Offtopic si Zambet amar: pe care dintre viitoarele autostrazi s-o iau ? Pe Transilvania, sau pe coridorul 4 principal sau poate pe coridorul 4', pana in Craiova, si de acolo pe DN pana la Pitesti, si apoi autostrada pana in Bucale.
OnTopic: Sorry, io am luat-o de ani de zile pe TM-Severin-Craiova, da' ceilalti colegi de forum au zis ca este execrabil, asa ca nu stiu ce sa zic ... oricum, Oradea-Clucj-Brasov n-am mai vazut de fo' 8 ani .. asa ca ...
io am luat-o pe Oradea - Deva - Sibiu - Pitesti si in afara de faptul ca pe Oradea-Deva era liber, n-am vazut nici un alt avantaj. Poate doar peisajele...
A fost cineva recent pe ruta Cluj - Bistrita - Vatra Dornei - Gura Humorului?
In iunie 2006, cand am fost eu, erau portiuni destul de mari pe care se circula semaforizat doar pe un sens, pentru ca se lucra la celalalt. Se refacea chiar si fundatia, nu numai asfaltul; nu mai tin minte daca il mai si latzeau. Ba chiar erau si portiuni unde nici macar pe sensul circulabil nu mai era asfalt.
Stie cineva cat de avansati sunt cu lucrarile, cand ar trebui sa fie gata?
am fost in ianuarie pe traseul CJ - SV si se circula chiar bine, dupa standardele romanesti. lucrarile par sa fi fost inchise provizoriu, adica gropile erau astupate (e drept, nu neaparat la nivelul asfaltului), iar semafoarele indepartate - am inteles ca parte a pregatirilor pt. perioada de iarna, cind nu se prea lucreaza in domeniu.
am fost surprins (placut) in special de portiunile care aratau anul trecut ca dupa bombardament (intrarea in v. dornei, iacobeni, pojorita) - sint refacute si s-ar parea ca fundatia deasupra careia au turnat e temeinica, nu cred sa mai aiba treaba ani buni pe-acolo.
probabil ca in primavara incepe iar distractia (mai au de finalizat largirea soselei pe ici, pe colo si de aplicat un strat uniform de asfalt), dar pina atunci se poate circula fara probleme.
Data inscrierii: Feb 01, 2004 Locatie: Tirol/Timisoara
Trimis: 19 02 2007, 19:27 Titlul subiectului:
Dupa mult timp am fost sapt. trecuta pe ruta Nadlac-Alba-Blaj-Tarnaveni-Sovata, am folosit pentru prima oara centura Arad, merita, asfalt nou, in schimb centura de la Alba Iulia a fost asfaltata proaspat doar partial, au mai ramas ceva gropane. Avantajul spre Nadlac e distanta scurta de la sfarsitul autobandei in HU(de la Szeged) pana in vama, pe la Oradea dureaza "ceva" mai mult!
ca urmare a unor experiente neplacute cu politia maghiara
m-am gindit ca n-ar fi rau sa contactez ambasada si consulatul romaniei din ungaria pt a le cere niste numere de telefon de urgenta in caz ca ne mai intilnim cu rendorsheg ...
surprinzator ca mi-au si raspuns desi, sincer sa fiu, nu ma asteptam.
felicitari din partea mea
Citat:
Stimate domnule X,
urmare memoriului dvs., va informam ca am contactat autoritatile maghiare
competente cu solicitarea de a ne comunica daca si in ce cazuri functionarii
politiei rutiere locale sunt indreptatiti sa retina actele de identitate si
documentele auto ale soferilor amendati pentru savarsirea unor contraventii
fata de reglementarile maghiare in domeniul circulatiei pe drumurile
publice.
Va vom aduce la cunostinta raspunsul autoritatilor maghiare imediat ce
acesta ne va parveni.
In privinta sprijinului din partea consulatelor in situatii de urgenta
aparute in afara zilelor lucratoare, puteti apela in acest sens la oficiile
noastre consulare in orice moment (pentru consulatul din Szeged, la numarul
de telefon mobil de permanenta 0036-306777980; pentru alte oficii consulare
romane din strainatate, puteti consulta pagina de Internet a Ministerului
Afacerilor Externe - www.mae.ro).
Cu respect,
Consulatul General al
Romaniei la Szeged
Citat:
Ambasada poate fi contactata in zilele de sambata si duminica la nr. de telefon 0036/13847689 sau 0036/306781960.
