Invitatii pentru vizite?
Data: Monday, August 25 @ 06:58:44 CEST
Subiect: Informatii Utile


Vizele pentru romanii ce vor sa plece peste hotare au cazut de ceva timp, invitatiile par ca nu mai sunt valabile pentru multe din Ausländeramt-urile germane, din aceste motiv. Ce ramane de facut pentru a ne feri rudele si prietenii de necesitatea prezentarii unor sume exorbitante la vama atunci cand vin sa ne viztieze?


Au ramas totusi multe posibilitati de a face acest lucru.

1. Exista inca destule Amt-uri germane care elibereaza acest gen de invitatii "pe stil vechi". De aici problema e rezolvata. Tradusa sau nu , aceasta invitatie serveste pentru vama romana ca scrisoare de garantie.

2. Invitatiile clasice contineau ca a doua parte o declaratie de obligativitate (Verpflichtungserklarung) preformatata de catre Ausländeramt. O parte din aceste institutii elibereaza inca aceasta a doua parte a invitatiei ce poate servi tradusa la trecerea frontierei.

3. Consulatul general Bonn elibereaza contra cost incepind cu luna trecuta scrisori de garantie autentificate , direct in limba romana, identice cu acelasi document ce se poate incheia ca declaratie notariala. Pentru informatii si intrebari suplimentare va puteti adresa consulatului.

4. Autentificarea unei declaratii de obligativitate de catre primariile localitatilor germane este se pare una din cele mai utilizate practici. Contintului tip al unei astfel de scrisori de garantie il reproducem in continuare.

Verpflichtungserklarung

Ich ......, wohnhaft in Deutschland, ........, .....str, Inhaber des Reisepasses mit der Nr...... , und des Aufenthalttitels mit der Nr...., erklare hiermit dass ich fur, meine ....., wohnhaft in Rumanien, ...adresa completa...., Inhaberin des Reisenpasses mit der Nr ......., alle Unterhalts- und eventuelle Erkrankungskosten (Krankenhauskosten), fur den Zeitraum ...perioada sederii..., ubernehme. Ich mochte noch hinzufugen, dass ich seit ..... in Deutschland wohne und als Informatiker bei .... firma la care lucrezi.... arbeite.

Declaratie de obligativitate

Subsemnatul .............., domiciliat in ......................., Germania, posesor al pasaportului cu nr. ……………., si al permisului de rezidenta in Germania cu nr ……………, declar prin prezenta ca preiau toate costurile de intretinere si a unei eventuale imbolnaviri (spitalizare), …..gradul de rudenie/sau simplu scrii prieten…, …..numele respectivului…. , domiciliata in ............. detinatoarea pasaportului cu nr. ………….., pe perioada sederii in Germania ………. Mentionez ca sunt rezident in Germania din ………, cu viza de lucru si ocupatia informatician la firma ………….

Unterschrift / Semnatura
Primaria

Pentru opiniile membrilor nostrii puteti citi threadurile similare deschise pe forum; modelul scrisorii de mai sus a fost publicat de userul caty. Informatiile prezentate in acest material sunt oferite fara garantie si pot schimba fara a putea proba acuratetea lor.

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=412