Noi reguli la granitele Spaniei si Germaniei
Data: Tuesday, April 19 @ 10:37:48 CEST
Subiect: Europa


Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a prezentat cerintele de care trebuie sa tina cont cetatenii romani care doresc sa patrunda pe teritoriul Germaniei sau Spaniei.

Spaniolii au anuntat conditiile ce trebuie indeplinite de cetatenii romani la intrarea in acest stat, in functie de scopul calatoriei: documentul de calatorie, asigurarea medicala, biletul dus-intors, fie o invitatie, fie o suma de bani insotita de documentele de cazare (voucher sau rezervare) pentru toata perioada de sedere.

Voucherele si rezervarile sunt verificate, iar in cazul in care valabilitatea documentului nu este confirmata sau au existat cazuri anterioare de rezervari sau vouchere neonorate, spaniolii nu vor permite intrarea.

Invitatia trebuie sa fie facuta, obligatoriu, la un notar spaniol, iar persoana care invita trebuie sa fie spaniol sau cetatean strain cu permis de rezidenta in Spania, sa nu fi invitat in ultimele sase luni o alta persoana, sa posede mijloace legale de intretinere si sa se oblige sa-i asigure persoanei invitate intretinere, cazare si asistenta sanitara, sa se oblige sa garanteze ca invitatul se

va intoarce in tara, iar invitatul sa nu munceasca in Spania.

Hartia invitatiei este una speciala, cu stema Spaniei in partea superioara centrala a paginilor si un desen de siguranta, are mentiunea "hartie exclusiva pentru documente notariale", prezinta un numar de inregistrare in coltul din dreapta, sub care se afla datele de identificare a notarului, iar pe ultima pagina are un autocolant rotund, albastru, cu insemnele Consiliului National al Notarilor

Publici din Spania peste care se aplica stampila si semnatura notarului. Aceasta invitatie trebuie prezentata numai in original, supralegalizata in Spania cu apostila de la Haga. Cel ce prezinta o astfel de invitatie nu trebuie neaparat sa detina bani decat pentru strictul necesar.

De asemenea, Ambasada Germaniei a transmis conditiile: pasaport valabil inca cel putin trei luni de la incheierea calatoriei, asigurare medicala, invitatie (declaratie de preluare a cheltuielilor) sau mijloacelor financiare proprii (100 euro/zi sau minimum 500 euro), bilet dus-intors, carte verde pentru autoturism.

In cazul in care sederea in Germania depaseste 90 de zile in intervalul a sase luni, sau se preconizeaza desfasurarea unei activitati lucrative, este necesara eliberarea unei vize de catre reprezentanta diplomatica germana competenta. In afara acestei vize, mai este nevoie de o asigurare medicala de calatorie, cu exceptia celor care-si reintregesc familia.


Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=536