_________________ voi sa hitzi sanatosi ...iara eu sa nu hiu bolnav
Uite ce primesc de la o prietena care o calatorit acum 2 zile spre RO:
Ce n-am putut sa zicem in SMS era ca am stat ca dementii la o coada imensa in care am pierdut mai mult de o ora pentru ca la Ilia s-au gindit sa refaca podul si se circula pe un singur sens semaforizat. problema este ca de la granita inspre Deva era un flux continuu de spanioli si italieni veniti pe meleagurile de bastina (Fagaras, Iasi, etc) iar in sens invers nu venea nimeni. Asa ca stateam la un semafor care era verde doar 2 minute si rosu 10 minute ca niste handicapati si ne-am iesit din pepeni. Ne-am bucurat tare cind a trecut o masina de politie in viteza pe linga noi ca ne-am inchipuit ca se duce acolo sa fluidizeze traficul.....MUMU, vorba lui Lutzu, saracii politisti sa grabeau si ei sa ajunga acasa...si au vrut sa nu stea la coada . Asa ca, contrariati ca orice cetatean proaspat venit de la linistea si disciplina germana am pus mina pe telefon si am sunat (Lutzu) la Politia Deva unde ni s-a explicat ca nu e problema lor ca cei de la drumuri ne-au tras-o dar ca in ciuda faptului ca nu ei au provocat problema deja au trimis pe cineva acolo. Ne-a intilnit in OMV Deva si cu echipajul care trebuia sa ajunga acolo si i-am luat la intrebari, erau tare amarati ca fac ture de noapte din cauza ca nu lucreaza aia de la drumuri si ne-am impartasit un adevar cutremurator: termenul de finalizare al acelui pod este de octombrie 2008. Deci mare grija cum programati venirile cu masina pe acolo ca mai e mult pina se va apuca cineva efectiv de munca (dupa ce au inchis bininteles un sens) ca doar mai au timp berechet inca un an si ceva sa termine, nu?
IULIE 2007 !
Dus ruta: Arad - Deva - Brasov. Intre Sebes si Brasov mi-am rupt masina, strada mizerabila in reparatii, innoita acum 5 ani cu italienii in totalitate - numai cratere si "valuri" acum - in reparatii capitale. Costurile reparatiilor masinii la axa din spate, exorbitante.
Intors: Brasov - Tg.-Mures -Cluj-Oradea, drum foarte bun si practicabil.
Se vede ca UDMR-ul nu doarme !!! _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Drumul foarte bun cu exceptia unei portiuni de cca. 40 km, pe undeva pe langa
M.Ciuc (dar nu mai stiu in care directie parca inspre Sighisoara).
Test Urteil: sehr empfehlenswert.
Concediu placut fericitilor care abia pleaca in tar(a)ile mai cald(a)e!
off topic: in Karlsruhe ploua si ploua si ploua ...
IULIE 2007 !
Dus ruta: Arad - Deva - Brasov. Intre Sebes si Brasov mi-am rupt masina, strada mizerabila in reparatii, innoita acum 5 ani cu italienii in totalitate - numai cratere si "valuri" acum - in reparatii capitale.
Deci nu pot merge la Brasov prin Deva?
LATER EDIT: am aflat de la cunoscuti ca portiunea Sibiu - Brasov e in lucru si se fac si 4-5 ore pentru 160 km...
Pe 5 septembrie plec in Romania si vom intra pe la Oradea. Din cate stiu eu probleme sunt de la Cluj spre Moldova prin pasul Tihuta. Iti nenorocesti masina. E de preferat ruta Oradea-Cluj-Toplita-Tg. Neamt.
Intrebare: de la Oradea la Budapesta cum e drumul? Nu am fost niciodata pe acolo, am iesit numai pe la Cenad - Szeged.
Cunoscut si sub numele de Drumul oaselor , era cu siguranta ff lent...plin de restrictii de viteza absolut hilare...drumul poate fi chiar haios din acest pct de vedere: plat ca-n palma, casele se vad mici-mici pe un deal si tu te tarai cu 40 , 60 la ora pe zeci de km. Sa mai adaugam ca e si ff "productiv"....politia ungara e vigilenta, mai ales noaptea...
Ca durata, depinde cati bani vrei sa bagi in chestia asta ....daca te tii de toate limitarile, Bud-.Oradea e cam 4 ore, 4ore si jumate...Daca iti aloci un fond de "amenzi" (a se citi, taxa de limitarea a discutiilor neconstructive cu politistul rural ungar), ajungi mai repede evident....
Pe 5 septembrie plec in Romania si vom intra pe la Oradea. Din cate stiu eu probleme sunt de la Cluj spre Moldova prin pasul Tihuta. Iti nenorocesti masina. E de preferat ruta Oradea-Cluj-Toplita-Tg. Neamt.
Ruta prin Tihuta e de evitat. De fapt, exclus.
Miss, merci pentru info. Cred ca voi evita Oradea, sa vedem... ca am de parcurs vreo 11 ore de drum daca circul cu 100 la ora, deci daca fac 4 ore numai pana la Budapesta.. mai bine nu.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.