ORIENT EXPRESS
Data: Sunday, July 12 @ 20:10:24 CEST
Subiect: Cultura si religie


Trenul care aduce teatrul a sosit in Stuttgart… si aduce cu el …, inedit si… o VAMA… tocmai de la Vama Veche, cum se putea altfel…

Joi 16.07.2009 ora 19:30
Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova prezinta in Stuttgart
OCCIDENT EXPRESS
de Matei Visniec
regia
Alexandru Boureanu

Dupa premiera piesei de teatru"Occident Express"
de la ora 21:30 concert Vama (ex. Veche).

Orient Express, dupa cum stiti, este numele unei linii feroviare de distanta lunga pentru pasageri lansata in 1883, care unea Parisul de Constantinopole, intre timp au mai existat si alte initiative private cum ar fi cea a corporatiei „Venice Simplon-Orient Express“ care oferea unor aventurieri, cateva momente de suspans intre Paris si Constantinopole.
Dupa 1990, directia a fost insa una total inversa si anume …- Occident Express, - iar „aventura“ a devenit realitate pentru… prea multi multi dintre noi.
Desi ultima calatorie a avut loc in 1977, acum Orient Express-ul revine, gratie unui proiect international inedit : dramaturgi din Turcia, Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Germania au scris texte care au ca principala tema trenul, iar teatre din aceste tari au produs aceste piese, Caile Ferate din Turcia au pus la dispozitie un tren special, cu un vagon-scena, iar in 25 mai trenul a pornit din Ankara cu „opriri …teatrale" pentru reprezentarea celor 7 spectacole rezultate in 13 gari de pe teritoriul tarilor participante.

Parcursul se incheie cu Festivalul Teatru „Orient Express“ din Stuttgart, care va reuni toate productiile in perioada 9-19 iulie.

Din Romania, Teatrul National craiovean „Marin Sorescu" s-a alaturat acestei propuneri indraznete, in dorinta de a se integra intr-un circuit international de resurse, de a sustine schimburile de experienta dintre artisti si a dezvolta noi proiecte culturale.

Spectacolul Teatrului National din Craiova, cu piesa „Occident Express“ de Matei Visniec, in regia lui Alexandru Boureanu, va fi prezentat in premiera la Stuttgart in data de 16.07.2009.

Dupa premiera are loc o petrecere pe cinste, invitata fiind trupa „VAMA“ ( fosta Vama Veche), cu concursul ICR Berlin.

Informatii detaliate www.forum-gerrum-stuttgart.de

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=600