Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 20:22
 • Apocalipsa financiara?  de catre The_messenger la 25 Nov 2021, 11:55
 • chestia cu bicicleta *  de catre sdragos la 21 Nov 2021, 18:18
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 20 Nov 2021, 8:02
 • Obiective (sa mai zic foto?)  de catre rano la 26 Oct 2021, 12:12
 • Filme ... in general  de catre tibib la 23 Oct 2021, 10:08
 • Laptop 2021  de catre rano la 22 Oct 2021, 7:07
 • Drumul cu masina DE -> RO (2020)  de catre The_messenger la 06 Sep 2021, 20:33
 • Convorbiri ieftine cu Romania  de catre stefanluchian la 05 Sep 2021, 20:10
 • Zboruri ieftine (II)  de catre The_messenger la 14 Jul 2021, 18:12
 • Melodia zilei  de catre The_messenger la 29 Jun 2021, 17:17
 • In atentia tuturor  de catre The_messenger la 24 Jun 2021, 19:32

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Bonn - Recital de poezie, vernisaj de pictura si caricatura Horatiu Malaele" de dcip
  Cultura si religie Consulatul General al Romaniei la Bonn, in colaborare cu Cultural Events Düsseldorf Hoffman & Panz va invita la recitalul de poezie, vernisaj de pictura si caricatura Horatiu Malalele "Sunt un orb". Spectacolul si vizitarea expozitiei vor fi incheiate de un cocktail oferit de Consulatul General al Romaniei. Programul oficial il puteti downloada de aici in format JPG pagina 1 si pagina 2.

  Dupa terminarea liceului porneste din Tirgu-Jiul natal si vine la Bucuresti plin de vise si sperante cu ochelarii pe nas hotarit sa se dedice artelor plastice si sa cucereasca orasul. Probabil ca asemeni lui Julien Sorel a strigat si el orasului din Dealul Mitropoliei
  “ Si acum intre noi doi !“
  Necunoscind insa Bucurestiul prea bine, s-a ratacit si s-a inscris in cele din urma la IATC.
  Ziua in care Horatiu Malaele a confundat adresele sau poate si-a schimbat intentiile a fost fara indoiala o zi fericita pentru teatrul romanesc.

  Dupa cum marturisea el singur botezul l-a primit ca si alti colegi la Casandra, alaturi de Dan Condurache, Maria Ploaie, Radu Gheorghe si alti, sub ochiul dascalului Octavian Cotescu.

  A urmat o evolutie care l-a facut cunoscut publicului romanesc si de pretutindeni.

  Actor pe scena Teatrului din Piatra Neamt, Notara, Odeon, National, Bulandra si Comedie, regizor al multor spectacole, un obisnuit al televiziunii, cu o filmografie nu mai putin bogata, Horatiu Malaele a intrepretat roluri ce vor ramine in antologia teatrului romanesc si a caror enumerare ar fi prea lunga pentru aceasta scurta prezentare. Trebuie insa sa amintim rolul Hotului din“ Opera de trei parale “ de Brecht, Tartaglia din “ Regele cerb “ de Gozzi, Truffaldino din “ Sluga la doi stapini “ de Goldoni, Smerdeakov din “ Karamazovii “ dupa Dostoievski, Scapino, Sinuciagasul. A jucat alaturi de mari actori ai teatrului romanesc din ultimele trei decenii, s-a bucurat de aprecierea multor regizori, a invatat de la ei si a invatat la rindul lui pe altii.

  Daca ziua in care Horatiu Malaele confundind adresele a devenit actor, a fost o zi fericita pentru teatrul romanesc, ramine deschisa intrebarea daca ziua aceea nu a insemnat o pierdere pentru artele plastice.Alegind drumul teatrului Horatiu Malaele nu s-a despartit niciodata de arta plastica, asa dupa cum singur o afirma, este un obisnuit care-l inconjoara, sa comunice cu lumea iar pentru comunicare a folosit nu numai scena ci in aceiasi masura si desenul. Rezultatul acestei munci sint peste 3000 de desene, picturi, caricaturi ce au fost expuse in nenumarate expozitii nationale si internationale. Dintre expozitiile internationale recente putem enumera Budapesta 2005, Venetia mai/2006 si New York iunie/2006.
  Avind vocatia prieteniei si cautindu-i pe cei care si ei o au la rindul lor, Horatiu Malaele s-a incojurat dea lungul timpului de multi prieteni din tara si din toata lumea. Multi dintre ei se gasesc in Germania si in ultimii ani i-a vizitat de multe ori, aducindu-le cadou cite o piesa de teatru asa cum a fost Podul, Lectia, Nepotu, Mascariciul, Cafeneaua.

  De data asta i-l putem vedea intr-un recital de poezie, pe care, asa cum spune si Stefan Iordache “ numai el o poate spune asa “.Totodata avem posibilitatea sa vedem si o parte din lucrarile sale plastice.
  Sub acest titlu “ Sunt un orb ” sint prezentate poezii de Marin Sorescu, Nichita Stanescu, Emil Brumaru, Teodor Pica, Geo Dumitrescu si altii.

  Felul in care el recita poezia este o dovada a talentului sau neobisnuit. Emil Brumaru, poetul pe care afirma ca l-a descpoerit in Bisericiile Iasului, gaseste in vocea si sensibilitatea lui Horatiu Malaele modalitatea ideala de a face ca poezia sa ajunga la urechile publicului, dupa cum actorul gaseste in Brumaru poetul preferat care i-i pune la indemina o grandiosa explozie de cuvinte, metafore ce-i dau posibilitatea sa-si etaleze talentul.

  Manifestarea are loc Simbata 10 iunie ora 18:00 la Consulatul General al Romaniei din Bonn, Legionsweg14, 53117 Bonn. Detalii se obtin pe adresa www.cultural-events.de

  Cultural Events Düsseldorf -Hoffmann&Panz- www. cultural-events.de
  Pretul biletului: 20 Euro, rezervare biletelor la tel: 02131/602869 si 0163/5521254 sau email almaex1@t-online.de.

  Deoarece numarul locurilor este limitat va rugam sa va confirtmati rezervarea prin plata biletului pana la data de 7 iunie in contul Cultural Events Düsseldorf - Hoffmann & Panz - Dresdner Bank BLZ 30080000 Konto 0141521902 .

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Cultura si religie
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre Cultura si religie:
  Paradoxul de a fi roman in Germania

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4
  Voturi: 6


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content © 2003 www.romanians-de.org
  Engine © 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media