Prezenta romaneasca la Stuttgart
Data: Thursday, January 15 @ 13:55:30 CET
Subiect: Cultura si religie


Junii Sibiului, la Stuttgart

Īnvārtitele, sārbele şi jienele sunt doar trei dintre "ingredientele" cu care Sibiul īncearcă să atragă viitori turişti la Tārgul de Turism de la Stuttgart, mai precis la data de 17.01.2009.

In program mai apar Gheorghe Zamfir (18.01.2009) annddd Nightlosers (20.01.2009)

Jocul popular romānesc va fi prezentat germanilor de Ansamblul profesionist "Cindrelul-Junii" Sibiu, care va susţine spectacole pe parcursul desfăşurării Tārgului. "Am pregătit crochiuri de dansuri populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, precum şi piese instrumentale de virtuozitate, pentru a prezenta bogăţia folclorului romānesc şi diversitatea costumului tradiţional. Credem că un punct forte īn atragerea turiştilor este constituit de cultura tradiţională", spune Silvia Macrea, director Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.
"Junii" se vor deplasa la Stuttgart alături de echipa de la Primăria Municipiului Sibiu care se va ocupa de promovarea Sibiului ca destinaţie turistică, de cvartetul de coarde al Filarmonicii Sibiu şi de creatoarea populară Benonia Vlajie Benonia. Anul trecut, Junii Sibiului au fost prezenţi la Tārgul de Turism de la Berlin.

Un detaliu al programului "GerRum" pentru ianuarie 2009:
http://www.forum-gerrum-stuttgart.de/2009/ian.html

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=592