Data inscrierii: Sep 10, 2002 Locatie: Wiesbaden, Germany
Trimis: 01 01 2007, 13:12 Titlul subiectului:
Despre aderare la UE:
FAZ
"Zunächst EU-Bürger zweiter Klasse"
"Beide Staaten sind zu groß, als daß man sie in Zukunft wird ignorieren können: Rumänien hat 22, Bulgarien fast acht Millionen Einwohner - für den Exportweltmeister Deutschland ein wichtiger Markt."
Der Spiegel
"Die Feiern in Rumänien zeugten vom Streit innerhalb der Führung des Landes: Präsident Traian Basescu boykottierte wegen Differenzen mit Ministerpräsident Calin Tariceanu die offizielle Feier auf dem Revolutionsplatz und lud seine Anhänger auf den Universitätsplatz ein."
Le Monde
"La Bulgarie, elle, a arrêté dimanche deux centrales nucléaires anciennes, pour achever de se conformer aux conditions de sécurité dictées par Bruxelles."
BBC
"They face export bans on certain foods, and Bulgaria has been warned that 55 of its aircraft could be grounded unless they reach EU safety standards."
"The existing Slovenian currency, the tolar will remain in dual use with the euro for 14 days."
ca sincer sa fiu mi-e cam (inca) ameteala sa caut un topic pe masura, dar cum romanii sint romani, indiferent de locatie, uite si-un articol din presa autohtona despre romani
Referitor la o anume perceptie a realitatii despre Romania, celor care isi aduc aminte de acele discutii pe forum de acum cativa ani, le dedic un articol din presa romaneasca de azi:
Cum acesta este ultimul meu post pe forum, va doresc tot binele din lume si va propun cateva subiecte de meditatie pe care cei mai multi le vor trata muuulti ani de acum incolo cu acelasi optimism si deschidere.
In ce an ne integram (cu adevarat)? Cat e salariul unui inginer software cu experienta in Romania? E adevarat ca industria IT a explodat in ultimii ani si in Romania? La ce cote a mai ajuns inflatia? Cate banci au mai falimentat? E adevarat ca leul a fost cea mai tare valuta din lume in 2006? De ce nu mai vin investitorii ? Cat au pierdut cei care au investit banii acum cativa ani in Romania? Cat mai dureaza mitul emigrarii? Buletinul romanesc (singurul european pt unii deocamdata)...se mai poate recupera dupa ce a fost dat la schimb pt. o stampiluta (faza cu stampiluta imi va ramane cea mai simpatica amintire:)) Voi cat mai stati?
Bye bye tineri romani din Germania. Daca nu au crescut copiii prea mari si sunteti obligati de situatie sa ramaneti, va astept inapoi acasa, intr-un coltisor din Europa moderna!
Adrian.
PS: Incearca totusi sa ne respecti si noua deciziile (asa proaste) pe care le luam si sa nu mai incerci sa faci pe toata lumea sa gandeasca (asa de corect si bine) ca tine
Trimis: 03 01 2007, 11:15 Titlul subiectului:
sasha a scris:
...va astept inapoi acasa, intr-un coltisor din Europa moderna!
Chestia cu "Europa moderna": daca nu e o gluma, poate vrei sa detaliezi (pe pm daca tii neaparat ca mesajul asta sa fie ultimul tau aici) ? Sau nu te refereai la romania ?
Daca e o gluma, atunci n-am luat-o ca atare din cauza ca mi-am pierdut (printre altele si) putin din simtul umorului printre nemti...
BTW, in mod ironic, articolul la care trimiti linkul (sau titlul lui, "Mici mizerii") se potriveste foarte bine mesajului tau.. dupa parerea mea de ausländer nefericit infectat de nemti care nu mai e in stare sa compare cele 2 realitati decat doar la suprafata...
Mesajul domniei tale e plin de rautate specific mioritica; sa fie oare izvorata dintr-o frustrare acumulata in timp? "Na, v-am zis eu", sa fie ceva de genul asta?
Sa stii ca motivele pentru care au plecat majoritatea non-capsunarilor din Romania nu s-au "stins" in noaptea de 1.1.07 Ele inca exista, multe se inmultesc cu o medie de 5 copii pe familie, altele inca latra din gunoaiele care inca decoreaza multe spatii inter-bloculare, si asa mai departe. Unele motive, din pacate, au inceput sa ne "bantuie" si pe aici (in speta IT si ES).
Manelele, pasiunea pentru ciordit si curiozitatea exacerbata de a afla ce e in buzunarele vecinului din autobuz au acum sansa sa fie mai aproape de noi. De ce sa ne mai dorim sa ne intoarcem in RO cand, in curand, vine RO la noi?
Treaba cu Europa moderna e cel putin infricosatoare, daca ascunde mesajul subliminal: modernismul mioritic actual este modernismul Europei de maine. Atunci zic "aualeu" si scuip in san, rugandu-ma sa n-ai dreptate.
Ieri am primit ultimul numar al revistei ADAC, vreo 4 pagini de bine despre Romania si Bulgaria ca si destinatzii turistice. Plus ca de ceva vreme Loganu' are o pagina dedicata (publicitara) in fiecare numar.
Referitor la o anume perceptie a realitatii despre Romania, celor care isi aduc aminte de acele discutii pe forum de acum cativa ani, le dedic un articol din presa romaneasca de azi:
Cum acesta este ultimul meu post pe forum, va doresc tot binele din lume si va propun cateva subiecte de meditatie pe care cei mai multi le vor trata muuulti ani de acum incolo cu acelasi optimism si deschidere.
Bye bye tineri romani din Germania. Daca nu au crescut copiii prea mari si sunteti obligati de situatie sa ramaneti, va astept inapoi acasa, intr-un coltisor din Europa moderna!
