Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - DaF si Goethe Institut... :-??
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

DaF si Goethe Institut... :-??

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Coltzu' cu studentzi
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    kunst_und_traum

Data inscrierii: Jan 13, 2007

MesajTrimis: 13 01 2007, 22:41    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Hello people! Sunt foarte confuza... cred ca ultimele zile mi le-am petrecut cautand informatii despre universitatile din Germania si vizitand zeci de situri. Am o groaza de intrebari ale caror raspunsuri nu le-am gasit pe nicaieri...voi sunteti ultima mea sansa! Invat germana de 3 ani singura, fara profesor. Inca din primul an de studiu am dat Zertifikat Deutsch la Institutul Goethe si l-am luat cu Sehr Gut. Au trecut 2 ani de-atunci si intre timp am acumulat mult mai multe cunostinte fiindca germana imi place extraordinar de mult si am invatat aproape zilnic. Mi-ar placea foarte mult sa studiez germanistica in Aachen. Am inteles ca peste tot sunt acceptate testele DaF...dar nicaieri nu pomeneste cineva ceva de examenele Institutului Goethe. Peste cateva luni urma sa dau Mittelstuffe in cadrul aceluiasi institut, dar acum nu stiu ce sa mai fac? Imi era mai comod examenul asta pentru ca se da in Constanta unde si locuiesc. DaF-urile se dau in Bucuresti. Stie cineva care este nivelul minim la care sunt acceptate testele astea si daca nivelul lor de dificultate este diferit de al celor de la Inst. Goethe? Sa zicem ca n-as avea nici un fel de certificat care sa ateste cunostintele mele de limba...ar mai fi cumva vreo posibilitate, ca de exemplu sa dau un test lingvistic la inceputul anului academic gen Admiterea la noi? Daca da, cam ce grad de dificultate are?Am inteles ca poti obtine imprumuturi de la universitate daca esti student. Care-i treaba cu ele si care-s conditiile? Cat de dificil e sa obtii un loc de cazare la camin? As avea mai multe intrebari, dar v-as fi deosebit de recunoscatoare daca mi-ati raspunde la astea. Multumesc mult! icon_smile.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    nunia

Data inscrierii: Feb 11, 2003

MesajTrimis: 14 01 2007, 9:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ai aici un link cu clasificarea testelor.

ZMP nu este suficient ca sa poti studia. iti trebuie unul din astea doua:

- Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang ausländischer Studenten (DSH)

- Test Deutsch als Fremdsprache (TestDaF)

nu am idee daca universitatile recunosc si testele date in tara de origine. in locul tau as scrie un e-mail la universitatea la care vrei sa studiezi.
    kunst_und_traum

MesajTrimis: 14 01 2007, 18:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multumesc mult pentru raspuns! icon_biggrin.gif
    Sus
    iraluca

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 15 01 2007, 12:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Kunst si Traum,

Unele uni sau fh ofera si an pregatitor pt. germana (adica 6 ore pe zi germana, plecind de la un nivel de Zertifikat Deutsch sa zicem...adica nu chiar de la 0). In urma anului asta pregatitor se da DSH-ul. DSH-ul este de obicei recunoscut numai de universitatea unde e dat (cel putin asa scria pe al meu ca e valabil parca 2 ani si numai la aceeasi universitate). DSH-ul cred ca e ca si dificultate cam ca Mittelstufe de la Goethe.
    Exista aici credite pt. studiu Bafög (Bundesausbildungsförderungsgesetz) si parca Bildungskredit (care se platesc abia din salariu cind te angajezi..eu am colegi la servici care platesc de ani de zile o parte din salariu pt. creditele de care au beneficiat in timpul facultatii) dar din cite stiu eu nu sunt si pt. sudenti straini...Acum poate cu EU s-a imbunatatit ceva..nu stiu ..eu as intreba la uni unde vrei sa aplici...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    coccolino

