Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 20:22
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 11:55
 • chestia cu bicicleta *  de catre sdragos la 21 Nov 2021, 18:18
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 20 Nov 2021, 8:02
 • Obiective (sa mai zic foto?)  de catre rano la 26 Oct 2021, 12:12
 • Filme ... in general  de catre tibib la 23 Oct 2021, 10:08
 • Laptop 2021  de catre rano la 22 Oct 2021, 7:07
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020)  de catre The_messenger la 06 Sep 2021, 20:33
 • Convorbiri ieftine cu Romania  de catre stefanluchian la 05 Sep 2021, 20:10
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 14 Jul 2021, 18:12
 • Melodia zilei  de catre The_messenger la 29 Jun 2021, 17:17
 • In atentia tuturor  de catre The_messenger la 24 Jun 2021, 19:32

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Cu auto catre Romania... [UPDATE]" de dcip
  Informatii Utile In urma cu mai mult de un an a fost publicata pe siteul nostru o selectie a informatiilor ce ar trebui luate in considerare atunci cand calatoriti cu masina catre Romania. Mai departe puteti citi cateva completari pe aceasta tema aduse de unul din membrii siteul nostru (livanel).

  Ungaria
  - la Shel Nickelsdorf (inainte de intrarea in Ungaria venind din Austria) rata de cumparare la forinti nu mai este favorabila. Acum am luat (vara 2004) cu 220 f / 1 EURO. Puteti gasi in Ungaria oferte mai bune (250 f / 1 EURO).
  - Autostrada Budapesta catre Szeged (M5) acum este fara plata (cum a mai fost mentionat), e pustie iar calitatea asfaltului este impecabila.
  - Nu intrati pe 20 august in Budapesta (ziua Ungariei). Podurile principale peste Dunare sint blocate pentru focurile de artificii. Mi-au trebuie 4 ore sa ajung de la periferie in centru si sa trec Dunarea.
  - Evitati sa cereti informatii la trecatori in Ungaria nu sint foarte amabili.

  Romania
  - Fiti foarte prudenti pe drumurile europene in Romania pentru ca se circula foarte periculos. In Romania sint multe masini puternice insa drumurile sint inadecvate. Inevitabil se intra in depasiri riscante. Pe ruta Arad-Deva am fost implicat involuntar de 3 ori in triplare (noroc ca am avut loc sa intru-n boscheti). Cred ca noaptea este mai securitar pentru ca puteti vedea luminile masinilor in spatele curbelor. Deva-Arad seara este liber pe sensul de mers (pe invers doar ceva camioane).
  - Drumul Deva-Petrosani este in lucru si este foarte dificil. Au razuit petece pe toate lungimea drumului, repara poduri, largesc drumul (marginea la portiunea in lucru este abrupta), portiuni cu doar o banda etc.


  Despre punctul de frontiera Cenad
  - Trecerea frontierei pe la Cenad este de preferat, fiind mult mai libera si rapida decit Nadlac. La dus catre Romania am trecut cele doua frontiere (ungureasca si romaneasca) in 10 minute, la intoarcere a durat 30 minute (ungurii nu aveau decit o banda deschisa). A fost fara intrebari la intrarea in Romania. La iesirea din Romania romanii au intrebat daca am carne cruda, tigari, bauturi, obiecte de patrimoniu (instructiuni noi, ca acum avem frontiera cu EU). Fara control, fara spaga. La frontiera ungureasca am vazut ca mai puneau pe unii calatori sa deschida portbagajul pret de citeva secunde.
  - La Cenad se poate ajunge si inainte si dupa Mako (sint indicatoare de vama), insa este mult mai rapid daca nu ratati prima ruta (cea de dinainte de Mako).
  - De la Cenad in drumul meu catre Deva, in vara 2003 a luat-o prin Timisoara, insa portiunea Timisoara-Deva a fost un cosmar (drum extrem de prost, mers cu maximum 30-40 Km/h).
  - Anul acesta (vara 2004) am mers pe ruta Cenad Sinnicolau mare Arad (apoi Arad-Deva este drum european). Drumul este acceptabil si se poate face intr-o ora. Lasind la o parte timpul petrecut in vama, eu cred ca drumul Mako-Cenad-Arad dureaza la fel de mult ca Mako-Nadlac-Arad (prin Nadlac e mult trafic). Drumul este pietruit vreo 2-3 km. Tendinta la drum pietruit este sa mergeti incet insa nu este o idee buna pentru ca asa masina va urma toate neregularitatile pietrelor. Mergeti in jur de 60 Km/h si drumul vi se va parea mult mai bun. Pentru cei ce prefera totusi sa ajunga mai repede de la Cenad la drumul european Nadlac-Arad, dupa Sinnicolau Mare, in localitatea Sinpetru Mare (sau Sapetru Mare?) este drum catre localitatea Igris (catre nord), unde treceti Muresul cu bacul, si ajungeti undeva putin dupa Nadlac. Eu nu am folosit varianta cu bacul, dar asa mi-au spus satenii :).

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Informatii Utile
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
  Permis de conducere

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.25
  Voturi: 8


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media