exmigrant.org
Data: Monday, March 07 @ 10:34:27 CET
Subiect: Informatii Utile


Vine o vreme...

Cautindu-ne pe noi insine oscilam intre "aici" si "afara", plecam "afara" si apoi oscilam intre "aici" si "inapoi". Sau cum spun multi - la mult timp dupa ce au plecat - intre "aici" si "acasa".

De ce am plecat nu e subiectul acestui site. De ce ma intorc nu e subiectul acestui site.

Fiecare dintre cei ce vor sa se intoarca (in Romania sau "acasa", dupa cum singuri aleg sa-si numeasca destinatia) are propriile lui motive.

Uneori acestea frizeaza patetismul, alteori motivatia se construieste treptat si inexorabil din bucatele mici care supuse deconstructiei pot fi usor demontate de cei care ar vrea s-o faca. Fie ele "sint departe", "aici se vorbeste alta limba", " e o diferenta culturala insurmontabila", "nu-i inteleg pe astia", "imi imbatrinesc parintii", "iarba verde de acasa", "ceva incepe sa se indrepte" fie altele - mai mult sau mai putin melancolice - pe care le cunostem atit de bine sau le-am citit ici si colo pe net.

Acest site nu-si propune detalierea motivelor si nici insirarea contra-motivelor. Acest site nu-si propune sa convinga pe nimeni sa se "intoarca" ci doar sa-i ajute cumva pe cei care sint convinsi ca vor s-o faca.

Stim ca anii traiti "afara" schimba perceptii si de aceea vrem sa concentram informatie obiectiva. Stim ca mecanismul puterii se misca greu si ca de la promisiuni pina la realizarea lui "vrem sa ajutam pe cei plecati sa se intoarca" e o cale lunga. Vrem sa identificam "ce nu merge bine" si "ce incomodeaza" si sa le oferim pe tava noua insine si puterii pentru a (ne) usura "intoarcerea".

Stim ca nu va fi usor. Dimpotriva, va fi al naibii de greu.

eXmigrant.org

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=529