Data inscrierii: Jan 08, 2006

MesajTrimis: 15 01 2007, 13:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Zertifikat Deutsch iti este necesar ca sa te inscrii la facultate dar, in cazul in care esti admisa, esti obligata sa prezinti certificatul DSH sau Test DaF pana la inceperea anului scolar. Eu am dat anul trecut Test DaF si nu mi s-a parut exagerat de greu. Ti-as recomanda sa urmezi, daca ai posibilitatea, un curs de pregatire, pentru DaF sau DSH. Mie mi-a fost foarte folositor pentru ca am vazut cum decurge examenul si m-am putut antrena (timpul pe care il ai pentru fiecare proba e o mare problema).
    Sus
    kunst_und_traum

MesajTrimis: 15 01 2007, 17:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am tot stat si m-am gandit si am vorbit cu mai multe persoane cu mai multa experienta decat mine si toti m-au sfatuit sa nu ma grabesc si sa mai astept un an. Adica, sa urmez primul an de germanistica in Bucuresti, intre timp sa dau toate examenele posibile de germana si sa adun cat mai multe diplome pentru CV. Acum eu nu stiu daca anul acesta de studiu o sa fie echivalat acolo...si o sa fiu acceptata din anul II de facultate... Oricum, sunt hotarata sa plec acolo, chiar daca trebuie s-o iau de la capat cu anul Iicon_smile.gif. Sper ca timpul sa le rezolve pe toate, sau macar o parte... icon_razz.gif Bine, asta nu-nseamna ca eu o sa stau cu mainile-n san, dar macar n-o sa mai fiu asa presata de timp si o sa fiu mai lucida.(sper)
    Va multumesc mult pentru ajutor! Sunteti tare de treaba ! icon_wink.gif
    Sus
    iraluca

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 16 01 2007, 8:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

kunst_und_traum a scris:
    Am tot stat si m-am gandit si am vorbit cu mai multe persoane cu mai multa experienta decat mine si toti m-au sfatuit sa nu ma grabesc si sa mai astept un an. Adica, sa urmez primul an de germanistica in Bucuresti, intre timp sa dau toate examenele posibile de germana si sa adun cat mai multe diplome pentru CV.

Este f buna ideea. Nu stiu cum e la germanistica, dar in ultimul timp mai toate facultatile ofera o gramada de burse gen Erasmus, Socrates si poate reusesti sa prinzi o bursa si te hotarasti la fata locului daca ramii sau nu... (e mai usor asa si financiar si si din punct de vedere al formalitatilor)
    Eventual iti poti "ingheta" anul in Romania ca sa te poti intoarce la facultatea din Ro daca nu iti place in Germania.
    Cauta regulat si pe siteul de la DAAD (www.daad.de) ce burse ofera.
    Mult succes!
    Sus
    fotonel

Data inscrierii: Jul 27, 2004

MesajTrimis: 16 01 2007, 11:40    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Exista aici credite pt. studiu Bafög (Bundesausbildungsförderungsgesetz) si parca Bildungskredit (care se platesc abia din salariu cind te angajezi..eu am colegi la servici care platesc de ani de zile o parte din salariu pt. creditele de care au beneficiat in timpul facultatii) dar din cite stiu eu nu sunt si pt. sudenti straini...Acum poate cu EU s-a imbunatatit ceva..nu stiu ..eu as intreba la uni unde vrei sa aplici...

m-am uitat la bafoeg.bmfd.de si uit" ce scrie:

Wer hat Anspruch auf Leistungen?
    Persönliche Voraussetzungen für den Anspruch auf Ausbildungsförderung sind grundsätzlich die deutsche Staatsangehörigkeit, Eignung und ein bestimmtes Höchstalter.

Staatsangehörigkeit
    -> § 8 BAföG
    Ausbildungsförderung wird zunächst Deutschen geleistet. Daneben erhalten bestimmte ausländische Auszubildende Förderung, wenn z. B. ein Elternteil bzw. der Ehegatte Deutscher oder der Auszubildende Asylberechtigter, aufgenommener Flüchtling oder Heimatloser ist. In weitem Umfang sind auch Auszubildende aus EU-Mitgliedstaaten mit inländischem Wohnsitz in den Förderungsbereich des BAföG einbezogen. Anderen Ausländern wird im Regelfall Ausbildungsförderung geleistet, wenn sie oder zumindest ein Elternteil vor Beginn der Ausbildung fünf bzw. drei Jahre in Deutschland erwerbstätig waren.

e vreo 460 pe luna..

