Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 20:22
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 11:55
 • chestia cu bicicleta *  de catre sdragos la 21 Nov 2021, 18:18
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 20 Nov 2021, 8:02
 • Obiective (sa mai zic foto?)  de catre rano la 26 Oct 2021, 12:12
 • Filme ... in general  de catre tibib la 23 Oct 2021, 10:08
 • Laptop 2021  de catre rano la 22 Oct 2021, 7:07
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020)  de catre The_messenger la 06 Sep 2021, 20:33
 • Convorbiri ieftine cu Romania  de catre stefanluchian la 05 Sep 2021, 20:10
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 14 Jul 2021, 18:12
 • Melodia zilei  de catre The_messenger la 29 Jun 2021, 17:17
 • In atentia tuturor  de catre The_messenger la 24 Jun 2021, 19:32

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "O zi istorica: 13 aprilie 2005" de steral
  Europa Parlamentul European a decis ieri, cu 497 de voturi pentru, 93 impotriva si 71 de abtineri, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana incepind cu data de 1 ianuarie 2007. Desi poate parea una obisnuita, ziua de ieri va marca destinul Romaniei pentru multe decenii.  In ultimul secol au mai existat citeva momente istorice de insemnatate cruciala.
  1 decembrie 1918: a fost faurita Romania Mare, prin unirea Transilvaniei cu Principatele Romane.
  23 august 1939: Pactul Ribbentrop-Molotov a pecetluit dezmembrarea Romaniei, pusa in aplicare in vara anului 1940.
  4-11 februarie 1945: reuniti la Yalta, in Crimeea, conducatorii marilor puteri au plasat Romania in sfera de influenta sovietica, condamnind-o la 45 de ani de comunism.
  2-3 decembrie 1989: pe un vapor acostat linga coastele Maltei, George Bush si Mihail Gorbaciov au pus cruce Cortinei de Fier si lagarului comunist. Doua saptamini mai tirziu a izbucnit Revolutia romana.
  21-22 noiembrie 2003: la Praga, Romania a fost admisa in NATO.

  497 de voturi pentru, 93 impotriva si 71 de abtineri. Acesta este votul dat de Parlamentul European ieri, la ora13.52 (ora Romaniei), in favoarea aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana. Au fost cu 25 de voturi favorabile mai putin decit a obtinut vecinul de la sud - Bulgaria, care a inregistrat 522 de voturi pentru, 70 impotriva si 69 de abtineri. Oricum, Romania si Bulgaria au depasit cu mult majoritatea calificata, de 367 de voturi, a parlamentarilor europeni.

  Dupa agitatia din ajun, crestin-democratii si-au retas chiar in timpul plenarei de ieri amendamentul de blocare a aderarii Romaniei si Bulgariei, dupa ce au primit asigurari de la presedintele in exercitiu al Consiliului Uniunii Europene, premierul luxemburghez Jean Claude Junker, ca legislativul european va fi consultat sistematic atunci cind vor fi acordate pachetele financiare de sustinere a aderarii celor doua tari la UE, fonduri insemnate care urmeaza a fi acordate in perioada 200-2013.

  Intre agonie...

  Marti seara, in reuniunea lor de la Strasbourg, popularii au pledat pentru aminarea votului necesar Romaniei si Bulgariei sa adere la Uniunea Europeana. Spre disperarea autoritatilor de la Bucuresti, si grupul ecologist a adoptat o pozitie asemanatoare. Cele doua familii europene nu aveau totusi aceleasi motive sa ceara aminarea aderarii celor doua tari.
  Oficial, verzii au atras atentia ca Romania nu indeplineste toate conditiile, iar popularii (crestin-democrati) doreau ca Parlamentul European sa aiba, practic, ultimul cuvint in privinta banilor acordati de UE pentru ca integrarea Romaniei si Bulgariei sa decurga mai usor, atribut detinut pina acum de Comisia Europeana. La un moment dat, situatia parea sa scape de sub control, dupa ce si o parte a parlamentarilor socialisti - cei mai favorabili aderarii - afirmau ca aminarea ar fi o solutie buna. Motivul acestora era ca, peste citiva ani, cele doua tari ar fi mult mai bine pregatite pentru convietuirea cu statele UE. Varianta “optimista” era ca integrarea ar fi urmat sa aiba loc dupa raportul Comisiei Europene din noiembrie.

