PCNET deschide centre de videoconferinta transatlantica
Data: Thursday, October 30 @ 03:25:24 CET
Subiect: IT/Comunicatii/Internet


Operatorul de comunicatii PCNET si-a deschis la New York primul punct de vānzare a serviciilor sale peste Atlantic. Desi valoarea investitiei nu a fost anuntata public, compania ar mai putea deschide īn viitorul apropiat astfel de centre comerciale īn Los Angeles si Miami, alte doua localitati americane unde exista comunitati mari de romāni.


O data cu anuntarea deschiderii centrului de la New York, PCNET a lansat pe piata si un serviciu de videoconferinta pe suport IP (Internet Protocol). Clientii-tinta sunt romānii din diaspora sau persoanele fizice care au rude īn strainatate si vor sa comunice cu acestea nu numai prin voce dar si prin imagini.
Deocamdata, serviciul este disponibil numai īn centrele PCNET din 12 orase romānesti (Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Braila, Bacau, Oradea, Craiova, Galati) si la New York. Pentru a face o sedinta de videoconferinta cu cineva de la New York, clientul nu are nevoie de un calculator acasa sau de Internet īn banda larga si nici de cunostinte de utilizare a computerului. El trebuie doar sa vina la un centru PCNET care intermediaza videoconferinta dupa ce si-a rezervat īn prealabil un terminal.
Taxa de management a īntālnirii online este de cinci dolari iar pentru sesiuni mai mari de 5 minute taxarea se face la minut. Daca sedinta dureaza mai putin de 5 minute, clientul plateste īn total 5 dolari. Daca durata este de 5-10 minute PCNET percepe un tarif de 0,8 $/min, de 0,7 $/min la o sedinta de 10-15 minute si 0,6 $/minut la 15-20 de minute. Daca videoconferinta dureaza peste 20 de minute tariful este de 0,4 $/minut.Pentru a-si promova serviciul compania va oferi acces gratuit la PCNET Videoconference īn luna noiembrie celor care doresc sa contacteze prieteni sau rude īn New York.

Articol complet in Ziarul financiar.

Preluat din Ziarul Financiar.Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=431