Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
DanD Ibiza Master

Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
|
Trimis: 30 09 2007, 1:45 Titlul subiectului: |
|
|
KrisztianK a scris: | ma rog sa iau mai bine Ganzjahresreifen ? ceva experientze pentru/contra?
Multzam |
cred ca e ca si cum ti-ai lua un pullover de lana cu maneca scurta: merge si iarna ca e de lana, si vara ca toata lumea poarta maneca scurta... _________________ To Dare is to do |
|
Sus |
|
 |
The_messenger Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004
|
Trimis: 30 09 2007, 8:22 Titlul subiectului: |
|
|
Am avut ocazia sa conduc cu all-weather de citeva ori. Nu le recomand, cel putin pe post de cauciuc de vara. Argumente:
- zgomotoase
- prea elastice _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh |
|
Sus |
|
 |
Emmy

Data inscrierii: Sep 05, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 30 09 2007, 10:03 Titlul subiectului: |
|
|
Eu am ales "primavara" trecuta cauciucuri all-seasons si nu mi-a parut rau.
Chestia cu anotimpurile este destul de nebuloasa. Iarna trecuta nu a nins mai deloc ba chiar au fost saptamini intregi cu temp peste 20°, iar vara au fost destule saptamini de toamna-iarna incit sa nu-mi para rau ca am un cauciuc care se potrveste si la una si la alta. E drept ca nu merg cu masina intens.
Nu am avut probleme cu zgomotul (sunt destule site-uri de vergleich si review-uri ) iar aderenta mi se pare suuper. Cauciucul este mai moale -> aderenta grozava in sezonul cald.
Banuiesc ca iarna tb sa fiu putin mai atent dar, repet, nu folosesc masina foarte mult si conduc (destul de) prudent/conservator.
Sfatul meu: depinde de cit de mult, cit de des si pe unde conduci. De ex: prin centrul Münchenului cred ca ai putea merge tot anul cu cauciucuri netede. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 30 09 2007, 15:27 Titlul subiectului: |
|
|
Emmy a scris: |
iar aderenta mi se pare suuper. Cauciucul este mai moale -> aderenta grozava in sezonul cald.
|
Si uzura va fi - corespunzator - suuper. Ca tot se vorbea pe un topic paralel despre Sichereitstraining, acolo poti afla ca n-ajunge sa ai aderenta, ci conteaza si ce fel de aderenta ai. Iar un cauciuc elastic - cum este all-season - s-ar putea sa nu iti confere aderenta de care ai nevoie intr-o situatie limita.
Emmy a scris: | Sfatul meu: depinde de cit de mult, cit de des si pe unde conduci. De ex: prin centrul Münchenului cred ca ai putea merge tot anul cu cauciucuri netede. |
Cit despre sfat, aici nu e vorba de putut ci de ce se-ntimpla daca, Doamne Fere, se-ntimpla nedoritul. Poti avea surpriza ca, desi nu este vina ta intr-un eveniment rutier, asigurarea celuluilalt sa se lege de micul amanunt ca tu aveai cauciucuri de vara cind pe jos era inghetat si sa te scoata pe tine vinovat. Iar asigurarea ta sa se lege de acelasi mic amanunt si sa nu vrea sa plateasca...
Cred ca Thomas poate sa ne dea mai multe amanunte de 'insider' pentru astfel de situatii. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
|
Sus |
|
 |
Emmy

