Locuri de munca in Germania si Spania
Data: Thursday, August 19 @ 21:33:41 CEST
Subiect: Stiri din Romania


Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca va prelua, in perioada 26 – 27 august, dosarele solicitantilor de locuri de munca in strainatate. Cei care sint calificati in meseriile oferite, vor depune dosarele la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, zilnic, incepind cu ora 9.00.


In cadrul preselectiei pentru Germania, se ofera locuri de munca pentru persoanele calificate in diverse meserii, pentru care se cere experienta de cel putin doi ani in carnetul de munca si virsta maxima de 40 de ani. Meseriile pentru care cei interesati pot candida sint: ingrijitori de animale, lucratori in domeniul agricol – cultivarea cerealelor, a cartofilor, a legumelor, viticultori, zugravi, faiantari, brutari, vinzatori de produse alimentare, mecanici de masini agricole si medici internisti si generalisti. In afara celor care depun dosarele pentru meseria de lucratori in domeniul agricol, toti solicitantii trebuie sa fie cunoscatori de limba germana.
Celor interesati sa candideze la preselectia pentru Spania li se ofera locuri de munca pentru meseriile de timplari, dulgheri, zidari, fierari betonisti, ingrijitori de animale, lucratori in domeniul agricol, mecanici de masini agricole, macelar si vinzator comercial – ajutor la depozit. Pentru meseria de macelar si vinzator comercial este solicitata o experienta de minim 2 ani, iar pentru restul de meserii, de 3 ani. Virsta maxima solicitata pentru ingrijitori de animale, lucratori in domeniul agricol, mecanici de masini agricole, macelar si vinzator comercial este de 40 de ani, iar pentru restul meseriilor, de 45 de ani.
Dosar „hotarit”
Decizia finala privind angajarea muncitorilor romani apartine in totalitate angajatorilor din strainatate. Solicitantii trebuie sa depuna un dosar, care trebuie sa includa originalul si o copie dupa cartea de identitate, cu valabilitate de minim sase luni, a pasaportului, o copie legalizata dupa cartea de munca, cu toate paginile scrise, o copie legalizata dupa diploma de studii si calificare, inclusiv dupa carnetul de conducere, daca exista, originalul si copia dupa cazierul judiciar, fara antecedente penale, valabil trei luni, adeverinta de la medicul de familie, din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa, care sa aiba valabilitatea de minim trei luni, trei fotografii tip pasaport, actuale, color, certificatul de producator sau dovada din care sa rezulte experienta in domeniul agricol, declaratie la notar ca nu beneficiaza de pensie de boala, dovada experientei in agricultura pentru persoanele care doresc sa lucreze in domeniu, un curriculum vitae (in limba germana, pentru ofertele din Germania) si fisa personala.

Stirea originala aici. Locuri de munca in Germania si Spania

Madalina Prundea
Evenimentul Zilei - joi, 19 August 2004Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=493