TV in limba romana
Data: Tuesday, August 06 @ 16:45:03 CEST
Subiect: Informatii Utile


In Europa cea mai usoara si aproape singura modalitate de a avea in casa posturi de telelvizune in limba romana este aceea de a instala o antena de satelit cu receiver digital cu o dimensiune de peste 70cm , aceasta fiind valabil cel putin pentru Germania. In Franta TVRi este transimis si prin sistemul de cablu TPS, o parte din firmele de cablu din Germania intentionand introducerea anul viitoar a ProTVInt intr-unul din pachetele de programe destinate strainilor.

"Am voie sa imi instalez antena de satelit?"

Legea germana spune ca se pare ca proprietarii sunt obligati sa gaseasca o solutie pentru aceasta. Am gasit citeva linkuri pe aceasta tema; sper ca cunoscatorii de limba germana ma pot ajuta cu siguranta mai bine. Ele spun ca proprietarul este obligat daca esti strain sa iti instalezi antena proprie prin care sa iti prinzi programele din tara ta.

http://www.jurathek.de/tom/katalog/mietrecht/sw_tv.html
http://www.digitv.de/specials/satrecht.shtml
http://www.dvb-technik.de/sections.php?op=viewarticle&artid=18

"Pe ce satelit sunt programe romanesti?"

Citeva locatii ar fi importante Hotbird, Eutelsat 10, si Amos. Pe Hotbird se gasesc ProtvInt si TvrI in sistem free-to-air cu programe in totalitate in romana. Cam totate celelalte programe existente pe satelit sunt codate macar partial. Odata cu TvrI mai sunt transmise Radio Romania si Cultural.

"Ce tipuri de receivere sunt potrivite"?

Cam toate tipurile de receivere digitale, Free-to-air/CI de la Galaxis in sus, adica Humax, Nokia, Schneider , chiar si dbox-ul de Premiere. Cel mai potrivit ar fi un pachet all-in-one de la Mediamarkt sau alt supermarket de electronice.

Altor intrebari, in cazul in care acestea exista, voi incerca sa raspund eu si alti membrii care au deja un asfel de sistem in limita cunostintelor.

Acest articol este trimis de Tineri romani in Germania
http://www.ro-de.org

URLul pentru acest articol este:
http://www.ro-de.org/modules.php?name=News&file=article&sid=82