Teatru in Frankfurt, Heidelberg, Stuttgart / 27-28. Sep 2013
Data: Tuesday, September 09 @ 18:09:02 CEST
Subiect: Divertisment
„Votează-mă, că te tai!“ (”Țară-i asta, mă?!”)

scenariu Niculae Urs dupa I.L. Caragiale

Regie: Niculae Urs
Distributie: Niculae și Olimpia UrsSpectacol organizat de: Deutsch Rumänisches Forum Stuttgart e.V.Frankfurt
Simbata 27.09. 2013 ora 20:00
Internationales Theater Frankfurt, Zoopassage, Hanauer Landstraße 7-9
www.internationales-theater.de


Heidelberg
Duminica 28.9. 2014 ora 15:00
Kulturzentrum Karlstorbahnhof, Am Karlstor 1 69117 Heidelberg


Stuttgart
Duminica 28.9.2014 ora 19:30

Festhalle Feuerbach / Kärntner Straße 48 70469 Feuerbach
Informatii: 0711-6493605;"Niculae Urs a alcătuit inteligent un scenariu bazat pe situații din viața scriitorului, cu fraze esențiale din mărturiile lui Nenea Iancu.
Rezultatul poate fi considerat o bijuterie culturală cu intenția de informare și evocare a lui Caragiale, demonstrând cât de actual și contemporan rămâne după trecerea unui secol de la dispariție." -Ileana Lucaciu

Spectacolul „Votează mă, că te tai“ este un fel de conferinţă despre starea naţiunii, în care Niculae Urs poate fi văzut în triplă ipostază: cea de autor, de regizor şi de interpret.

Astfel, este jucat personajul Caragiale, cel care-şi povesteşte propria viaţă, se ceartă cu amicii săi, se adresează publicului şi se revoltă.
Scenariul este alcătuit pe baza operei lui Caragiale, a corespondenţei şi a articolelor sale şi îl prezintă pe dramaturg în diferite roluri: de părinte, de soţ, de prieten şi de om politic.

Niculae Urs, actor la Teatrul Nottara si la Bulandra, din Bucuresti, ne este cunoscut dintr-o serie de spectacole. În prezent, îl joacă pe Jupân Dumitrache din „O noapte furtunoasă“ de I. L. Caragiale la Bulandra.

„Există suficiente motive şi de râs şi de plâns, urmărind acest spectacol. Plecând de la acest spectacol, sunt convins că vă veţi grăbi să-l recitiţi pe I.L. Caragiale.“ Niculae. UrsAcest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=656