Conversatii cu Olga Tudorache si Tamara Cretulescu in Düsseldorf
Data: Sunday, November 05 @ 11:24:29 CET
Subiect: Cultura si religie


Cultural Events Düsseldorf Hoffmann & Panz in cadrul programului de promovare a dramaturgiei române contemporane prezintă pe Olga Tudorache si Tamara Cretulescu in "Peste cu mazare/Conversatii" de Ana-Maria Bamberger.

Spectacolul va avea loc în Düsseldorf
Vineri, 24.11.2006, ora 19:30 şi
Sâmbătă, 25.11.2006, ora 19:30
în Aula “LUISENGYMNASIUM”, Bastionstr. 24, 40213 Düsseldorf (între Koenigsalle şi Kasernenstr. – posibilităţi de parcare în curte)
Preţul biletului: 15 Euro (elevi şi studenţi 12 Euro)

Programul PDF

Rezervarea biletelor se face la tel.: 0163/5521254 tel./fax: 02131/602869
tel.: 0208-488420


E-mail: almaex1@t-online.de
E-mail: Mihaela@t-online.de

www.cultural-events.de

"Miracolul Olga"

"Olga Tudorache este un taifun, o tornada, un fenomen cosmic, este un om, este o femeie, este o mama extraordinara si o profesoara de exceptie; farmecul si temperamentul ei sunt tandre si ucigatoare in acelasi timp. Olga este un caracter desavarsit. Cred ca nu se poate vorbi despre ea decat la superlativ. Este iubita si niciodata detestata, ceea ce pare neverosimil in lumea noastra, dar nu cred ca se poate spune despre ea decat MIRACOLUL OLGA..."


Aceasta tumultuoasa descriere a fenomenului Olga Tudorache ii apartine unei mari regizoare, Catalina Buzoianu, cea careia teatrul romanesc ii datoreaza puneri in scena antologice. Am ales acest citat atat de graitor pentru ceea ce reprezinta marea noastra actrita, intrucat, vazand-o in piesa Peste cu mazare la Teatrul Mundi din Bucuresti, am resimtit din plin, clipa de clipa, starea pe care ti-o da coliziunea cu o fiinta de exceptie. Piesa cu titlul original Conversatii este scrisa de o tanara autoare nascuta la Bucuresti, pe nume Ana-Maria Bamberger. Absolventa a Facultatii de Medicina Carol Davila ea devine doctor in Stiinte Medicale la Facultatea de Medicina Christian Albrechts din Kiel - Germania.
Cu piesa Peste cu mazare, avandu-le in distributie pe Olga Tudorache si Tamara Cretulescu autoarea a obtinut un remarcabil succes. Piesa este scrisa cu nerv, cu o buna cunoastere a sufletului femeii, cu umor amar, cu luciditate. Si cu multa, multa tandrete pentru eroinele ei ca si pentru framantarile prin care trec. Cu talentul ei bine afirmat, atat in filme de referinta ca si pe scena, Tamara Cretulescu ii tine piept cu brio Olgai Tudorache.

Silvia Kerim

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=573