Rovinieta obligatorie din ianuarie 2005
Data: Monday, April 18 @ 09:36:03 CEST
Subiect: Stiri din Romania


Cetăţenii români care se întorc în ţară în concediu, în vizită sau chiar definitiv, trebuie să cumpere rovinieta la intrarea in România începând din luna ianuarie 2005.Rovinieta este o taxă care permite utilizarea reţelei de drumuri şi ea variază în funcţie de cât de poluantă este maşina pe care o conduceţi. Astfel pentru autoturismele non-Euro ea va costa 24 €, pentru Euro I 21 €, iar pentru automobilele care respectă normele de poluare Euro II şi peste va costa 16,8 €, având o valabilitate de 12 luni.

Taxa se poate achita la punctele de trecere a frontierei, la Oficiile Poştei Române, staţiile Petrom, Rompetrol şi Mol, dar şi la direcţiile regionale de drumuri şi poduri, informează Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

Rovinieta se poate procura, pentru cei care intră în ţară, de la vămile Giurgiu, Moraviţa, Jimbolia, Nădlac, Vărşand, Borş, Petea, Albiţa, Oancea, Galaţi, Negru Vodă, precum şi de pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

În schimbul taxei de drum achitate veţi primi de la punctele de plată indicate un autocolant pe care îl veţi lipi pe geamul autoturismului. Ministerul Finanţelor Publice a solicitat ca societăţile care distribuie roviniete să elibereze clienţilor chitanţe sau bonuri fiscale, cu care aceştia vor putea justifica, la un eventual control în trafic, plata taxei de drum.

Rovinieta pentru microbuze este în valoare de 216 € (pentru non-Euro), 210 € (Euro I) şi 204 € (Euro II), iar pentru autocare se plăteşte taxa de 510, 450 şi 390 €, pentru categoriile non-Euro, Euro I, respectiv Euro II.

Sursa: Romanian Global News


Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=534