Data inscrierii: Sep 10, 2002 Locatie: Wiesbaden, Germany
Trimis: 10 09 2009, 14:39 Titlul subiectului:
itsme1234 a scris:
ckunst a scris:
Pasaportul e optional. In EU se poate circula cu buletinul, fie el romanesc sau german. De pasaport ai nevoie doar in cazul in care planuiesti sa calatoresti in afara EU.
Faza e ca in primul rind EU exclude multe locuri din Europa fie interesante in sine (Croatia, Turcia) fie pe unde trebuie sa treci in anume situatii (Elvetia).
Hmm... anul trecut, de pasti, la granita cu Franta, pe linga Strassbourg, m-au oprit niste colegi de-ai lui Louis de Funes si mi-au spus foarte seriosi ca TREBUIE pasaport cand ies din .de. In cele din urma seful a zis ca or sa faca o exceptie pentru mine, insa unul dintre ei murmura nemultumit in continuare o mantra care suna cam asa "mais, il faut un minimum, il faut un minimum...". Toate masinile erau oprite si se pare ca toti nemtii aveau pasaportul la ei...(BTW: cu cateva zile inainte fusese al enshpelea congres NATO prin apropiere.)
nu tzi-ai pastrat si cetatzenia romana? daca da, atunci itzi trebuie si pasaport la zi .
Pasaportul e optional. In EU se poate circula cu buletinul, fie el romanesc sau german. De pasaport ai nevoie doar in cazul in care planuiesti sa calatoresti in afara EU.
eu am o mica nedumerire: cu ce face marius2677 dovada cetateniei romane?
Ca buletin banuiesc ca nu mai are. Sau?
Folositi cu incredere urmatoarea adresa de e-mail daca aveti de adresat intrebari consulatului din Bonn. Raspund prompt si va trimit atasat lista cu actele necesare.
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
Trimis: 10 09 2009, 15:20 Titlul subiectului:
nicu a scris:
Hmm... anul trecut, de pasti, la granita cu Franta, pe linga Strassbourg, m-au oprit niste colegi de-ai lui Louis de Funes si mi-au spus foarte seriosi ca TREBUIE pasaport cand ies din .de. In cele din urma seful a zis ca or sa faca o exceptie pentru mine, insa unul dintre ei murmura nemultumit in continuare o mantra care suna cam asa "mais, il faut un minimum, il faut un minimum...". Toate masinile erau oprite si se pare ca toti nemtii aveau pasaportul la ei...(BTW: cu cateva zile inainte fusese al enshpelea congres NATO prin apropiere.)
Cu siguranta a fost o exceptie, si cu siguranta politistii erau dezinformati. Eu calatoresc saptamanal in EU, atat in Schengen cat si in afara Schengen, doar cu buletinul ...
Nope, e corect ce zice nicu ...
Nu mai stiu cu ce ocazie, da' de curand a fost un moment in care francezii s-au autosuspendat din Schengen , poate tambalaul cu Nato, sau poate nu, da' a fost oricum un moment d-asta "maretz" ... si daca nu sunt in Schengen, nu mai e valabila treaba cu buletinu' ...
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
Trimis: 11 09 2009, 4:31 Titlul subiectului:
marius2677 a scris:
Nope, e corect ce zice nicu ...
Nu mai stiu cu ce ocazie, da' de curand a fost un moment in care francezii s-au autosuspendat din Schengen , poate tambalaul cu Nato, sau poate nu, da' a fost oricum un moment d-asta "maretz" ... si daca nu sunt in Schengen, nu mai e valabila treaba cu buletinu' ...
Eu nu am avut nicodata probleme, nici in U.K. si nici in Irlanda. Si nu eram o exceptie, deoarece majoritatea pasagerilor din EU se legitimau cu buletinul ...
Din cite imi amintesc calatoria cu buletinul e bazata pe tratate bilaterale nu e ceva automat (si in urma tratatelor respective probabil sint instruiti si baietii de la granita). Spre exemplu pe vremuri se putea calatori cu buletinul intre Romania si Moldova. Chiar si de cind cu EU nu a fost automata chestia cu buletinul, ultimele tari care s-au pus de acord sa ne accepte fiind Cehia, Cipru si Suedia (asta fiind chiar ultima).
