Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • USA  de catre The_messenger la 02 Feb 2023, 5:17
 • My e-auto  de catre tibib la 01 Feb 2023, 8:56
 • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 31 Jan 2023, 1:43
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 22 Jan 2023, 6:26
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 2022)  de catre stefanluchian la 01 Jan 2023, 20:28
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 28 Dec 2022, 23:17
 • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre The_messenger la 17 Dec 2022, 15:18
 • World Cup 2022 Quatar  de catre The_messenger la 05 Dec 2022, 20:04
 • Schimbare pasaport si alte formalitati  de catre tibib la 23 Nov 2022, 14:23
 • Oare ne paste o noua taxa?  de catre The_messenger la 19 Nov 2022, 21:44
 • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 10 Nov 2022, 14:54
 • Rocketbook  de catre The_messenger la 28 Oct 2022, 21:24

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Offshore – purtator de calitatate, inovatie si tempo" de Gustav Bruckner
  IT/Software/Hardware Cine percepe globalizarea ca pe o realitate economica nu trebuie sa porneasca de la ideea ca informatica ar face o exceptie. Acest lucru nici nu ar fi de dorit. Nu numai pentru competitivitatea ramurii sau pentru firmele respective, dar nici macar pentru persoanele care lucreaza īn acest domeniu. Metodele centralizate, cum ar fi cele pe care le-au folosit unele grupari influente din Statele Unite pentru a īncerca sa opreasca migrarea specialistilor īn informatica, nu pot da rezultate pe termen lung. Minerii, otelarii sau textilistii germani au deja o experienta amara īn aceasta privinta.


  Īn comparatie cu aceste ramuri, modificarile structurale īn domeniul informaticii evolueaza cu o viteza ametitoare. "Desi nimeni nu trebuie sa subaprecieze eforturile legate de constructia retelelor si extinderea benzilor de frecvanta pe care le implica redistribuirea fortei de munca" – spune Dr. Peter Dück, vicepresedinte la compania Gartner – "acestea ramān neīnsemnate īn comparatie cu cheltuielile logistice cerute de transporturile de marfuri."

  Īn industria automobilelor, comert, chimie, īn aproape toate ramurile economiei, concurenta s-a extins la scara īntregului glob. Pentru a-si īmbunatati calitatea produselor, trebuie folosite toate posibilitatile. Standardizarea multor procese īn informatica si telecomunicatii precum si existenta unei retele de comunicatii care cuprinde acum toata planeta, ofera mari sanse. Aici nu trebuie luate īn considerare numai costurile reduse, ci si calitatea superioara, utilizarea de noi resurse si calificari, ca si viteza cu care pot fie puse īn practica inovatiile. Īn consecinta, multe firme īsi transfera īn strainatate – direct sau prin intermedari – componente ale departamentelor de informatica, de service sau chiar īntregi sectii productive.
  "Offshore-outsourcing nu se mai limiteza la cātiva clienti mari care īsi pot permite cheltuielile de planificare si de investitii preliminare. Īntre timp, 'offshore' sta aproape pe agenda oricarei firme, chiar de marime medie, care utilizeaza servicii externe de informatica" – spune mai departe domnul Dücke. De asemenea, toate marile companii, cum ar fi CGE&Y, CSC, EDS, IBM, SBS si T-Systems introduc sistematic īn ofertele lor si componente offshore.


  Orientarea spre Est.

  India ocupa primul loc printre tarile care au preluat dezvoltarile si serviciile offshore. Tendinta actuala se īndreapta īnsa spre regiunile mai apropiate, cum ar fi Europa de Est, care a si reusit sa-si adjudece īn favoarea sa unele contracte destinate Indiei. Astfel, un studiu efectuat de Pierre Audion Consultatnts (PAC), o firma de investigare a pietii, prognozeaza un boom pe piata offshore romāneasca īn urmatorii cātiva ani. O investigare personala efectuata de curānd īn cadrul a 25 de firme locale nu fac decāt sa īntareasca acesta anticipare. Relativ la īntreaga populatie, Romania dispune de un procent ridicat de informaticieni calificati, de sapte ori mai mare decīt cel al Indiei.
  Multe firme romanesti de informatica au dovedit o competenta convingatoare īn domenii Software-Management cum ar fi Rational Unified Process , Programare orientata pe obiecte si Proiectarea orientata pe obiecte. Informaticienii romani dispun de 'know-how'-ul necesar īn limbaje de programare cum ar fi HTML, XML, Visual C++, Delphi, Power Builder, ASPX, .NET, PHP, J2EE si altele. Ei stapānesc baze de date cum ar fi Oracle, MS SQL Server si MySql. Produsele software elaborate īndeplinesc cerintele de calitate impuse de standardele ISO 9000 si CMMI3. Īn afara acestor parametri calitativi, infrastructura solida de telecomunicatii, apropierea culturala si, nu īn ultimul rīnd, nivelul redus al salarizarii, promit tarii o pozitie offshore de vārf.

  A trece sub tacere riscurile legate de offshore ar fi o dovada de neglijenta. "Firmele care ofera servicii de offshore cunosc modul de derulare al activitatii, dar clientii adesea nu. De aceea trebuie ca participantilor sa le fie definite cu claritate toate cerintele si implicatiile", recomanda Dr. Kai Bender de la Roland Berger Strategy Consultants. "Deseori, economiile asteptate nu apar suficient de repede deoarece durata perioadei de tranzitie a fost subestimata de client sau a fost extinsa de ofertant." Aceste neajunsuri pot fi eliminate de consultanti independenti, care cunosc atīt procesele economice din ramura informaticii, cīt si mentalitatile ambilor parteneri.

  Gustav Bruckner  Despre autor, care s-a nascut la Brasov si a facut studiile pina in 1980 in Romania, puteti citi pe www.otis-consulting.de la sectiunea "Geschäftsleitung".

  Nota: Articolul a aparut in FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) din ziua de 17.03.2004, in suplimentul despre CeBit si ne-a fost oferit spre publicare chiar de catre autorul acestuia.

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre IT/Software/Hardware
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre IT/Software/Hardware:
  Situatia salariilor IT in Germania

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 3.5
  Voturi: 8


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media