Mdah... o lipsa de politete elementara: sa spui ceva care lasa usa deschisa unui dialog, dupa care sa o trantesti.
Interesant de observat ca exista o sensibilitate notabila la tema de fata. Usor de sesizat daca ne uitam la intensitatea reactiilor auditoriului, mult peste cea a replicii originale.
Chiar mai interesant e evenimetul ales ca si reper pentru 'adio ro-de': intrarea in EU.
Personal te mai astept pe aici (sau aiurea), pentru un dialog ori doua.
Cu bine Sasha! _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: inapoi in Timisoara
Trimis: 05 01 2007, 9:26 Titlul subiectului:
Sasha a intrebat:
"In ce an ne integram (cu adevarat)? "
..de prin 2040,spun optimistii,niciodata,pesimistii....
"Cat e salariul unui inginer software cu experienta in Romania?"
...suficient cit sa supravietuiasca pina gaseste ceva de lucru in vest..
"E adevarat ca industria IT a explodat in ultimii ani si in Romania?"
Da,e adevarat,a explodat de tot..iar schijele ei au ajuns in Germania,Anglia,USA,Canada,Noua Zeelanda si in general in toate locurile in care poate vietui un roman..
"E adevarat ca leul a fost cea mai tare valuta din lume in 2006?"
E foarte adevarat...ca si dinarul iugoslav prin anii '70...pe baza milioanelor de sirbi care lucrau in toata lumea si aduceau gramezi de banii in tara...cind au preferat sa-si cumpere case,masini si altele prin colturile de lume unde traiau,moneda s-a prabusit in picaj..
"Cat mai dureaza mitul emigrarii? "
..vezi raspunsul de la pctul 1...sunt corelate...
"Voi cat mai stati?"
..mai stam pina ne intoarcem...marea majoritate ne vom intoarce cind vom fi la pensie sau cind vom da coltul...
In rest,la multi ani si tie,Sasha,si tot ce-ti doresti acolo,in coltul acela de Romanie,care a fost "acasa" si pt mine atitia ani...si salutari Alcatelul-ui din Timisoara si din partea mea,ca eu cind mai trec prin firma aia,imi vine sa borasc de citi zei care duc Universul in spate s-au pogorit acolo,printre muritori si vegheaza cu drept de viata si de moarte la bunul mers al planetelor si stelelor... _________________ Isus mergea pe apa,io merg pe vin cu apa
Ultima modificare efectuata de catre MihaiAlex la 05 01 2007, 9:29, modificat de 1 data in total
Data inscrierii: Jan 08, 2006 Locatie: Wesseling (intre Bonn si Köln)
Trimis: 05 01 2007, 13:52 Titlul subiectului:
sasha a scris:
Din pacate eu trebuie sa mai astept cata pana sant copii mai mari, as veni si azi daca as avea mai multi bani ,dar mai trebuie sa strang ceva si plec din nemtia asta ca asa ca acasa nu -i nici unde (deci in RO).
Si tie la multi ani si toate cele bune si pote ne vedem in RO cand santem amandoi romani romani.
"Voi cat mai stati?"
..mai stam pina ne intoarcem...marea majoritate ne vom intoarce cind vom fi la pensie sau cind vom da coltul...
...
bre,.. e sarcautz mesaju' si s-avem pardon, dar acest "noi" deja monoplizeaza toata societatea onoratului forumului,.. cel putin io ma desolidarizez
adica, fara sa-l cunosc pe sasha , il inteleg,..
nu va inteleg pe voi ce saritzi in sus ca arshi la (in) fund cand vedeti vreun mesaj de-al dansului,. oare de ce ?!
de ce nu puteti accepta ca unul se simte bine, traieste bine acolo in Romania,.. si mai si castiga bine (traieste fara griji),.. fir'ar sa fie
tu iti condamni parinitii, fratii , surorile, verii si unchii cu tot cu matusi care au ramas pe acolo,.. in loc sa vina acilea unde curge berea si laptele pe toate drumurile ?!,.. as fi curios de raspunsul matale la intrebarea asta
Trimis: 05 01 2007, 22:30 Titlul subiectului:
man a scris:
MihaiAlex a scris:
"Voi cat mai stati?"
...
bre,.. e sarcautz mesaju' si s-avem pardon, dar acest "noi" deja monoplizeaza toata societatea onoratului forumului,.. cel putin io ma desolidarizez
adica, fara sa-l cunosc pe sasha , il inteleg,..
nu va inteleg pe voi ce saritzi in sus ca arshi la (in) fund cand vedeti vreun mesaj de-al dansului,. oare de ce ?!
de ce nu puteti accepta ca unul se simte bine, traieste bine acolo in Romania,.. si mai si castiga bine (traieste fara griji),.. fir'ar sa fie
tu iti condamni parinitii, fratii , surorile, verii si unchii cu tot cu matusi care au ramas pe acolo,.. in loc sa vina acilea unde curge berea si laptele pe toate drumurile ?!,.. as fi curios de raspunsul matale la intrebarea asta
Man, dar tu faci exact acealasi lucru atunci cand zici "nu va inteleg pe voi..."... pui pe toata lumea intr-o oala.
Pai hai sa pun si eu acum pe toata lumea intr-o oala si sa zic ca dupa parerea mea, nimanui nu-i vine usor sa plece din .ro oriunde in alta parte (asa cum fiecare are o familie pe acolo, samd, mai bine ma opresc inainte de a incepe sa sune prea patetic).
Dar nu am "sarit in sus" din cauza asta. Eu am sarit in sus din cauza "coltishorului de Europa moderna".
Profit de ocazie sa rog administratia sa stearga/mute toate mesajele de dupa cel al sashei pt ca nu au de-a face cu "romania in presa straina".
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.