Ce sa mai poate face cind vine concedierea?
Data: Tuesday, October 15 @ 08:48:10 CEST
Subiect: Referinte Greencard


In Rheinische Post a fost publicat astazi un articol cu sfaturi pentru cei care sunt pe cale sa ramina fara job, articol din care am incercat sa fac un mic rezumat pentru cei interesati. Nu vreau sa para fortat ca in ultima vreme am exagerat cu articole pesimiste, dar pierderea locului de munca este un motiv principal de stress si poate ajuta pe cineva. In articol se porneste de la premisa ca exista un comportament corect atit din partea angajatului cit si din partea angajatorului in acest proces dureros, mai mult sau mai putin, atit pentru cel concediat cit si pentru cel care face concedierea, in cazul in care angajatul este unul bun.

Cei mai multi angajatori le este frica ca angajatii concediati isi vor pierde bursc interesul in firma si in timpul de lucru ramas vor incurca mersul lucrurilor in departamentul sau. Sfat: faceti-va clar intelesi ca veti avea un comportament corect si implicat pina la sfirsitul jobului, lasindu-va sfatuiti si consultindu-va mai ales cu sindicatul , daca exista , sau chiar sefii dvs. De ce? Pentru ca anumite lucruri se mai pot negocia...

Ce se mai poate negocia? Se pot negocia in primul rind primirea de referinte bune, o despagubire, care de multe ori vine in conjunctura cu amenintarea cu procesul contra concedierii, permisia de cautare de loc de munca si acordarea intregului concediu ramas. Sunt anumite lucruri care nu costa firma nimic dar care pot insemna pentru cel concediat aur. De ce sa nu sune actualul sef firma posibil viitoare pentru a va angaja, mai ales daca concedierea s-a facut din motive economice... Daca se procedeaza corect in aceasta realatie angajat-angajator se poate de asemenea sconta pe o posibila reangajare in viitor poate chiar pe o pozitie mai buna.
La ce trebuie atentie? De multe ori firmele predau angajatului hirtiile oficiale (carte de impozit, asigurarea sociala , etc...) contra semnatura si de multe ori hirtia pe care se semneaza contine si referinte la faptul ca acesta nu mai are pretentii financiare de la firma, ceea ce anuleaza dreptul angajatului la orice reclamatii ulterioare. Daca spun ca fara semnatura nu se pot primi acele hirtii este fals. Exista in acest sens o obligatie legala a firmei.

Articol complet pe Rheinische Post Online.

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=176