PCNET deschide centre de videoconferinta transatlantica
Data: Thursday, October 30 @ 03:25:24 CET
Subiect: IT/Comunicatii/Internet


Operatorul de comunicatii PCNET si-a deschis la New York primul punct de vânzare a serviciilor sale peste Atlantic. Desi valoarea investitiei nu a fost anuntata public, compania ar mai putea deschide în viitorul apropiat astfel de centre comerciale în Los Angeles si Miami, alte doua localitati americane unde exista comunitati mari de români.


O data cu anuntarea deschiderii centrului de la New York, PCNET a lansat pe piata si un serviciu de videoconferinta pe suport IP (Internet Protocol). Clientii-tinta sunt românii din diaspora sau persoanele fizice care au rude în strainatate si vor sa comunice cu acestea nu numai prin voce dar si prin imagini.
Deocamdata, serviciul este disponibil numai în centrele PCNET din 12 orase românesti (Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Braila, Bacau, Oradea, Craiova, Galati) si la New York. Pentru a face o sedinta de videoconferinta cu cineva de la New York, clientul nu are nevoie de un calculator acasa sau de Internet în banda larga si nici de cunostinte de utilizare a computerului. El trebuie doar sa vina la un centru PCNET care intermediaza videoconferinta dupa ce si-a rezervat în prealabil un terminal.
Taxa de management a întâlnirii online este de cinci dolari iar pentru sesiuni mai mari de 5 minute taxarea se face la minut. Daca sedinta dureaza mai putin de 5 minute, clientul plateste în total 5 dolari. Daca durata este de 5-10 minute PCNET percepe un tarif de 0,8 $/min, de 0,7 $/min la o sedinta de 10-15 minute si 0,6 $/minut la 15-20 de minute. Daca videoconferinta dureaza peste 20 de minute tariful este de 0,4 $/minut.Pentru a-si promova serviciul compania va oferi acces gratuit la PCNET Videoconference în luna noiembrie celor care doresc sa contacteze prieteni sau rude în New York.

Articol complet in Ziarul financiar.

Preluat din Ziarul Financiar.Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=431