Noi servicii de telefonie nationala
Data: Wednesday, April 21 @ 03:49:50 CEST
Subiect: IT/Comunicatii/Internet


Lansat in Saptamana Mare, serviciul de telefonie fixa locala si nationala al grupului RDS&RCS, a prins pe picior gresit concurenta si devine principalul concurent al Romtelecom in ceea ce priveste convorbirile telefonice locale si interurbane la nivel national.

Grupul RDS&RCS prin lansarea in data de 6 aprilie 2004 a serviciului de telefonie fixa locala si nationala devine un concurent direct al Romtelecomului. Dupa ce, imediat dupa "spargerea monopolului" toate companiile care obtinusera licente pentru oferirea de transmisii de voce, au ales oferirea de convorbiri internationale ieftine pe baza de cartele pre-platita, si conform analistilor pietii de telecomunicatii din Romania, avansau ideea ca va trece destul de mult timp pana va apare o companie care sa faca fata cu succes Romtelecomului, grupul RDS&RCS face o oferta aproape de "nerefuzat". Avand la dispozitie o retea independenta nationala de comunicatii integrate si peste 3.000 km de retea nationala de fibra optica si 60 de retele locale de mare viteza, RDS&RCS lanseaza abonamentul "Conect" care pentru 3 euro pe luna ofera: 500 de minute in reteau RDS, 50 de minute in reteaua Romtelecom, iar dupa epuizarea acestor minute incluse taxarea se face in reteaua Romtelecom(local) cu 0,0215 euro si cu 0,0475 euro (interurban); mobil cu 0,11 euro, si in reteaua RDS cu 0.0125 euro. Exista abonamente si de 5,7,12 sau 100 de euro, la aceste numarul de minute incluse fiind mai mare. O detaliere a acestor abonamente o puteti gasii pe pagina operatorului de telefonie RDSTel

RCS&RDS a lansat un serviciu de telefonie fixa cu tarife atat de mici, incat unul dintre concurentii sai sustin ca acestea sunt sub costuri. Daca majoritatea operatorilor de comunicatii (furnizori de Internet sau companii de telefonie mobila) s-au grabit sa lanseze servicii alternative de telefonie fixa imediat dupa liberalizarea pietei in ianuarie 2003, grupul RCS&RDS a stat in expectativa. si a facut-o cu folos, pentru ca in Saptamana Mare a venit cu o lansare bomba.

Teoretic, telefonia clasica este mai fiabila decat tehnologia IP. Tarifele mici pot atrage o multime de clienti, insa, daca oferta de pret nu va fi dublata si de servicii satisfacatoare, cheltuielile si investitiile facute de operatorii alternativi s-ar putea dovedi inutile.

Articolul intreg il puteti gasi in ultimul CAPITAL.

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=469