Fara evidenta...
Data: Monday, March 15 @ 04:33:06 CET
Subiect: Stiri din Romania


Pe masura ce numarul romanilor care muncesc in afara granitelor este in crestere, autoritatile romane realizeaza inexistenta oricaror informatii centralizate despre numarul si activitatile exercitate de acestia in strainatate. Conform ziarului Romania Libera nici o autoritate din tara nu detine o evidenta statistica a romanilor care obtin contracte de munca in strainatate.

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, institutie subordonata Ministerului Muncii, are o evidenta a tuturor cetatenilor romani care pleaca in strainatate sa munceasca pe baza unor contracte obtinute prin intermediul acestei institutii, nu si prin cel al agentilor de mediere a fortei de munca sau direct prin ambasade. Cauzele sunt in primul rand de ordin legislativ, neexistand nici un cadru pentru ca persoanele care obtin contract altfel decat mai sus sa fie luate in evidenta vreunei institutii.

Desigur ca si factorul uman are un rol in aceasta lipsa de informatii, multi dintre cei care muncesc afara fiind sceptici in a furniza informatii autoritatilor romane despre activitatile exercitate.

Mai multe in articolul din Romania Libera.

Daca autoritatile romana ar initia un apel la realizarea acestei statistici ati fi dispus sa furnizati informatii personale chiar daca contractul dvs. nu a fost obtinut prin Oficiul Fortelor de Munca? O intrebare care desigur asteapta raspunsurile dvs.

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=462