V.M.: Daca ati compara limba romana cu o femeie, cum ati descrie-o?
Filip Florian: Cred ca este o femeie plina de nuante, care poate reactiona in toate felurile, oricand. Nu e in niciun caz o femeie cu un comportament liniar, previzibil si de plastic. E o femeie foarte vie si permanent altfel decat ai banui ca poate fi.
V.M.: Aveti un mare succes in Germania. De ce credeti ca va plac nemtii atat de mult?
Filip Florian: Eu unul am fost uluit, recunosc.
Mi-am dorit foarte mult asta pentru ca am o slabiciune speciala pentru spatiul literar de limba germana. In primul rand am o admiratie nebuna pentru publicul german care vine la lecturi, eu mai mult stand degeaba pe scena pentru ca textele mele se citesc in limba germana fie de catre traducatorul meu, fie de catre un actor. Am sansa sa ma pot uita la oameni. Si sunt efectiv indragostiti de literatura.
Sunt oameni care se topesc dupa carti si dupa povestile din carti, si asta nu te poate lăsa rece ca autor. Felul în care ei se poartă cu scriitorii, nu doar cu cei germani, este copleşitor. Sunt nenumăraţi autori din partea aceasta a Europei, care îşi petrec lungi perioade de timp cu diverse rezidenţe literare in Germania, Austria, Elveţia. E un soi de mama tuturor răniţilor literari ai Estului.
_________________ Trăim doar pentru a descoperi frumosul. Restul e un fel de aşteptare.(Khalil Gibran)
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: inapoi in Timisoara
Trimis: 17 06 2011, 11:00 Titlul subiectului:
Sa nu uiti,Darie!
"În noaptea de 17 spre 18 iunie 1951, guvernul comunist al României din acea vreme a tradus în fapt ceea ce a gândit şi realizat totalitarismul bolşevic al Rusiei sovietice în existenţa sa de peste şapte decenii: deportarea spre ţinuturi aride şi ostile a unor oameni care, prin muncă cinstită, şi-au făurit un trai decent."
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.