Taxe vamale
Data: Wednesday, July 03 @ 14:23:22 CEST
Subiect: Informatii Utile


Unde se poate cineva interesa de taxele vamale care se percep la intrarea in tara pt. diverse bunuri ?

Eu sunt una din persoanele carora nu le prea convine sa aplice pt. statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate pt. ca atunci s-ar putea ca statul roman sa aiba anumite pretentii (...). Asta nu mi-ar conveni deloc.
As vrea sa ma intorc in tara (peste ceva timp) cu unele din lucrurile pe care mi le-am cumparat aici. cum n-o sa am statutul mentionat mai sus, statul roman o sa vrea sa ma vamuiasca :(
Pe mine ma intereseaza o rezolvare onesta a problemei, adica sunt dispus sa platesc ce e de platit, nu sa "tratez" cu vamesii.
Problema este ca, daca as stii din timp cat am de platit pt. fiecare categorie de produse, as putea sa socotesc inainte de plecare: ce merita sa iau cu mine in Romania din lucrurile astea si ce merita mai degraba sa fie vandut aici in Germania. Sau, ce merita cumparat inainte de plecare si transportat in Romania si ce e e mai convenabil sa fie cumparat direct de acolo.
Acum vine, in sfarsit, intrebarea: Unde se poate cineva interesa de taxele vamale care se percep la intrarea in tara pt. diverse obiecte ?
Din cautarile mele pe Internet, m-am ales cu cateva documente: Codul vamal si regulamentul de aplicare a acestuia. Daca mai intereseaza si pe altii, pot posta pe forum fragmentele (articolele) mai relevante. Din pacate, ele nu contin chiar ce ma intereseaza pe mine.
Mie imi trebuie o lista concreta cu taxele vamale. Banuiesc ca se schimba relativ des (cel mai probabil din cauza inflatiei) dar oricum pt. orientare e suficient sa consulti o data o astfel de lista.
Poate unii dintre voi aveti si experiente personale legate de vamuire. Zic eu ca n-ar fi rau sa le impartasiti si celorlalti. Eu cel putin as incerca sa trag un folos din ele.

Daca aveti un raspuns il puteti posta aici...Documentele specificate vor fi linkate aici in momentul in care vor intra in posesia administratorilor....Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=11