Deci, o sa mai fie studenti in Romania?? sunt curios cum o fi cu Kindergeld si cu Waisenrente ca aduc tot cartieru icon_biggrin.gif
    Sus
    cosmin

Data inscrierii: Jul 12, 2002

MesajTrimis: 16 01 2007, 13:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

kunst_und_traum a scris:
    Am tot stat si m-am gandit si am vorbit cu mai multe persoane cu mai multa experienta decat mine si toti m-au sfatuit sa nu ma grabesc si sa mai astept un an. Adica, sa urmez primul an de germanistica in Bucuresti, intre timp sa dau toate examenele posibile de germana si sa adun cat mai multe diplome pentru CV. Acum eu nu stiu daca anul acesta de studiu o sa fie echivalat acolo...si o sa fiu acceptata din anul II de facultate... Oricum, sunt hotarata sa plec acolo, chiar daca trebuie s-o iau de la capat cu anul Iicon_smile.gif. Sper ca timpul sa le rezolve pe toate, sau macar o parte... icon_razz.gif Bine, asta nu-nseamna ca eu o sa stau cu mainile-n san, dar macar n-o sa mai fiu asa presata de timp si o sa fiu mai lucida.(sper)
    Va multumesc mult pentru ajutor! Sunteti tare de treaba ! icon_wink.gif

- sa incepi in .ro cu gandul sa ajungi dupa recunoasteri in ani superiori (aici de fapt totul se calculeaza in semestre) in .de nu iti recomand: sistemele sunt destul de diferite si iti va fi mult mai greu sa o iei de la mijloc decat de la inceput - asta din proprie experienta.
    - ajutoare financiare direct de la facultati: foarte putin probabil. nu stiu cum va fi dupa ce se introduc taxele. astea vor veni peste tot cat se poate de curand si vor fi ceva de genul 5-600 euro/semestru
    - burse dau in general fundatiile, insa foarte putin probabil de la inceput, adica din semestrul I
    - daca e sa fie daad, poti obtine ceva exclusiv prin bucuresti. daad-ul de aici e pentru nemti
    - diplome de limba: daca tot sti exact la ce uni vrei sa mergi si ce vrei sa faci, poti sa intrebi (mail) la secretariatele cu pricina si ti se va spune ce diplome se recunosc si care nu. deobicei sunt destul de comunicativi.
    - de regula te vei descurca si cu un job part-time in timpul studiilor. ala il poti obtine insa numai dupa ce esti aici. pentru inceput cam e nevoie de ceva finantare proprie. pentru viza se cereau pana acum bani sau o declaratie de intretinere de la cineva de aici. nu stiu cum e de cand suntem in UE - foarte probabil sa nu mai ai nevoie de asa ceva
    - intradevar erasmus simplifica putin luarea de hotarari si formalitatile cat si (partial) partea financiara la inceput

bafta multa
    Sus
    scif

Data inscrierii: Apr 11, 2005

MesajTrimis: 16 01 2007, 14:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cosmin a scris:
    pentru viza se cereau pana acum bani sau o declaratie de intretinere de la cineva de aici. nu stiu cum e de cand suntem in UE - foarte probabil sa nu mai ai nevoie de asa ceva

Din cate stiu eu, banii aceia nu erau necesari pentru viza, ci viza se acorda doar daca puteai dovedi ca ai cu ce sa te intretii un semestru (cazare, mancare, ceva bani de buzunar). Acum probabil ca viza nu mai este obligatorie, dar banii ...
    Sus
    cosmin

MesajTrimis: 16 01 2007, 15:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

scif a scris:

Din cate stiu eu, banii aceia nu erau necesari pentru viza ...