In particular faza cu francezii era fie o tactica de a "destabiliza" situatia (ar inventa orice ca sa te faca sa te enervezi si sa le dai mai multe date, eventual unele la care nu te-ai gindit dinainte si care sa contrazica "povestea" pe care le-ai spus-o pina atunci) fie erau pur si simplu neinformati (asa cum se poate intimpla in orice meserie).
Iata mai jos adresele punctelor in care se poate vota de Mosh Nicolae (06.12.2009):
Franta:
52 PARIS Ambasadei României la Paris
5 rue de l’Exposition, 75007 Paris, CEDEX 07
53 NANTES 10 bis rue de Stalingrad, 44000 Nantes
54 BORDEAUX Hotel „Kyriad” Bordeaux Saint Jean
68 rue de Tauzia, 33800 Bordeaux
55 BREST Consulatul Onorific al României la Brest
1 rue de l’Harteloire, 29200 Brest
56 LYON 29, Rue de Bonnel, 69003, Lyon
57 MARSILIA 157, Bd. Michelet, 13009 Marsilia
58 NISA 103, Av. Henri Dunant, 06000 Nice
59 TOULOUSE Ecole Maternelle Matabiau
40, Rue Matabiau, 31000 Toulouse
60 STRASBOURG Consulatul General al României la Strasbourg
25, Rue Trubner, 67000, Strasbourg, Franţa
Germania:
62 BERLIN Ambasada României la Berlin
Dorotheenstr. 62-66, 10117 Berlin
63 HAMBURG Oberaltenallee 20a, 22081 Hamburg
64 BONN Consulatul General al României la Bonn
Legionsweg 14, 53117, Bonn
65 MUNCHEN Consulatul General al României la Munchen
Richard-Strauss-Strasse 149, 81679 Munchen
66 STUTTGART Consulatul Onorific al României la Stuttgart
Sediul L-Bank, Schellingstrasse 9, 70174 Stuttgart
Olanda:
161 HAGA 1 Ambasada României la Haga
Str. Catsheuvel 55, 2517 KA, Haga
162 HAGA 2 Secţia Consulară din cadrul Ambasadei României la Haga
Str. Catsheuvel 37, 2517 JZ, Haga
Belgia:
18 BRUXELLES 1 Ambasada României la Bruxelles
Rue Gabrielle 105, 1180
19 BRUXELLES 2 Ambasada României la Bruxelles
Rue Gabrielle 105, 1180
20 LIEGE Hotel Holiday Inn
Esplanade de l'Europe 2, 4020 Liege
21 ANVERS MSC Belgium/DW, Noorderlaan 127 A, 2030 Antwerpen
Luxemburg:
143 LUXEMBURG Ambasada României la Luxemburg
41, Bd. de la Petrusse, L-2320, Luxemburg
Elvetia:
45 BERNA Secţia consulară a ambasadei României la Berna
Brunnadernstrasse Nr. 20, CH-3006
46 GENEVA Misiunea Permanentă a României la Geneva
Villa "LaPerriere", Nr. 6, Chemin de la Perriere 1223, Cologny, Geneve
Danemarca:
41 COPENHAGA Ambasada României la Copenhaga
Strandagervej 27, 2900 Hellerup
Austria:
13 VIENA Institutul Cultural Român din Viena
Argentinierstrase 39, 1040 Viena
14 GRAZ Consulatul Onorific al României la Graz
Mariatroster Strase 211, 8044 Graz
15 SALZBURG Consulatul Onorific al României la Salzburg
Gaisbergstrase, Nr. 20/Fadingerstrse Nr. 1A, 5020 Salzburg
MAE recomandă prezenţa din timp la vot în diaspora
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă românilor
din afara ţării să se prezinte din timp la vot, încă de la primele ore ale dimineţii, ţinând cont că este nevoie de completarea unei declaraţii de proprie răspundere şi completarea datelor în tabelul electoral, anunţă instituţia într-un comunicat de presă.
Urnele din diaspora se vor deschide la ora locală 7:00 şi se vor închide la 21:00.
Mai multe informaţii privind desfăşurarea turului doi al alegerilor pentru Preşedintele României în străinătate se pot regăsi pe site-ul MAE, la secţiunea special dedicată acestora sau pe conturile instituţiei de pe Twitter şi Facebook.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.