  ...si extaz

  Europarlamentarul Daniel Cohn-Bendit a fost cel care ieri, in plenul Parlamentului European, a propus in numele “verzilor” doua amendamente de aminare a votului asupra Tratatelor de aderare a Romaniei si Bulgariei. Raportorii pentru Romania, Pierre Moscovici, si Bulgariu, Geoffrey van Orden, au sustinut puternic sa nu se amine acest vot, argumentind ca trebuie evitat “un semnal negativ pentru oamenii din cele doua tari”. Amendamentele verzilor de aminare a votului au fost respinse de plen, cu o majoritate covirsitoare.
  Dupa cum a avertizat raportorul pentru tara noastra, Pierre Moscovici, “in acest moment, cind francezii dezbat Constitutia Europeana, Parlamentul European nu trebuie sa trimita un semnal de scepticism fata de proiectul european, ci dimpotriva”. In opinia acestuia, “Parlamentul European nu semneaza un cec in alb pentru Romania si Bulgaria, pentru ca europarlamentarii vor fi pe deplin asociati la procesul de monitorizare a celor doua tari, inclusiv la eventuala invocare a clauzei de aminare a aderarii cu un an (n.r.- clauza de salvgardare)”. Mai mult, ca sa alunge orice alte temeri, Moscovici a spus: “Nu trebuie sa fim scpetici privind aderarea altor tari, putem vota cu totii deoarece exista aceasta clauza de salvgardare”. In context, el a adaugat: “Adoptarea Tratatului de aderare nu reprezinta un contract, reprezinta un proiect”.

  Salvati de Emma Nicholson

  Cind lucrurile pareau sa scape de sub control, s-a ridicat, din ultimul rind al salii plenarelor a Parlamentului de la Strasbourg, fostul raportor pentru Romania, baroana Emma Nicholson de Winterbourne. Ea a spus: “Va reamintesc, stimati colegi, ca noi am fost cei care am votat ca aderarea Romaniei sa se produca in 2007!”. Cel care a pus capat disputelor a fost presedintele in exercitiu al Consiliului Uniunii Europene, premierul luxemburghez Jean Claude Junker, care a stabilit un acord cu partile beligerante.

  Invitatie speciala pentru patru liberali

  La sesiunea plenara de ieri, de la Strasbourg, a participat si o delegatie parlamentara romana printre care i-am zarit pe Teodor Melescanu, Mircea Geoana, Puiu Hasotti, Corina Cretu, Crin Antonescu, Titus Corlatean, Roberta Anastase, Bogdan Niculescu Duvaz, Anca Boagiu, Jean Marinescu. Acestia au venit la Strasbourg de luni si au avut diverse intilniri, mai mult sau mai putin oficiale, cu diferiti europarlamentari.
  O impresie deosebita a facut insa un grup de patru tineri liberali, invitati special la acest eveniment de reprezentantii Partidului Liberal European. Cei patru deputati (Cristian Boureanu, Andrei Gerea, Cristian Adomnitei si Cristian Busoi) au sosit marti la Parlamentul European si au avut citeva intilniri importante cu oficiali ai PE, in care au pledat convingator cauza Romaniei. De altfel, Cristian Boureanu a sustinut o conferinta de presa impreuna cu Emma Nicholson, cu doar doua ore inaintea votului decisiv.

  Politicienii se bucura cu masura

  Clasa politica romaneasca a salutat rezultatul votului din Parlamentul European, dar fara a trece cu vederea faptul ca mai avem inca o multime de lucruri de facut pentru a putea adera la Uniunea Europeana.
  Articol complet in "Evenimentul Zilei"
  http://www.expres.ro/topstory/?news_id=183975

   
    Linkuri inrudite
    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 3.5
  Voturi: 2


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media