Ba erau foarte necesari daca n-aveai declaratia cu pricina icon_wink.gif m-am exprimat eu insa probabil putin ambiguu: caciula de bani respectiva normal ca nu se "platea" pentru viza, "doar" trebuia dovedita posesia lor.

whatever, s-au schimbat vremurile, am devenit comunitari, mai precis unionisti. din cate auzisem de la cunoscuti unguri, polonezi etc., dupa aderare nu le-a mai trebuit bani, doar viza, care era o formalitate avand statut regulamentar de student. ma rog, ar trebui intrbat la ABH pentru informatii plauzibile.
    Sus
    kunst_und_traum

MesajTrimis: 16 01 2007, 17:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

- sa incepi in .ro cu gandul sa ajungi dupa recunoasteri in ani superiori (aici de fapt totul se calculeaza in semestre) in .de nu iti recomand: sistemele sunt destul de diferite si iti va fi mult mai greu sa o iei de la mijloc decat de la inceput - asta din proprie experienta.

Sunt constienta ca n-o sa-mi fie usor deloc la inceput, dar odata si-odata tot trebuie sa incerc. In plus, deja e prea tarziu pentru inscrieri la univ din de. sau chiar daca as mai putea, n-am inca diplomele de limba. Pana la BAC n-am timp sa invat pentru ele si sa ma duc in de. fara ele, bazata ca le obtin acolo, mi se pare nesigur. Stiu ca o sa fie mai greu s-o iau de la mijloc decat de la inceput, dar oricum anul asta n-am cum sa plec, si sa stau un an degeaba nu-mi convine. La germanistica in Bucuresti, intr-un an o sa acumulez destule cunostinte de limba si o sa ma si obisnuiesc sa vorbesc mai fluent, ceea ce e un avantaj. Intre timp poate-mi gasesc de lucru si o sa strang si niste banutzi pentru inceput. Ma rog...eu zic multe...dar nu stiu cand o sa am timp si de invatat si de muncit. Dar sa ma vad eu intrata la uni in de. si restul se rezolva. (sper...) icon_wink.gif
    Sus
    scif

MesajTrimis: 17 01 2007, 8:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

La unele Uni se poate incepe studiul si in martie, nu numai in octombrie. Daca ai gasi asa ceva, ai castiga sase luni icon_smile.gif
    Sus
    scif

MesajTrimis: 17 01 2007, 9:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Un articol in EvZ despre recunoasterea diplomelor romanesti in UE, continuarea studiilor in UE, etc.
    Sus
    cosmin

MesajTrimis: 23 01 2007, 8:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

scif a scris:
    cosmin a scris:
    pentru viza se cereau pana acum bani sau o declaratie de intretinere de la cineva de aici. nu stiu cum e de cand suntem in UE - foarte probabil sa nu mai ai nevoie de asa ceva

Din cate stiu eu, banii aceia nu erau necesari pentru viza, ci viza se acorda doar daca puteai dovedi ca ai cu ce sa te intretii un semestru (cazare, mancare, ceva bani de buzunar). Acum probabil ca viza nu mai este obligatorie, dar banii ...

tocmai am primit informatii proaspete de la ceva amici studenti romani care au facut o vizita la ABH. pentru studenti nu mai e nevoie de viza (de fapt nu mai exista viza) si nici de bani.
    deci noii veniti si cei inca studenti au scapat de o grija icon_wink.gif
    Sus
    kunst_und_traum

MesajTrimis: 23 01 2007, 19:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Merci pentru instiintare! Intr-adevar am scapat de-o grija! Yhuuu icon_wink.gif
    Sus
    ionutvlad

Data inscrierii: Feb 13, 2003

MesajTrimis: 02 03 2007, 22:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

din lipsa de timp pentru elaborare o sa scriu "cu liniute" (unele informatii exista, intr-o forma sau alta, deja pe thread)
    - test de limba acceptat: contactezi universitatea unde vrei sa studiezi si intrebi ce teste sunt acceptate si pentru fiecare test in parte de ce barem minim este nevoie pentru a studia germanistica. Pentru a fi admisa la germanistica s-ar putea sa ai nevoie de un punctaj mai mare decat, de exemplu, pentru ceva in domeniul ingineresc.
    Testele de limba difera intre ele. Studiaza cu atentie metodologia de examinare pentru fiecare si vezi care ti se potriveste cel mai bine.

