Patriarhul Teoctist face o vizita Papei
Data: Friday, October 04 @ 02:41:17 CEST
Subiect: Stiri din Romania


Patriarhul Teoctist ii face o vizita Papei. Cei doi inalti ierarhi vor initia discutii pentru promovarea unitatii crestinilor. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PFP Teoctist, va efectua, in perioada 7-14 octombrie, o vizita la Vatican, raspunzand astfel invitatiei pe care Papa Ioan Paul al II-lea i-a adresat-o in urma cu aproape trei ani si jumatate, cu prilejul vizitei istorice pe care Suveranul Pontif a efectuat-o la Bucuresti, in mai 1999, informeaza Rompres. [www.ziua.ro]

Biserica Ortodoxa Romana da curs invitatiei la Vatican. Patriarhul Teoctist ii face o vizita Papei

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PFP Teoctist, va efectua, in perioada 7-14 octombrie, o vizita la Vatican, raspunzand astfel invitatiei pe care Papa Ioan Paul al II-lea i-a adresat-o in urma cu aproape trei ani si jumatate, cu prilejul vizitei istorice pe care Suveranul Pontif a efectuat-o la Bucuresti, in mai 1999, informeaza Rompres.

Vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania a fost prima pe care un Episcop al Romei a efectuat-o intr-o tara majoritar ortodoxa, incadrandu-se in eforturile Bisericilor Crestine de apropiere prin dialog teologic si practic, in vederea refacerii unitatii tuturor celor care Il marturisesc pe Hristos si pentru o marturie comuna in fata lumii. Patriarhul Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea se intalnesc pentru a treia oara in aceste calitati, dupa vizita Suveranului Pontif la Bucuresti si cea a Intaistatatorului BOR in Cetatea Vaticanului, la inceputul anului 1989 (4-5 ianuarie). Atunci Patriarhul Teoctist a profitat de o vizita pe care urma s-o efectueze in India, facand o escala la Vatican, unde a fost primit cu tot protocolul pe care-l presupune o vizita oficiala. Cei doi inalti ierarhi se cunoscusera anterior cu prilejul unor conferinte interbisericesti organizate in perioada in care actualul Patriarh era Mitropolit al Moldovei, iar Papa era Arhiepiscop al Cracoviei si Primat al Bisericii Poloniei.

Relatiile dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica au cunoscut o deschidere in anul 1964, cand Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului Atenagoras si Papa Paul al VI-lea si-au dat sarutare frateasca dupa 910 ani de schisma. Acest moment crucial a fost urmat, in 1965, de ridicarea reciproca si concomitenta a anatemelor ce fusesera aruncate la 1054, initiindu-se o noua etapa in istoria relatiilor dintre cele doua Biserici. Articol intreg puteti citi aici. [www.ziua.ro].

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=157