Trebuie sa ai un casetofon.
Apoi, output de la casetofon se introduce in mufa in LineIn din coputer. Deci de hardware nu ar prea fi nevoie, tinand cont ca mai toate computerele din ziua de astazi au SoundCard. Restul sunt software-uri. Ideea e ca, la calitatea sound-ului de pe acele casete, 128bps sunt mai mult decat suficienti pentru a produce o copie fidela
Trebuie procedat cu grija la reglarea nivelului semnalului - un soft bun (nu stiu sa recomand unul) stie sa faca o reglare automata. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Data inscrierii: Mar 14, 2005 Locatie: ...de la "Trei Stejari"
Trimis: 29 05 2007, 4:27 Titlul subiectului:
sdragos a scris:
...stie sa faca o reglare automata.
phonostar player dar asta nu poate mp3-ID Tag (poate intr-o vs. mai noua) _________________ "All the people I am close to are important, 'cause I'm using them to live MY life"
zise nefasta...
Trebuie sa ai un casetofon.
Apoi, output de la casetofon se introduce in mufa in LineIn din coputer. Deci de hardware nu ar prea fi nevoie, tinand cont ca mai toate computerele din ziua de astazi au SoundCard. Restul sunt software-uri. Ideea e ca, la calitatea sound-ului de pe acele casete, 128bps sunt mai mult decat suficienti pentru a produce o copie fidela
Trebuie procedat cu grija la reglarea nivelului semnalului - un soft bun (nu stiu sa recomand unul) stie sa faca o reglare automata.
1. Nu placa de sunet ar fi problema din dotare ci casetofonul cu iesire. Iesirea de casti nu o recomand. Dintre casetofoanele actuale numai cele HiFi au iesire. Eu am un Sony SH de pe ebay la 25 euro si sunt foarte multumit.
2. Nu sunt de acord ca muzica de pe caseta inseamna neaparat calitate proasta a sunetului. Iar 128 ala e un sampling rate, prin urmare mai mare inseamna calitate mai buna. E drept, depinde si de calitatea urechii... Unii nu disting diferente nici la muzica de pe CD.
3. Nu am vazut soft in categoria celor disponibile pentru consumatorul obisnuit care sa regleze nivelul inregistrarii. In schimb sunt uzuale cele care detecteaza automat pauzele.
4. Dintre filtre, pentru caseta se folosoeste "Dehisser", care mai scoate din fasaitul tipic inregistrarilor pe banda magnetica. de obicei e selectat automat dac se foloseste un profil standard pentru casete.
Eu folosesc Magix Cleaning Lab, insa daca nu vrei sa creezi efecte DSP, ajunge si WaveRecorder (sau cum se cheama) din Nero (complet, nu varianta Essentials).
Incerc sa nu polemizez pe unul din domeniile mele favorite.
Sampling rate de 128 Kbps la o dinamica scazuta asa precum o caseta veche (FeO si nu CR ori Metal) de care pomenea para sunt relativ suficienti. La urma urmei kb se refera la cantitatea de date pe secunda, la o frecventa data, care-i suficient sa fie 44khz.
Nu am spus _neaparat_ calitate proasta. Cine poate face diferenta, va intelege cum sa o mentina
Un casetofon vechi, cu un cap magnetizat, poate reduce din calitate, deci un Tape DECK si un adaptor RCA-jack varianta ideala. Cateo data, reglarea capului (pentru cine stie sa o faca) dupa caseta respectiva mai poate ridica un pic calitatea.
Merci (Axinte) pentru exemplul de software. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
@sdragos: Probabil voiai sa spui "bit rate 128 kbps", nu "sampling rate 128 kbps". Nu de alta, dar "sampling rate" sau "sampling frequency" (rata de esantionare sau frecv de esantionare) este exprimata in Hz.
da, sorry, eram cam adormit
bit rate e cea cu kbps si sampling rate cea cu kHz. sorry. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.