|
Trimis: 01 10 2007, 19:24 Titlul subiectului: |
|
|
Don Zz, daca ai fi citit mai incet ai fi remarcat ca:
The_messenger a scris: | Emmy a scris: |
iar aderenta mi se pare suuper. Cauciucul este mai moale -> aderenta grozava in sezonul cald.
| Si uzura va fi - corespunzator - suuper. |
1. Folosesc masina relativ putin. Indiferent cit de repede s-ar roade cauciucurile eu le schimb de batrinete sau odata cu masina.
The_messenger a scris: | Emmy a scris: | Sfatul meu: depinde de cit de mult, cit de des si pe unde conduci. De ex: prin centrul Münchenului cred ca ai putea merge tot anul cu cauciucuri netede. |
... ce se-ntimpla daca, Doamne Fere, se-ntimpla nedoritul. Poti avea surpriza ca, desi nu este vina ta intr-un eveniment rutier, asigurarea celuluilalt sa se lege de micul amanunt ca tu aveai cauciucuri de vara cind pe jos era inghetat si sa te scoata pe tine vinovat. Iar asigurarea ta sa se lege de acelasi mic amanunt si sa nu vrea sa plateasca... |
2. Am cauciucuri all seasons (toate anotimpurile). Nimeni nu o sa spuna ca de ce erau doar pt toate anotimpurile si nu speciale pt iarna sau pt un anumit tip de iarna (temp sub 25) sau de ce nu am cauciucuri cu crampoane. Asta suna a .ro si a refren de banc cu iepurasi (no pun intended) |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 02 10 2007, 19:13 Titlul subiectului: |
|
|
Emmy a scris: | Don Zz, daca ai fi citit mai incet ai fi remarcat ca:
The_messenger a scris: | Emmy a scris: |
| Si uzura va fi - corespunzator - suuper. |
1. Folosesc masina relativ putin. Indiferent cit de repede s-ar roade cauciucurile eu le schimb de batrinete sau odata cu masina.
The_messenger a scris: | Emmy a scris: | Sfatul meu: depinde de cit de mult, cit de des si pe unde conduci. De ex: prin centrul Münchenului cred ca ai putea merge tot anul cu cauciucuri netede. |
... ce se-ntimpla daca, Doamne Fere, se-ntimpla nedoritul. Poti avea surpriza ca, desi nu este vina ta intr-un eveniment rutier, asigurarea celuluilalt sa se lege de micul amanunt ca tu aveai cauciucuri de vara cind pe jos era inghetat si sa te scoata pe tine vinovat. Iar asigurarea ta sa se lege de acelasi mic amanunt si sa nu vrea sa plateasca... |
2. Am cauciucuri all seasons (toate anotimpurile). Nimeni nu o sa spuna ca de ce erau doar pt toate anotimpurile si nu speciale pt iarna sau pt un anumit tip de iarna (temp sub 25) sau de ce nu am cauciucuri cu crampoane. Asta suna a .ro si a refren de banc cu iepurasi (no pun intended) |
Cauciucuri netede se poate citi foarte usor ca fiind = cauciucuri de vara.
Ceea ce voiam sa subliniez ca decizia de a merge cu cauciucuri de vara (n.b) iarna ar trebui gindita nu numai prin prisma artei la volan, ci si prin prisma evenimentelor care nu sint provocate de cel care a luat decizia aceasta.
N-o spun cu intentie
Si cu asta cred ca discutia n-are rost (daca mai are rost sa continue) pe topicul asta.[/quote] _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
|
Sus |
|
 |
Emmy

|
Trimis: 02 10 2007, 19:48 Titlul subiectului: |
|
|
Don Zeze, discutia era pro/contra cauciucuri all-seasons.
Expresia "De ex: prin centrul Münchenului cred ca ai putea merge tot anul cu cauciucuri netede" nu inseamna ca sfatuiesc sa isi incalte masina cu slick-uri ci trebuia inteleasa in context. Adica: "De ex: prin centrul Münchenului cred ca ai putea merge tot anul cu cauciucuri netede darmite cu cauciucuri all-seasons (ca despre ele era vorba)". Ceea ce vroia sa insemneze ca "depinde de cit de mult, cit de des si pe unde conduci".
Daca nu-i clar pot sa "continui pina la Bingo"  |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 02 10 2007, 20:46 Titlul subiectului: |
|
|
...iar chestia pe care voiam s-o subliniez eu era ca - daca mergi cu slick-uri iarna - o faci (total) pe barba ta, ca, daca se-ntimpla ceva, s-ar putea sa suporti consecintele direct din buzunar/cont - do not pass Go, do not collect 200.
Si pas de la mine, ca sa incheiem polemica asta de dragul polemicii, ok ? _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
|
Sus |
|
 |
dani
Data inscrierii: Sep 25, 2002 Locatie: Germany, Wiesn
|
Trimis: 03 10 2007, 1:39 Titlul subiectului: |
|
|
Am sunat la ATU , am intrebat de niste cauciucuri mai accesibile, si mi-au dat urmatoarele preturi:
Pirelli (ceva cu MT) 608
Semperit 588
Barum 560
Taote preturi cu cauciucuri de iarna pe jenti de otel, motaj inclusiv. |
|
Sus |
|
 |
dani
|
Trimis: 03 10 2007, 1:42 Titlul subiectului: |
|
|
un site care mi se pare interesant si destul de competent in materie de cauciucuri
http://tyretest.com/ |
|
Sus |
|
 |
buburuza

