Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - System GPS pentru masina
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

System GPS pentru masina
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 31, 32, 33  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Software/Comunicatii
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    BingoBongo

Data inscrierii: Oct 13, 2005

MesajTrimis: 04 06 2007, 15:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pai iGo (pentru PDA) poti cumpara de pe net (retin ca am vazut de vanzare chiar si in germania), MioMap se cumpara de regula cu PNA cu tot. In Germania vad ca nu se vinde "oficial", poate din cauza suportului pentru camere radar integrat.

Igo pt PDA
    http://www.preisroboter.de/ergebnis2971397.html

Miomap pt PDA
    http://www.preisroboter.de/ergebnis3115715.html

Sau poti sa il "imprumuti" pentru a-l testa de pe net, de la cei care l-au cumparat (evident dupa ce i-au aplicat "medicament-ul" necesar) icon_rolleyes.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 06 06 2007, 6:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Toate punctele expuse de BingoBongo (pt IGo) sunt valabile. Am insa 2 intrebari:
    1. nu am gasit advance/itinerary planning. Are cel nou asa ceva?
    2. este destul de lent la acutalizarea pozitiei pe harta (comparat cu Navigon/TomTom); asta m-a deranjat cand intram cu viteza ingtr-o 'ausfahrt' de tip V sau intr-o iesire dubla: imi dadeam seama prea tarziu pe care sa o aleg. S-a imbunatatit asta?
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    BingoBongo

MesajTrimis: 06 06 2007, 7:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu am aparatul acum la mine, dar:

1. Nu am avut nevoie niciodata de asa ceva, dar parca tin minte ca poti defini statii gen "via". Ma uit acasa si revin cu detalii.

2. Mie mi se pare ca se misca chiar cursiv cursorul. Cu iesirile si virajele ai dreptate, e putin "in urma". Are el un zoom dinamic pe acolo, dar mai e loc de imbunatatiri. De regula arata cu niste sagetute incotro trebuie sa o apuci, si mai e si linia traseului cu alta culoare. O sa il incerc zilele astea (maine, ca e liber si am timp de calatorie) si revin cu impresii
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 06 06 2007, 8:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Merci BB (daca-mi permiti folosirea prescurtarii).
    Ai IGo2006 (eu pe acesta l-am incercat) sau 2007? Raspunsul poate veni odata cu rezultatele testului de maine icon_wink.gif
    BingoBongo

MesajTrimis: 06 06 2007, 9:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am MioMap 3.3 pe un PNA icon_smile.gif

Pe PDA am iGO 2006 o betaversiune veche. iGO 2007 nu mi-a mers pe PDA si de aceea am luat PNA-ul cu ecran wide icon_smile.gif
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 13 06 2007, 12:52    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Aldi scoate la vanzare un Medion la 300 de euro

Merita?
    Are TMC, 4.3" LCD, Spurassistent, Romania.
    Procesor Samsung@400MHz, 512 MB Flash, Windows CE 5.0
    Nu mi-e clar daca chipsetul GPS este SiRF III.
    BingoBongo

MesajTrimis: 13 06 2007, 13:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Arata si este o "clona" a celui pe care l-am luat eu. In plus are bluetooth, alt soft (mp3 player, viewer poze, etc) si 512 ROM. Eu zic ca merita. Il poti debloca si pui ce soft vrei pe el (daca nu te satisface asa cum e).
    Cu siguranta are Sirf3, nu prea se mai monteaza alte chipuri la gama asta de pret.

Eu am dat 249 in Saturn pe asta: https://www.navigon.com/site/de/de/shop/consumer/bundles/pna/948

Daca stiam, mai puneam 50 si luam Medionul...bluetooth e o chestie faina!
    Sus
    Steff

Data inscrierii: Feb 01, 2004

MesajTrimis: 26 06 2007, 16:16    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cosmin a scris:

steff, cum mai sta treaba cu incarcatorul original HP? sunt tare curios.

Pana la urma m-am decis sa comand asta, sa vedem daca am noroc!
    Ca alternativa am mai gasit kit original hp dar mi se pare cam piperat la pret!
    Cand vine am sa-l incerc daca (chiar!) functioneaza si o sa postez tensiunile la iesire, sa vedem unde a fost buba.

regards,
    Steff
    Sus
    cosmin

Data inscrierii: Jul 12, 2002

MesajTrimis: 27 06 2007, 7:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Steff a scris:
    cosmin a scris:

steff, cum mai sta treaba cu incarcatorul original HP? sunt tare curios.

