre Referinte Greencard
    · Stire de dcip


    Cea mai citita aparitie despre Referinte Greencard:
    Dreptul la somaj in Germania

      Aprecierea articolului
    Scor mediu: 4.66
    Voturi: 3


    Coteaza acest articol:

    Excelent
    Foarte bun
    Bun
    Obisnuit
    Slab


      Optiuni
     
    Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

    Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media