Target-ul principal este Disneyland, insa daca tot ne-am trambalat pana acolo am zis sa tragem si ceva ture prin Paris.
Ceva recomandari, muzee, etc?
Orice informatie e binevenita. _________________ _________
l-au strosit. saracu!
Data inscrierii: Aug 05, 2008 Locatie: Back to FFM...
Trimis: 08 04 2009, 7:59 Titlul subiectului:
decoder a scris:
Target-ul principal este Disneyland, insa daca tot ne-am trambalat pana acolo am zis sa tragem si ceva ture prin Paris.
Ceva recomandari, muzee, etc?
Orice informatie e binevenita.
Recomandari vizita in Paris...sunt cam multe...
Poti incepe cu Louvre care e in Place de la Concorde si peste drum este Domul Invalizilor unde este cosciugul lui Napoleon si dupa ce iesi de acolo mergi drept inainte pe bulevardul ala mare care ii zice Champs Elysees...tii poteca drept inainte si ajungi la Arcul de Triumf. Te poti duce la Trocadero sa vezi si Turnul (nu mai stiu ce metrou ajunge acolo) si cred ca este mai repede decat cu masina, ca acolo este tot timpul full de oameni si ai putea avea probleme cu parcarile.
Mai e Bastillia, La Defence care a devenit un centru financiar si din ce am vazut acum e full de bloace ca in centrul FFM, mai ai Turnul Montparnasse care sus de tot are un restaurnat foarte fancy si scump, dar ai o vedere superba asupra Parisului...ETC
Sinteti sigur ca vreti sa vedeti Disneyland ? Personal, mi s-a parut de un kitsch extrem.
Cit despre Paris, recomandarea mea este sa lasati muzeele pentru o a doua vizita. Luati-va un set de picioare de rezerva, o Carte Orange si dati-i bataie pe urmele lui Ratatouille/Duchesse si Thomas O'Malley/Mewsette si Meowrice prin Gay Purr-ee...
Spectacolul strazii - mai ales la prima vizita - bate Luvrul.
Nu va irositi energia sa luati la pas tot Shanz Elizeu', bagati o priveliste dinspre Place de la Concorde, hop in autobuz catre Arcul de Triumf si pastrati-va mai bine picioarele pentru Sacre Coeur de unde - daca vremea e buna - aveti o priveliste splendida asupra orasului.
O tura cu Bateaux Mouche pe Sena isi merita si ea banii. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: May 13, 2003 Locatie: Cluj-Napoca (linga Jucu), Romania
Trimis: 08 04 2009, 8:35 Titlul subiectului:
inafara de traseul clasic expus de apas.
depinde de preferinte, vista si rabdarea copilului. dar urmatoarele sint toate destul de bine acceptate de copii.
- sacre coeur si montmartre imi plac la nebunie. este si un carusel acolo.
- zoo
- muzeul natural
- plimbare prin cartierul latin (malul sting), sa auzi strada, cum zice mese. poti arunca un ochi si la cocosat. plimbare in cartierul marais (malul drept), inghetata f buna.
- poti incerca muzeul rodin, are un parc misto, statuile in gradina, poarta infernului, ma rog.
- ca sa nu spui ca ai fost si pe ruta clasica poti incerca un picnic in luxemburg si prinz in jardin des tuileries, o gramada de lume.
nu stiu ce trecere are la copii, dar atelierul brincusi, muzeele cernuschi, d'orsay, picasso sint toate de vazut. oricum, daca e vremea buna ma raliez cu mese, cit mai mult la aer. _________________ the joy of cesc
Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 08 04 2009, 9:20 Titlul subiectului:
daca e vreme frumoasa si eu as zice ca muzeele pot fi sarite. Daca e musai, atunci eu unul as prefera Orsay-ul Louvre-ului. Si mai e un muzeu mic dar interesant, cel medieval de langa Notre Dame, am uitat cum ii zice, parca avea un nume de sfant. Are armuri, sabii, interesant cred ptr. o vizita cu un copil.
In afara de recomandarile deja expuse, ar mai fi o locatie oarecum in afara Parisului dar pe traseul RER-ului, St. Germain-en-Laye, si care merita vazuta. _________________ To Dare is to do
Noi am circulat cu autobuz din ala deschis, e foarte misto, au multe statii, te dai jos si te urci cand vrei... in 4 zile am acoperit o gramada de chestii
Noi am circulat cu autobuz din ala deschis, e foarte misto, au multe statii, te dai jos si te urci cand vrei... in 4 zile am acoperit o gramada de chestii
Super! Cam asa ceva intentionam si noi.