Pana la urma m-am decis sa comand asta, sa vedem daca am noroc!
    Ca alternativa am mai gasit kit original hp dar mi se pare cam piperat la pret!
    Cand vine am sa-l incerc daca (chiar!) functioneaza si o sa postez tensiunile la iesire, sa vedem unde a fost buba.

regards,
    Steff

alles klar. mersi.
    daca scrie ca e pt. hp, va trebui sa mearga. oricum, sunt curios de diferenta (si nu cred ca tensiunile la iesire au fost problema).
    keep in touch.
    Sus
    plaurentiu

Data inscrierii: Sep 14, 2004

MesajTrimis: 01 07 2007, 14:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

foni a scris:
    Aldi scoate la vanzare un Medion la 300 de euro

Merita?
    Are TMC, 4.3" LCD, Spurassistent, Romania.
    Procesor Samsung@400MHz, 512 MB Flash, Windows CE 5.0
    Nu mi-e clar daca chipsetul GPS este SiRF III.

Este SiRF III.
    Eu zic ca merita fiecare banutz. Am unul si-s foarte multumit.
    Uite aici o recenzie la el: http://www.geo24.de/article/view_522/4.3.14.html

Vezi ca Romania e numai 16%, adica Major Roads Network + Bucurestiul si Timisoara complet.
    vezi aici acoperirile lui Navteq pentru Europa: http://www.nav4all.com/site2/www.nav4all.com/eng/list_countries.php

Mai vezi despre Medion si aici: http://www.wiki.gopal-navigator.de/index.php?title=Hauptseite.

Daca vrei mai multe detalii da un PM.
    Sus
    paga

Data inscrierii: Sep 06, 2002

MesajTrimis: 11 07 2007, 15:24    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salut,
    e cineva care si-a cumparat KFZ-Halterung si Antena GPS pentru un MDA Vario 2 (aka XDA Trion, aka VPA Compact3, aka HTC-Tytn)? Ati gasit vre-un Halterung cu Freisprechanlage?
    Ca eu nu am gasit, in schimb am gasit asta (sau asta) care au doar boxa, nu si microfon. Si interesant e ca au mufa RJ11 pe care se poate conecta o antena GPS pe serial (cica sunt de la TomTom si Leadtek), sau poate servi doar ca incarcator pt una pe Bluetooth. Avantajul ar fi ca nu mai e nevoie de al 2-lea incarcator la bricheta si pt antena.

Ce antene GPS cu Sirf III recomandati (egal daca pe bluetooth sau RJ11)? Globalsat 338, Royaltek 2010, holux gpslim 236 sunt mentionate mai devreme pe threadul asta, dar anunturile sunt de prin toamna 2006, ceva mai nou?
    Sus
    cosmin

Data inscrierii: Jul 12, 2002

MesajTrimis: 12 07 2007, 10:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

paga a scris:

Ce antene GPS cu Sirf III recomandati (egal daca pe bluetooth sau RJ11)? Globalsat 338, Royaltek 2010, holux gpslim 236 sunt mentionate mai devreme pe threadul asta, dar anunturile sunt de prin toamna 2006, ceva mai nou?

nu mai sunt la curent, dar in locul tau as cauta un GPS mouse care sa aibe si TMC. intre timp ar trebui sa existe. evtl. da-ne si noua de stire cand ai luat o decizie.
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 15 07 2007, 16:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pentru cei cu GPS intern: viteza de transfer date a GPS chip-ului pare a fi de numai 9600 bps. Din diverse motive, aceasta ingreuneaza relizarea FIX-ului.
    Stiu vre-o 3 programe care modifica diversi parametrii (printre care si viteza interna de transfer de date) cu efect vizibil asupra performantelor.
    Aici o lista de software-uri interesante si functionale:

SirfTech - pare a face cea mai buna treaba cand vine vorba de setari; se pot modifica toti majoritatea parametrilor GPS care raman in vigoare pana la un hard-reset (nu e nevoie ca programul sa ruleze).

WinFast Navigator (www.leadtek.com.tw) - foarte facil la observarea performantelor; ofera toate tipurile de GPS reset (HOT/WARM/COLDSTART/FACTORY)

GPS Info - cam acelasi lucru, fara a intra in detalii. Pentru cei non-freak e cel mai placut. Am observat ca seteaza si modul WAAS, care e un set aditional de date referitoare la satelitii GPS trimise de sateliti geostationari; setul acesta de date poate imbunatati considerabile viteza de FIX si precizia positionarii. Trebuie sa ma mai documentez in legatura cu aceasta.

