Cale libera la euro-transfer
Data: Tuesday, August 31 @ 10:33:33 CEST
Subiect: Stiri din Romania


Incepind cu 1 septembrie, Western Union va da posibilitatea romanilor care primesc bani din strainatate sa colecteze sumele direct in euro, fara a plati nici un comision, daca expeditorul a ales aceasta moneda de plata, a anuntat ieri Cristine Gold, presedinta Western Union International.


“Daca o ruda sau un prieten de peste hotare ii trimite unei persoane din Romania 100 de euro, atunci acea persoana va primi exact 100 de euro, fara a plati nici un comision”, a explicat Alexandru Badulescu, managerul pentru Romania al corporatiei Western Union. Noul serviciu de plata direct in euro a fost introdus la cererea clientior romani care lucreaza in strainatate, ale caror preferinte au fost studiate de companie, a adaugat Badulescu. Potrivit estimarilor companiei, spre Romania se trimit anual aproximativ 3,5 miliarde dolari, a spus Cristine Gold, presedinta Western Union International. Pentru companie, Romania este a cincea piata din zona central si est-europeana, a precizat Gold, fara a dezvalui cifre. Ca miscarea banilor catre Romania a crescut spectaculos se vede si in extinderea retelei Western Union in toata tara. “Avem peste 1.600 de locatii ale agentilor nostri care fac plati, in crestere cu 50a in ultimii ani. Practic, exista in Romania o locatie Western Union la 15.000 de locuitori, fiind deschise puncte de lucru in Borcea, Zarnesi sau in Viseul de Sus”, a declarat Badulescu. Bucurestiul gazduieste 10a din reteaua Western Union.
In functie de volumul sumelor transferate, primele cinci tari din care romanii trimit bani acasa prin Western Union sint Italia, Spania, Statele Unite ale Americii, Germania si Franta, a spus Hikmet Ersek, presedinte al Western Union Europa. Suma medie de bani trimisa printr-un transfer in Romania oscileaza intre 300 si 350 de dolari, a mentionat Badulescu. Western Union colaboreaza cu sase banci, cu Posta Romana si cu o companie privata, Dollar Express.

Cale libera la euro-transfer

Lidia Moise
Evenimentul Zilei, 31 August 2004Eliminarea acestui comision nu inseamna ca transferul se va face fara comision. Taxele de trimitere a banilor platite de expeditor sunt valabile in continuare si au ramas din pacate la fel de mari..Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=494