Oracle īsi muta o parte din operatiunile din Irlanda īn Romānia
Data: Wednesday, February 18 @ 03:53:11 CET
Subiect: IT/Software/Hardware


Unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de software pentru afaceri, compania americana Oracle, cu venituri anuale de aproape 10 miliarde de dolari, si-a stabilit oficial unul dintre cartierele generale la Bucuresti.

Oracle a inaugurat ieri īn cladirea Bucharest Financial Plaza trei Centre globale de servicii IT si tehnologie care vor lucra, mai ales online, cu clientii si partenerii corporatiei americane din Europa, īn principal cu cei din Occident. Practic inginerii romāni specializati īn tehnologia informatiei vor da din birourile lor de pe Calea Victoriei raspunsuri īn timp real la orice problema legata de utilizarea si dezvoltarea aplicatiilor software produse de Oracle. Unul dintre aceste centre este specializat īn consultanta pentru solutiile corporatiei americane destinate companiilor de telecomunicatii din zona Europei, Orientului Mijlociu si Africii (EMEA). Oracle este liderul mondial īn softul pentru bazele de date si are printre clienti cam toti marii operatori telecom, inclusiv pe cei din Romānia - RomTelecom, MobiFon si Orange.
Īn zona europeana, astfel de centre de consultanta si suport tehnic Oracle functioneaza acum īn Irlanda, iar strategia companiei este de a le transfera gradat din aceasta tara īn Romānia si de a īnfiinta si altele, tot la Bucuresti, o data cu dezvoltarea volumului de activitate. Centru de greutate al activitatii de suport tehnic īn zona europeana se muta treptat īn Romānia, au explicat oficiali ai companie americane.
De ce īn Romānia? Am testat Polonia, Turcia, Cehia, ca locatii pentru aceste centre. Principala calitate a Romāniei nu a fost neaparat costurile scazute ale fortei de munca, ci cantitatea si calitatea specialistilor, a explicat Sergio Giacoletto, vicepresedinte executiv al Oracle pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Credem ca Romānia va ramīne o locatie atractiva pentru investitiile Oracle si īn perioada urmatoare. Romānia dispune la ora actuala de peste 3.500 de specialisti IT certificati Oracle, conform ministrului comunicatiilor Dan Nica. Compania americana are asadar de unde alege. Deocamdata, au fost selectati pentru cele trei centre aproape o suta de ingineri, dar in timp numarul acestora ar putea ajunge la trei-patru sute, a afirmat directorul general Oracle Romānia, Stefan Cojanu. Cojanu a declarat Ziarului Financiar ca este dificil pentru moment sa faca publice cifre privind investitia īn Romānia, dat fiind ca punerea la punct a celor trei centre nu este finalizata.


Articol preluat din Ziarul Financiar.Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=456