Orice tips&tricks sunt binevenite. _________________ http://youtu.be/trtUCX9aRm4
Pentru transport am folosit de fiecare data RATP/Metro. Nu recomand sub nici o forma masina personala. Traficul in Paris este in general infiorator (stau-ul nemtesc este o versiune light si organizata a faimosului bouchon - mai ales in intervalul 3:00 PM - 7:00 PM) iar parcarea o continua problema in interiorul zonei delimitate de Boulevard Peripherique. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Sinteti sigur ca vreti sa vedeti Disneyland ? Personal, mi s-a parut de un kitsch extrem.
huh... e musai. i-am promis lu' fiimea
dar o sa fie numai o zi. restul e pentru noi ailalti. ai maturi.
o sa printez tot topicul sa-l am cu mine.
am gasit un auberge la ~81 euro/camera tripla/2 adulti si un copil (weekend) mai afara din oras. nu am cautat prea mult, habar nu am daca pretul e mic sau mare.
e la aprox. 10 km de paris dar pentru ca suntem cu masina am preferat sa gasesc un hotel mai pe afara si sa ma duc in paris folosind transport in comun. _________________ _________
l-au strosit. saracu!
Pentru transport am folosit de fiecare data RATP/Metro. Nu recomand sub nici o forma masina personala. Traficul in Paris este in general infiorator (stau-ul nemtesc este o versiune light si organizata a faimosului bouchon - mai ales in intervalul 3:00 PM - 7:00 PM) iar parcarea o continua problema in interiorul zonei delimitate de Boulevard Peripherique.
Daca tot va duceti pana la Sacre Coeur, va recomand sa va rataciti vreo ora pe strazile din Montmartre si prin Place du Tertre cascand gura la aia care fac portrete, si la trecatori in timp ce mancati o clatita si beti o bere la terasa...
Nota: Carte Orange din cate stiu e doar pt rezidenti... iti trebuie rezidenta, poza, etc... Pt turisti renteaza fie pachetul de 10 bilete, fie cartea de o zi, fie cardul ala turistic, in functie de program...
alta destinatie ptr. copii decat Disneyland-ul nu stiti?!
ba da... Walt Disney Studios Disneyland e un al 2lea parc unde iti poti petrece inca o zi daca vrei...
Apropo, va recomand sa petreceti o zi intreaga la Disneyland (in orice caz pana la ora inchiderii cand puteti vedea artificiile), bilete cumparate online (atentie, in weekendul asta va fi superaglomerat), ajuns acolo la prima ora sau chiar inainte de deschidere, parcarea si intrarea se aglomereaza urgent, nu ca n-ati mai avea loc in parcare, dar puteti avea surpriza sa mergeti vreun kilometru pe jos de unde ati reusit sa parcati pana la intrare...
Pentru transport am folosit de fiecare data RATP/Metro. Nu recomand sub nici o forma masina personala. Traficul in Paris este in general infiorator (stau-ul nemtesc este o versiune light si organizata a faimosului bouchon - mai ales in intervalul 3:00 PM - 7:00 PM) iar parcarea o continua problema in interiorul zonei delimitate de Boulevard Peripherique.
Inclusiv duminica?!
Are sens sa intrati cu masina in Paris duminica dimineata, e mai simple sa gasiti parcare, dar... atentie unde parcati daca nu vreti sa va cautati masina prin vreun banlieu (ridicata de politie pt parcare ilegala) si nu va ganditi sa va plimbati cu masina prin Paris, nu e nici o sfaraiala. Parcati (undeva nu f aproape de centru pt ca sunt mai putine locuri de parcare fara plata) si o luati pe jos sau cu metroul, dupa care seara va urcati in masina si tusti inapoi la hotel.
e la aprox. 10 km de paris dar pentru ca suntem cu masina am preferat sa gasesc un hotel mai pe afara si sa ma duc in paris folosind transport in comun.
Noi am stat la Etap Porte d'Orleans... si masina parcata toate 5 zilele in parcarea subterana de la Mercure Hotel (e la 2 minute de Etap), ~50 eur pentru toata perioada. Cum am ajuns pana acolo nu ma intreba, a fost cosmarul vietii mele de sofer (am fost in vinerea mare la ora 18 dupa-masa cu navi setat din greseala pe shortest). O destinatie foarte frumoasa este si Versailles, dar nu cred ca ai atata timp.
Noi am stat la Etap Porte d'Orleans... si masina parcata toate 5 zilele in parcarea subterana de la Mercure Hotel (e la 2 minute de Etap), ~50 eur pentru toata perioada. Cum am ajuns pana acolo nu ma intreba, a fost cosmarul vietii mele de sofer (am fost in vinerea mare la ora 18 dupa-masa cu navi setat din greseala pe shortest). O destinatie foarte frumoasa este si Versailles, dar nu cred ca ai atata timp.
Avantajul Porte d'Orleans e ca se ajunge - relativ usor - din Peripherique si are metrou la aproximativ 5 minute de mers pe jos.
Referitor la Carte Orange, din cite stiu, se poate lua si de non-rezidenti. Singurul impediment e ca se da pe minim o saptamina... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Jul 23, 2002 Locatie: Aschaffenburg - Germany
Trimis: 08 04 2009, 18:06 Titlul subiectului:
nu stiu cand vreti voi acolo, dar acuma de exemplu...si e Paste...deci scump...sunt camere (dreibettzimmer) si cu 42 euro fara mic dejun.
http://www.expedia.de/daily/shared/products/hotels/Result.aspx.
bafta!
daca imi gasesc in catastife unde era si cum se numea...o sa-ti scriu despre un castel superb cu personaje din ceara....undeva in afara Parisului...dar imi scapa numele....mai caut...
distractie placuta!
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.