Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 20:22
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 11:55
 • chestia cu bicicleta *  de catre sdragos la 21 Nov 2021, 18:18
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 20 Nov 2021, 8:02
 • Obiective (sa mai zic foto?)  de catre rano la 26 Oct 2021, 12:12
 • Filme ... in general  de catre tibib la 23 Oct 2021, 10:08
 • Laptop 2021  de catre rano la 22 Oct 2021, 7:07
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020)  de catre The_messenger la 06 Sep 2021, 20:33
 • Convorbiri ieftine cu Romania  de catre stefanluchian la 05 Sep 2021, 20:10
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 14 Jul 2021, 18:12
 • Melodia zilei  de catre The_messenger la 29 Jun 2021, 17:17
 • In atentia tuturor  de catre The_messenger la 24 Jun 2021, 19:32

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Noi reguli la granitele Spaniei si Germaniei" de decoder
  Europa Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a prezentat cerintele de care trebuie sa tina cont cetatenii romani care doresc sa patrunda pe teritoriul Germaniei sau Spaniei.

  Spaniolii au anuntat conditiile ce trebuie indeplinite de cetatenii romani la intrarea in acest stat, in functie de scopul calatoriei: documentul de calatorie, asigurarea medicala, biletul dus-intors, fie o invitatie, fie o suma de bani insotita de documentele de cazare (voucher sau rezervare) pentru toata perioada de sedere.

  Voucherele si rezervarile sunt verificate, iar in cazul in care valabilitatea documentului nu este confirmata sau au existat cazuri anterioare de rezervari sau vouchere neonorate, spaniolii nu vor permite intrarea.

  Invitatia trebuie sa fie facuta, obligatoriu, la un notar spaniol, iar persoana care invita trebuie sa fie spaniol sau cetatean strain cu permis de rezidenta in Spania, sa nu fi invitat in ultimele sase luni o alta persoana, sa posede mijloace legale de intretinere si sa se oblige sa-i asigure persoanei invitate intretinere, cazare si asistenta sanitara, sa se oblige sa garanteze ca invitatul se

  va intoarce in tara, iar invitatul sa nu munceasca in Spania.

  Hartia invitatiei este una speciala, cu stema Spaniei in partea superioara centrala a paginilor si un desen de siguranta, are mentiunea "hartie exclusiva pentru documente notariale", prezinta un numar de inregistrare in coltul din dreapta, sub care se afla datele de identificare a notarului, iar pe ultima pagina are un autocolant rotund, albastru, cu insemnele Consiliului National al Notarilor

  Publici din Spania peste care se aplica stampila si semnatura notarului. Aceasta invitatie trebuie prezentata numai in original, supralegalizata in Spania cu apostila de la Haga. Cel ce prezinta o astfel de invitatie nu trebuie neaparat sa detina bani decat pentru strictul necesar.

  De asemenea, Ambasada Germaniei a transmis conditiile: pasaport valabil inca cel putin trei luni de la incheierea calatoriei, asigurare medicala, invitatie (declaratie de preluare a cheltuielilor) sau mijloacelor financiare proprii (100 euro/zi sau minimum 500 euro), bilet dus-intors, carte verde pentru autoturism.

  In cazul in care sederea in Germania depaseste 90 de zile in intervalul a sase luni, sau se preconizeaza desfasurarea unei activitati lucrative, este necesara eliberarea unei vize de catre reprezentanta diplomatica germana competenta. In afara acestei vize, mai este nevoie de o asigurare medicala de calatorie, cu exceptia celor care-si reintregesc familia.

   
    Linkuri inrudite
    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 3.53
  Voturi: 15


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media