Data inscrierii: Jan 26, 2004 Locatie: Frankfurt
|
Trimis: 03 10 2007, 12:11 Titlul subiectului: |
|
|
www.reifendirekt.de
Testat de ARD si clasificat pe locul 1 din mai multi Händleri de cauciucuri online.
Preturi bune (parerea mea) daca are cine sa ti le monteze. Nu stiu daca ATU de ex monteaza marfa adusa de client. Dar cred ca oricine cunoaste un italian/grec/roman/neamtz care are un atelier auto... |
|
Sus |
|
 |
BingoBongo

Data inscrierii: Oct 13, 2005 Locatie: Jos de tot
|
Trimis: 03 10 2007, 14:38 Titlul subiectului: |
|
|
Emmy a scris: |
Daca nu-i clar pot sa "continui pina la Bingo"  |
Ce aveti bre cu mine?  |
|
Sus |
|
 |
Emmy

|
Trimis: 04 10 2007, 10:42 Titlul subiectului: |
|
|
Era prin '90 un "salon" de bingo in Iasi (la Select) unde o foarte amuzanta speckarita avea dictia unui conducator de licitatie. Vorbea extrem de repede, toate cuvintele unite ("cincisprezecedouazecisitreipatrunouasprezececincizecisiunutreizecisitrei") si singurul lucru pe care il intelegeai clar dupa "liniesastrigatlinieverificamlinialinievalida" era "CONTINUAM PINA LA BINGO".
 |
|
Sus |
|
 |
BingoBongo

Data inscrierii: Oct 13, 2005 Locatie: Jos de tot
|
|
Sus |
|
 |
Emmy

|
Trimis: 04 10 2007, 14:18 Titlul subiectului: |
|
|
Simpatice articolele care dau tuturor dreptate. Daca vrei sa ai doua rinduri de pneuri e foarte bine iar daca vrei sa ai doar unul e "numai" bine (pt ca "depinde de cit de mult, cit de des si pe unde conduci") |
|
Sus |
|
 |
dani
|
Trimis: 07 10 2007, 1:52 Titlul subiectului: |
|
|
ce parere aveti de ebay?
http://stores.ebay.de/reifenvertrieb24de
Ceva experiente pozitive? Aici sunt preturi mai mici ca la orice alte oferte gasite pana acum. |
|
Sus |
|
 |
Steff

Data inscrierii: Feb 01, 2004 Locatie: Tirol/Timisoara
|
Trimis: 07 10 2007, 6:33 Titlul subiectului: |
|
|
dani a scris: | ce parere aveti de ebay?
|
Mare atentie la data fabricatiei (ww/yy-saptamana/anul), in caz ca nu este mentionat in oferta neaparat intrebat! Daca anvelopa este mai veche de 4 ani nu ai voie sa cumperi! |
|
Sus |
|
 |
cristibde

Data inscrierii: Jul 08, 2002 Locatie: München, Germany
|
Trimis: 07 10 2007, 7:33 Titlul subiectului: |
|
|
Problema se pune daca iti convine sa mergi cu cauciucuri RECONDITIONATE sau RECICLATE, adica topite si turnate din nou...
Nu stiu dpdv tehnic cat de sigure sunt in conditii critice aceste cauciucuri reconditionate... Trebuie sa intrebi pe cineva de la ADAC daca sunt de recomandat sau nu.
Toate cele bune,
Crsiti B |
|
Sus |
|
 |
dani
|
Trimis: 07 10 2007, 21:24 Titlul subiectului: |
|
|
Acolo sunt multe alte marci decat cele reciclate. Astea apareau primele pentru ca sunt cele mai ieftine.
Cat despre data fabricatie, eu nu m-am uitat niciodata. Cred ca daca le cumperi si descoperi ca sunt mai vechi decat permite legea, poti sa le refuzi. Oricum astea e cea mai buna oferta gasita pana acum, si de ce ar fi mai nesigur decat de la www.reifendirekt.de care e tot un shop online. |
|
Sus |
|
 |
tzuptzup

Data inscrierii: Jul 16, 2002 Locatie: BW.Fr
|
Trimis: 01 12 2007, 22:42 Titlul subiectului: |
|
|
Io recomand sa nu va jucati cu roti de vara iarna, chiar daca nu o sa fie f multa zapada.
Cat despre ce fel de roti, categoric de alea de iarna, nu de tot anul. Cu alea de tot anul nu esti nici pe jos nici in caruta, nu is super nici iarna nici vara. E o chestie pur economica, deci daca siguranta si confortul nu conteaza, be my guest.
Io una am ales Primacy Alpin PA3, is cele mai confortabile roti de iarna ce le-am avut vreodata.
Parerea mea. |
|
Sus |
|
 |
|