- recunoasterea studiilor facute la o facultate in Ro: in Germania depinde de la facultate la facultate si de la Land la Land ce si daca ti se recunoaste. pentru recunoastere ai nevoie de o programa analitica a materiilor studiate in Romania.

- am inteles ca vrei germanistica. intreb insa dezinteresat, de ce tocmai Aachen?

cum as face eu daca as fi in situatia ta: as studia 1-2 ani la o facultate din Romania. m-as interesa deja din primul an de studiu la facultatea din Romania care sunt conditiile de acordare a burselor Erasmus. Prin conditii ma refer la note, cunostinte de limba germana, recomandari de la profi, etc. M-as interesa daca facultatea din Romania are colaborare si acord pentru burse Erasmus cu facultatea din Aachen. Daca n-are si vrei neaparat in Aachen atunci trebuie sa le scrii celor din Aachen sa-i intrebi daca ar fi de acord sa te primeasca ca si Erasmus, in ciuda faptului ca nu exista acord bilateral. In acelasi timp vorbeste cu astia din Romania si vezi daca si ei sunt de acord sa te trimita si sa-ti recunoasca ce-ai studiat in Germania.
    Acum ceva timp era o regula care spunea ca poti primi bursa Erasmus abia dupa ce ai promovat primul an la facultatea din Romania.
    Eu as aplica pentru o bursa Erasmus de 2 semestre, adica maximul cat se poate obtine plecand din Romania.

Sa zicem ca treci de preselectia din Romania si esti acceptata ca si Erasmus la facultatea din Aachen. Odata ajunsa in Germania esti protejata pe perioada sederii aici, ca si studenta Erasmus, de anumite "capricii ale sistemului".
    Pe perioada bursei Erasmus:
    - s-ar putea ca profii sa fie mai putin exigenti cu tine
    - nu ai nevoie de o diploma de limba care sa ateste cunostinte cel putin medii de limba germana (DSH, peste un anumit punctaj la DAF, etc.)
    - esti scutita de noile taxele de studiu (pentru informatia asta nu bag mana-n foc)
    - poti sa te duci la cursuri (intensive, eventual gratuite) de limba germana oferite de Universitate
    - daca stai intr-un camin studentesc (recomandabil) si ai dusurile, baia, bucataria la comun atunci poti socializa cu nemtii la o clatita, o maslina, un spritz. in felul asta iti poti forma repede un vocabular si o vorbire decenta si oarecum fluenta. la o adica, metode de socializare si invatare a limbii germane exista cu duiumul.
    - fa teste pregatitoare gandite pentru examenul de limba germana pentru care te-ai hotarat. ca fapt divers, intreaba-l eventual pe proful de germana de la facultate (daca o sa faci un curs acolo) ce test ti-ar recomanda. cand te simti pregatita dai testul si-l promovezi. 'ai ca nu-i mare branza icon_biggrin.gif

Daca in timpul bursei Erasmus te hotarasti sa-ti termini studiile in Germania si vrei sa ti recunoasca si studiile din Romania atunci trebuie sa depui o cerere de echivalare. Ai nevoie de o programa analitica (detaliata) a materiilor studiate in anii de facultate din Romania, de adeverinte pentru examenele date in timpul bursei Erasmus in Germania, eventual de la recomandari ale profilor cu care ai avut contact in Germania si de multa multa bafta. Cand depui cererea de echivalare trebuie sa specifici ce materie din Romania cu ce materie din Germania vrei sa ti se recunoasca. Cand vine confirmarea poti avea neplacuta surpriza sa nu ti se recunoasca nimic sau placuta surpriza sa ti se recunoasca toate materiile pentru care ai depus cerere de echivalare.

ar fi multe de povestit, dar nu mai am timp. daca mai e cineva interesat pot dezvolta.
    bafta!

