Accesul strainilor la piata muncii din Germania este incepand de ieri mai facil
Data: Friday, November 05 @ 10:51:38 CET
Subiect: Stiri din Germania


Guvernul german a aprobat in data de 3.11.2004 o ordonanta privind accesul pe piata muncii al strainilor care muncesc sau traiesc deja in Germania. Ordonanta nu are nevoie de aprobarea Bundesrat, va intra in vigoara incepand de la 1 ianuarie 2005 si contine specificatii importante pentru trecerea la asa numitul sistem "one-stop-government" in cazul formalitatilor pentru straini.

Astfel strainii care au platit timp de 3 ani de zile contributii sociale sau locuiesc legal de 4 ani in Germania, nu se vor mai supune verificarii in cazul in care aplica pentru un loc de munca, verificari care pina acum erau necesare pentru a dovedi ca nu este disponibil nici un cetatean german sau din alta tara EU pentru ocuparea acestui post.

Desemenea categorii de straini care pana acum nu aveau acces la piata muncii (Geduldeten Auslšndern) vor putea aplica pentru o slujba in cazul in care nu exista un alt cetatean german sau EU pentru aceasta.

Strainii care au venit inainte de implinirea a 18 in Germania si au studiat si terminat un curs aici, pot de asemenea sa aplice pentru cautarea unui job.

Inca odata subliniez ca este vorba de accesul la piata muncii al strainilor care deja traiesc si muncesc in Germania.

Mai multe detalii privind aceasta ordonanta puteti citi pe siteul Ministerului Muncii german.

Tot astazi camera superioara a parlamentului german Bundesrat are pe ordinea de zi ordonanta privind metoldologia de punere in aplicare a noii legi a imigrarii incepand de la 1 ianuarie 2005.

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=509