Bonn - Recital de poezie, vernisaj de pictura si caricatura Horatiu Malaele
Data: Thursday, May 18 @ 13:49:04 CEST
Subiect: Cultura si religie


Consulatul General al Romaniei la Bonn, in colaborare cu Cultural Events Düsseldorf Hoffman & Panz va invita la recitalul de poezie, vernisaj de pictura si caricatura Horatiu Malalele "Sunt un orb". Spectacolul si vizitarea expozitiei vor fi incheiate de un cocktail oferit de Consulatul General al Romaniei. Programul oficial il puteti downloada de aici in format JPG pagina 1 si pagina 2.

Dupa terminarea liceului porneste din Tirgu-Jiul natal si vine la Bucuresti plin de vise si sperante cu ochelarii pe nas hotarit sa se dedice artelor plastice si sa cucereasca orasul. Probabil ca asemeni lui Julien Sorel a strigat si el orasului din Dealul Mitropoliei
“ Si acum intre noi doi !“
Necunoscind insa Bucurestiul prea bine, s-a ratacit si s-a inscris in cele din urma la IATC.
Ziua in care Horatiu Malaele a confundat adresele sau poate si-a schimbat intentiile a fost fara indoiala o zi fericita pentru teatrul romanesc.

Dupa cum marturisea el singur botezul l-a primit ca si alti colegi la Casandra, alaturi de Dan Condurache, Maria Ploaie, Radu Gheorghe si alti, sub ochiul dascalului Octavian Cotescu.

A urmat o evolutie care l-a facut cunoscut publicului romanesc si de pretutindeni.

Actor pe scena Teatrului din Piatra Neamt, Notara, Odeon, National, Bulandra si Comedie, regizor al multor spectacole, un obisnuit al televiziunii, cu o filmografie nu mai putin bogata, Horatiu Malaele a intrepretat roluri ce vor ramine in antologia teatrului romanesc si a caror enumerare ar fi prea lunga pentru aceasta scurta prezentare. Trebuie insa sa amintim rolul Hotului din“ Opera de trei parale “ de Brecht, Tartaglia din “ Regele cerb “ de Gozzi, Truffaldino din “ Sluga la doi stapini “ de Goldoni, Smerdeakov din “ Karamazovii “ dupa Dostoievski, Scapino, Sinuciagasul. A jucat alaturi de mari actori ai teatrului romanesc din ultimele trei decenii, s-a bucurat de aprecierea multor regizori, a invatat de la ei si a invatat la rindul lui pe altii.

Daca ziua in care Horatiu Malaele confundind adresele a devenit actor, a fost o zi fericita pentru teatrul romanesc, ramine deschisa intrebarea daca ziua aceea nu a insemnat o pierdere pentru artele plastice.Alegind drumul teatrului Horatiu Malaele nu s-a despartit niciodata de arta plastica, asa dupa cum singur o afirma, este un obisnuit care-l inconjoara, sa comunice cu lumea iar pentru comunicare a folosit nu numai scena ci in aceiasi masura si desenul. Rezultatul acestei munci sint peste 3000 de desene, picturi, caricaturi ce au fost expuse in nenumarate expozitii nationale si internationale. Dintre expozitiile internationale recente putem enumera Budapesta 2005, Venetia mai/2006 si New York iunie/2006.
Avind vocatia prieteniei si cautindu-i pe cei care si ei o au la rindul lor, Horatiu Malaele s-a incojurat dea lungul timpului de multi prieteni din tara si din toata lumea. Multi dintre ei se gasesc in Germania si in ultimii ani i-a vizitat de multe ori, aducindu-le cadou cite o piesa de teatru asa cum a fost Podul, Lectia, Nepotu, Mascariciul, Cafeneaua.

De data asta i-l putem vedea intr-un recital de poezie, pe care, asa cum spune si Stefan Iordache “ numai el o poate spune asa “.Totodata avem posibilitatea sa vedem si o parte din lucrarile sale plastice.
Sub acest titlu “ Sunt un orb ” sint prezentate poezii de Marin Sorescu, Nichita Stanescu, Emil Brumaru, Teodor Pica, Geo Dumitrescu si altii.

Felul in care el recita poezia este o dovada a talentului sau neobisnuit. Emil Brumaru, poetul pe care afirma ca l-a descpoerit in Bisericiile Iasului, gaseste in vocea si sensibilitatea lui Horatiu Malaele modalitatea ideala de a face ca poezia sa ajunga la urechile publicului, dupa cum actorul gaseste in Brumaru poetul preferat care i-i pune la indemina o grandiosa explozie de cuvinte, metafore ce-i dau posibilitatea sa-si etaleze talentul.

Manifestarea are loc Simbata 10 iunie ora 18:00 la Consulatul General al Romaniei din Bonn, Legionsweg14, 53117 Bonn. Detalii se obtin pe adresa www.cultural-events.de

Cultural Events Düsseldorf -Hoffmann&Panz- www. cultural-events.de
Pretul biletului: 20 Euro, rezervare biletelor la tel: 02131/602869 si 0163/5521254 sau email almaex1@t-online.de.

Deoarece numarul locurilor este limitat va rugam sa va confirtmati rezervarea prin plata biletului pana la data de 7 iunie in contul Cultural Events Düsseldorf - Hoffmann & Panz - Dresdner Bank BLZ 30080000 Konto 0141521902 .

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=564