GPS2Blue - trimite date GPS ale receptorului intern pe BT; impacheteaza semnalele seriale pe TCP. Foarte util atunci cand se doreste conectarea GPS-ului la un latop. (www.GPSPASSion.com)
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 15 07 2007, 16:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Inca ceva. Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare la LOOX560N este autonomia atunci cand este folosit GPS. Folosirea continuu cu power save on (IGo stie asta, TomTom nu) nu trec de 3 ore. Asta e relativ deranjant pentru bicicleta.
    Am vazut un battery pack aici. A folosit cineva asa ceva? Functioneaza cu accu? (asta ar fi 4.8V, si dupa experienta lui Steff sunt suspicios) Merci.
    Cu un asemenea accu pack o sa am autonomie de macar 5 ore, ceea ce e de ajuns pentru cam tot.
    nicu

Data inscrierii: Sep 10, 2002

MesajTrimis: 15 07 2007, 21:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sdragos a scris:
    Folosirea continuu cu power save on (IGo stie asta, TomTom nu) nu trec de 3 ore.
    ...
    Cu un asemenea accu pack o sa am autonomie de macar 5 ore, ceea ce e de ajuns pentru cam tot.

Hmm... un tomtom go 700 tine cam de-aici (wiesbaden) pana pe-aproape de coasta de azur... adica cred ca macar vreo 8 ore... dar poate nu-mi aduc io bine aminte... Pe de alta parte 700 asta e cam caramidos, nu stiu cum se potriveste la bicicleta...
    Sus
    decoder

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 15 07 2007, 23:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sdragos a scris:
    Inca ceva. Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare la LOOX560N este autonomia atunci cand este folosit GPS. Folosirea continuu cu power save on (IGo stie asta, TomTom nu) nu trec de 3 ore. Asta e relativ deranjant pentru bicicleta.
    Am vazut un battery pack aici. A folosit cineva asa ceva? Functioneaza cu accu? (asta ar fi 4.8V, si dupa experienta lui Steff sunt suspicios) Merci.

ai incercat sa stingi display-iul si sa te lasi ghidat numai de voce?
    ar trebui sa mai salveze un pic din baterie.
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 16 07 2007, 0:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

IGo stinge ecranul automat atunci cand nu e nimic de vazut (il aprinde numai la schimbari ale directiei de mers). Cu toate acestea nu cred ca ating 4 ore. Iar un traseu serios poate poate dura ceva mai mult. LOOX560N are un procesor mai power-hungry...
    Poate ca TomTom GO are in spatele acelei caramizi un acumulator serios, altfel nu are cum sa tina 8 ore chiar daca procesorul e mai 'cuminte'.
    O sa verific cu un montaj provizoriu daca 4 acumulatori pacalesc 560N
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 16 07 2007, 6:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

4 acumulatori NiMh nu pacalesc nici un PDA de 5V decit 2 min poate dupa ce i-ai scos din charger. Singura solutie e sa folosesti un convertor DC-DC care accepta un voltaj flexibil la intrare. Exista scule care fac asta "out of the box" (gen http://www.gpsforless.co.uk/product_details.php?id=5387 - nu stiu cit de bun e modelul asta particular).

Go 700 nu se compara cu N560 dpdv al bateriei - cred ca e triplu la volum (poate fi o impresie, n-am verificat) - baterie dubla la capacitate procesor mai lent si display QVGA. Si parca nu e nici SIRF III. Deci timpul de lucru o sa fie mult mai mare.
    Sus
    BingoBongo

MesajTrimis: 16 07 2007, 7:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pentru bicicleta fa-ti un alimentator bazat pe dinam.... si ai curent atat timp cat ai picioare icon_wink.gif
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 16 07 2007, 14:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Dinam nu folosesc, la cursiera nu merge (cauciucuri de 20mm). Pentru amatori, neaparat un regulator de 5Vdestul de robust, altfel va puteti praji regulatorul serie din PDA. In plus dinamul nu ajuta la plimbarea perpedes.

Merci itsme123, este exact ce banuiam si eu. E adevarat ca suntem amandoi la categoria teorie. Convertor DC-DC nu are sens, complica mult problema si in plus e si foarte ineficient.
    Am sa incerc cu 4 sau 5 accu, sa vedem ce zice.
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Software/Comunicatii Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 31, 32, 33  Urmatoare
    Pagina 14 din 33

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media