Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 04 Jun 2023, 17:12
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 29 May 2023, 21:45
 • My e-auto  de catre DanD la 23 May 2023, 12:06
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:10
 • Sommerreifen 2013-202x  de catre The_messenger la 20 May 2023, 13:04
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 05 May 2023, 20:49
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 26 Apr 2023, 10:05
 • USA  de catre The_messenger la 17 Mar 2023, 22:29
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Acte necesare inregistrarii nasterii" de ioan
  Familia in Germania Odata cu obtinerea informatiilor oficiale privind inregistrarea nasterii la Consulatul din Munchen am mai fost informat ca de la data de 01.03.2004, Consulatul Romāniei la München va functiona īn noul sediu, situat la adresa: RICHARD-STRAUSS-STR.149, 81679 MÜNCHEN.

  Sperand sa fie utile celor care vor avea nevoie de aceste informatii, atasez mai jos continutul celor 2 documente primite de la Consulat:  NOTA PENTRU COPII, CETATENI ROMĀNI, NASCUTI ĪN GERMANIA

  Cetatenia romāna se dobāndeste la nastere, de catre copilul care are cel putin unul dintre parinti de cetatenie romāna.
  Orice operatiune privitoare la īncrierea copiilor īn pasapoartele parintilor (daca pasaportul parintelui este emis anterior anului 2002) sau de depunere a unei cereri pentru eliberarea unui pasaport individual copilului, se poate efectua doar daca se afla īn posesia unui certificat de nastere romānesc.
  Eliberarea unui certificat de nastere romānesc se poate efectua si la Consulatele Romāniei din strainatate īn urma īnregistrarii nasterii īn termen de 15 zile de la nastere sau, la depasirea acestui termen, dar nu mai tīrziu de 1 an de la nastere, prin aprobarea de catre consulul general.
  Actele necesare pentru īnregistrarea nasterii la consulat sunt:
  - Geburtsanzeige (actul medical constatator al nasterii), emis de clinica unde a avut loc nasterea si care este transmis de aici la Standesamt; este necesara o copie. NOTA: fara acest document NU este posibila īnregistrarea nasterii !
  - Geburtsurkunde – actul de nastere german, īntocmit de Standesamt;
  - Pasapoartele parintilor;
  - Certificatul de casatorie (daca este cazul);
  - Taxa consulara de 35 EUR.

  La depasirea vīrstei de 1 an, īnregistrarea nasterii si obtinerea unui certificat de nastere romānesc se face numai īn Romānia, urmānd procedura de transcriere a certificatului de nastere german īn registrele de stare civila din Romānia, astfel:
  - se introduce prin Tribunalul pe raza caruia s-a aflat ultimul domiciliu al parintilor īn Romānia o actiune de īnregistrare tardiva a nasterii.
  - īn baza hotarārii judecatoresti anterioare se face īnregistrarea nasterii īn registrul de stare civila de la Primaria īn raza caruia s-a aflat ultimul domiciliu al parintilor si se emite certificatul de nastere romānesc.
  Ambele operatiuni pot fi derulate personal de unul dintre parinti (cu cetatenia romāna) sau prin īmputernicit, cu procura speciala.

  Copiii, indiferent de vārsta, au dreptul si li se poate elibera pasaport individual. Cererea se depune de catre parinti, urmānd instructiunile generale de obtinere a unui pasaport.

  Copilul NU poate obtine pasaport cu mentiunea domiciliului īn Germania īnaintea parintilor. Cel putin unul dintre parinti trebuie sa se afle īn posesia unui pasaport cu mentiunea domiciliului īn Germania sau sa depuna cererea pentru un astfel de pasaport o data cu copilul.

  Īnscrierea copilului īn pasaportul (romānesc, emis anterior anului 2002) al unui parinte se poate face doar īn cazul īndeplinirii cumulative a urmatoarelor conditii:
  - prezentarea certificatului de nastere romānesc;
  - prezenta ambilor parinti si a copilului (parintii vor semna declaratii privitor la īnscriere īn fata consulului);
  - prezentarea actelor de identitate ale parintilor (pasapoarte);
  - achitarea taxei consulare de 35 EUR;
  - prezentarea a 3 fotografii color ale copilului, marime 2,5x3,5cm, īn care sa fie prinse corespunzator trasaturile capului (si ochii deschisi).  PRECIZARI
  referitoare la eliberarea de pasapoarte
  pe baza de procura

  Persoanele care nu īndeplinesc cerintele de atestare a sederii legale, neconditionate, de minim 1 an, īn strainatate sau detin viza pe baza de contract (indiferent de durata), pot obtine pasapoarte simple cu domiciliul īn Romānia īn urmatoarele conditii:
  1. Prin prezentare personala la Serviciul teritorial de pasapoarte, cu urmatoarele acte:
  a. certificat nastere romānesc;
  b. certificat casatorie romānesc (daca e cazul);
  c. certificat de deces al sotului (daca e cazul);
  d. hotarāre judecatoreasca de divort emisa de tribunal romānesc, cu mentiunea numelui purtat dupa divort (daca e cazul);
  e. buletin de identitate sau carte de identitate cu datele de identitate actuale;
  f. dovada de spatiu locuinta.

  2. Prin īmputernicit cu procura speciala, autentificata la unul din consulatele Romāniei din strainatate, caz īn care este necesar pasaportul valabil sau buletinul de identitate valabil al solicitantului, īmpreuna cu toate datele de buletin ale persoanei care este īmputernicita. Pentru autentificarea procurii vor fi prezentate actele mentionate si un set de patru fotografii color recente, marime 3,5x4,5cm, o data cu procura īntocmindu-se si cererile tip pentru pasaport ce vor fi prezentate cu toate actele de la punctul 1. de catre persoana īmputernicita, la politia judeteana īn tara.

  OBSERVATIE: Īn conformitate cu instructiunile Ministerului de Interne, emitentul pasapoartelor, prin procura nu pot fi emise decāt pasapoarte cu domiciliul mentionat īn Romānia.

  Pasapoartele solicitate cu aplicarea mentiunii domiciliului īn strainatate se pot obtine īn doua moduri:
  a. depunānd cererea la una din misiunile diplomatice ale Romāniei īn strainatate;
  b. prin prezentarea personala la politia judeteana a actelor necesare.

  Actele de stare civila straine trebuiesc recunoscute cu depline efecte pe teritoriul Romāniei, prin transcriere (nastere, casatorie, deces, adoptie) sau recunoastere juridica (divort, adoptie) īnainte de solicitarea unui nou pasaport.

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Familia in Germania
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Familia in Germania:
  Noi detalii privind dreptul de munca

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 3.4
  Voturi: 15


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media