Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • My e-auto  de catre DanD la 27 Jan 2023, 10:28
 • Winterreifen 2008-202x  de catre tibib la 24 Jan 2023, 9:55
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 22 Jan 2023, 6:26
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 28 Dec 2022, 23:17
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23
 • Oare ne paste o noua taxa?  de catre The_messenger la 19 Nov 2022, 21:44
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 10 Nov 2022, 14:54
 • Rocketbook  de catre The_messenger la 28 Oct 2022, 21:24
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 28 Oct 2022, 20:43

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Franta si Germania pregatesc o uniune de tip confederativ" de steral
  Europa "Nucleu dur", "axa franco-germana", "refondarea UE" - tot atatea expresii pentru un "ceva" care se coace de aproximativ un an intre Franta si Germania.

  In ianuarie, aniversarea tratatului de la Versailles si relansarea cuplului franco-german a dat prilejul unor decizii care pe moment pareau festiviste, dar care in timp s-au dovedit a fi luate in serios in cele doua capitale sedinte de Guvern comune, concertarea pana la identificare in abordarea principalelor chestiuni de politica externa (prima ambasada comuna urmeaza sa fie deschisa in Mongolia), parteneriate consolidate intre landuri si regiuni sunt numai cateva exemple. Neintelegerile cu unele state membre sau candidate la UE in timpul crizei irakiene au confortat ideea la inceput timida de a refonda UE in jurul cuplului franco-german, cu cei care accepta o politica externa comuna, respectiv o aparare comuna europeana dincolo de presiunile americane. Comisarul european pentru extindere, GŁnther Verheugen, a explicat acum doua zile la Paris, intr-o conferinta de presa, ca "uniunea intre Franta si Germania trebuie sa fie expresia finala a reconcilierii, si sa reprezinte un pas in plus in integrarea europeana". Verheugen reitereaza astfel o propunere pe care a semnat-o alaturi de comisarul francez Pascal Lamy, privind unificarea celor doi piloni ai UE, care din punct de vedere juridic s-ar concretiza intr-o confederatie. Aceasta propunere vine imediat dupa publicarea unui sondaj care afirma ca in cazul unui referendum, Constitutia elaborata sub presedintia Conventiei privind viitorul Europei condusa de Valery Giscard d'Estaing, are toate sansele sa fie respinsa; in plus, negocierile asupra textului sunt din ce in ce mai dificile iar consensul pare departe de a fi obtinut. Cotidianul Le Monde dezvaluie intr-un supliment dedicat relatiilor franco-germane ca Parisul si Berlinul "reflecteaza" deja la uniunea despre care vorbeste GŁnther Verheugen. ( Ziua )
  Sa fie oare posibil sau este doar o fantezie speculativa?

   
    Linkuri inrudite
    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 5
  Voturi: 3


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media