Teatru in Muenchen
Data: Saturday, March 26 @ 21:35:26 CET
Subiect: Cultura si religie


Theater in rumänischer Sprache - Metoda Grönholm
Datum: Montag, 28.03.2011
Uhrzeit: 19:30 Uhr
Veranstalter: Gesellschaft für Literatur, Musik und Kunst e.V.
Ort: Gasteig, Black Box
Adresse: Rosenheimer Str. 5
81667 München

http://www.muenchenticket.de/guide/tickets/ggd6/Metoda+Groenholm.html


"Metoda, spectacol de teatru dupa piesa Metoda Gronholm a dramaturgului catalan Jordi Galceran, in regia lui Theodor Cristian Popescu, scenografia Stefan Caragiu, la Teatrul Nottara Bucuresti.

Piesa vorbeste in termeni duri despre globalizare si dezumanizare din perspectiva vanatorii de joburi si a dezvoltarii carierei. Sapte candidati sunt selectati de o companie multinationala pentru un ultim interviu inaintea angajarii unuia dintre ei pe un important post de management in cadrul acesteia. Cei sapte sunt anuntati de la inceput ca unul dintre ei este spionul companiei si este in masura sa ii evalueze pe ceilalti. Candidatii sunt supusi unui riguros test psihologic prin metoda Gronholm si, pe rand, sunt eliminati din joc. Pe masura ce raman din ce in ce mai putini, candidatii ramasi cedeaza presiunii si dezvaluie caractere umane slabe si atitudini ciudate vis-a-vis de munca intr-o companie.

Jordi Galcerán cunoscut dramaturg catalan, si-a facut debutul practic, simultan: Dakota, care in 1985 a obtinut premiul Ignasi Iglesias, oferit de Institutul Teatral din Barcelona, si Paraules encadenades, care, in acelasi an, a fost recompensata la cea de-a XX-a editie a Premiului Born de Teatre, oferit de Cercle Artístic de Ciutadella. Metoda Grönholm a fost montata la Teatrul National Catalan, in mai 2003, si a inregistrat, inca de la debut, un succes fara precedent. In 2004, are premiera la Madrid si, timp de o stagiune, se joaca cu succes in ambele orase. Aceasta opera a primit numeroase distinctii in Spania, printre acestea numarandu-se: Premiul Max, pentru cea mai buna opera, Premiul Ercilla, pentru cea mai buna creatie dramatica si Premiul Mayte, pentru evenimentul teatral care s-a evidentiat cel mai mult. S-a jucat, printre altele, in Mexic, Argentina si Venezuela. Au avut loc reprezentatii la Lisabona si in alte tari europene.

Metoda Gronholm a fost ecranizata tot sub numele de Metoda in 2005 de regizorul Marcelo Pineyro.

Metoda

de Jordi Galceran

Regia: Theodor Cristian Popescu

Scenografia: Stefan Caragiu

Cu: Cerasela Iosifescu, Adrian Vancica, Alexandru Jitea, Gabriel Rauta

Durata: 1h 40 min.

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=622