p.s.: ca sa nu creada lumea ca vorbesc avioane icon_biggrin.gif "atasez" un mic CV cu experienta mea:
    - am studiat 2 ani de zile in Romania intr-un domeniu ingineresc. am primit diploma universitara de studii generale (echivalentul Vordiplomului nemtesc)
    - anul 3 (semestrele 5 si 6, ca la nemti socoteala se face la semestre si nu la ani) l-am petrecut ca si Erasmus in Germania.
    - in timpul Erasmusului am promovat vreo 10 examene pe care le-am echivalat in Romania. chestia asta a fost obligatorie pentru a-mi indeplini sarcinile asumate la primirea bursei Erasmus si anume acumularea unui anumit numar de credite
    - tot in timpul Erasmusului am dat testul DAF si l-am promovat. cu diploma asta la tescherea mi s-a permis sa ma inscriu ca un student normal (si nu ca Erasmus) pentru a-mi obtine diploma de absolvire de la facultatea din Germania
    - m-am hotarat sa raman in Germania si sa termin aici. am depus cerere de recunoastere a celor 2 ani petrecuti in Romania. Am ramas uimit cand am primit confirmarea ca mi-a fost recunoscut tot studiul din Romania (examene, practici, etc.) si mi-a fost echivalat cu Vordiplomul nemtesc.
    - dupa echivalare am fost inscris in semestrul 7 (adica anul 4 in Romania)
    - am terminat facultatea aici
    - munca multa, dar, ca sa citez un clasic in viata... "s-a meritat" icon_smile.gif
    - sfarsitul povestii icon_biggrin.gif
    Sus
    deea3112

Data inscrierii: Nov 13, 2009

MesajTrimis: 14 11 2009, 15:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

fotonel a scris:
    Citat:

m-am uitat la bafoeg.bmfd.de si uit" ce scrie:

Wer hat Anspruch auf Leistungen?
    Persönliche Voraussetzungen für den Anspruch auf Ausbildungsförderung sind grundsätzlich die deutsche Staatsangehörigkeit, Eignung und ein bestimmtes Höchstalter.

Staatsangehörigkeit
    -> § 8 BAföG
    Ausbildungsförderung wird zunächst Deutschen geleistet. Daneben erhalten bestimmte ausländische Auszubildende Förderung, wenn z. B. ein Elternteil bzw. der Ehegatte Deutscher oder der Auszubildende Asylberechtigter, aufgenommener Flüchtling oder Heimatloser ist. In weitem Umfang sind auch Auszubildende aus EU-Mitgliedstaaten mit inländischem Wohnsitz in den Förderungsbereich des BAföG einbezogen. Anderen Ausländern wird im Regelfall Ausbildungsförderung geleistet, wenn sie oder zumindest ein Elternteil vor Beginn der Ausbildung fünf bzw. drei Jahre in Deutschland erwerbstätig waren.

e vreo 460 pe luna..

Deci, o sa mai fie studenti in Romania?? sunt curios cum o fi cu Kindergeld si cu Waisenrente ca aduc tot cartieru icon_biggrin.gif

spune-ne si in romana ce scrie te roog icon_rolleyes.gif
    Desi nu stiu germana foarte bine (sunt deabia la nivelul de incepator A2), imi doresc foarte mult sa fac masteratul in Germania (in international business/economics sau international relations). M-am documentat si am aflat ca sunt univ care ofera si programe cu predare in limba engleza astfel ca am rezolvat acest aspect. Singura problema care mai ramane este cea financiara deoarece costul de trai se ridica la 700 euro/luna la care se adauga taxa de studiu de 500 euro/sem. Am aplicat luna trecuta pentru o bursa DAAD insa competitia este foarte mare, cam 10 pe loc, si in plus cred ca au proiritate cei care vor sa studieze in limba germana asadar nu stiu ce sanse as avea. Nu vreau sa las acest mic impediment (adica problemele financiare) sa-mi distruga visul si de aceea vroiam sa va intreb daca exista posibilitatea unui imprumut.

Astfel: se acorda imprumuturi studentilor romani pentru acoperirea costurilor de trai si studiu (sau numai a costurilor de trai) pe perioada studiului in Germania? unde ar tb sa ma documentez despre ele? (la institutii ale statului sau la banci comerciale germane?) ce conditii generale ar tb sa indeplinesc?

Eu am incercat sa ma informez singura insa toate site-urile cu informatiile cheie sunt in germana. Poate ma ajutati voi.. icon_rolleyes.gif

Multumesc,
    Andreea[/b]
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Coltzu' cu studentzi Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media