Data inscrierii: Sep 16, 2010 Locatie: romania&germania:2-1
Trimis: 23 03 2012, 19:22 Titlul subiectului:
The_messenger a scris:
florins a scris:
Am facut asocierea cu taxiul pentru din ratiuni de consum si fiabilitate.D.p d.vedere al performantelor,faptul ca aveti multi cai putere nu inseamna ca ii si folositi pe toti vreodata,mai ales ca dauneaza grav sanatatii.Doar daca nu va cheama Schumacher.Se pierde mai mult daca bate vantul din fata decat din LPG.Gaz pe un supercar ramane o blasfemie.Cayenne,Q,X.,H nu sant decat niste masini mai mari,mai scumpe si ceva mai sigure(pentru posesor),Oricum urmeaza in scurt timp ,,petrol'' vs electric atunci sa vezi.
O seara buna
Deci intrucit pentru ca da. (P)criza o sa vina cind or sa fie gata BP+Shell+exxon+et co & Daimler+ VW + GM + et co.
Cit despre 1.71-ul meu vs. 1.67-le lu' dom' dedcat, na ja... Conteaza umpic la un plin, da' cind faci plinu' de 3 ori pe saptamina, arde...
,,Pentru'' ca deoarece nu s-a putut sterge, ,,ignore''.Oricum de apreciat subtilitatea.Priza-i buna'n batatura,nu intinde de cablu 500 de km.Se rupe.Cu sau fara remorca.3 plinuri/sapt.x4=50eur/luna chiar arde,daca facem insa teoria teoriei, sticla de ,,ulei''la 50 si ceva de eur nu stinge.Poate urmatoarele.Mai placut si mai putin poluant
Mea culpa
O seara buna
Iar a sarit 95ul de 1,70. Io protestez altfel: cei 2*15km acasa-scarbiciu ii fac cu bicla mai repede decat cu masina daca vreau sa ajung la birou inainte de 9, si cu dusul din birou economisesc si apa
Si, chiar si in afara aglomeratiei matinale, cu masina tot am neovie de arpox 15 minute, cata vreme cu bicla nu trec de 30 de min.
Pentru cei mai putin sportivi exista si EPO:
Am impresia ca, daca-s calare pe asa ceva, in primii 50m nu ma depasesc cei cu 4 roti decat daca lasa ceva cauciuc pe asfalt
Si... cred ca-i de preferat mutatul langa scarbiciu decat LPG si alte solutii de omorat placerea de a conduce. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Data inscrierii: Feb 04, 2003 Locatie: Mainz, Germany
Trimis: 27 03 2012, 9:26 Titlul subiectului:
Citat:
Iar a sarit 95ul de 1,70
unde? la shell?
ca HEM-ul din MZ-Mombach aseara l-o avut la 1,63 neaditivat _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 28 03 2012, 22:20 Titlul subiectului:
Acum nu stiu unde puneti dvs. pacura, insa desi o perioada n-am acordat atentie capitolului pret*, mai nou ma preocupa subiectul si sunt absolut convins ca vinerea trecuta inainte de a ma intoarce la Zurich am pus benzina la Allguth sau cum se cheama in Muenchen cu 1.63 super 95.
*de cand wife a confiscat masina si sunt constrans la rentals cars. Ironic, la inceput puneam de oriunde indiferent de pret intrucat intrau pe decont, mai nou am un project manager nou de aproba expense-urile si e din generatia aia noua de PMs adica singura calitate e daca reduce costurile cu 5 centi pe an, deci trebuie sa fiu atent la pretul la pompa si sa nu mai conduc in stil Alfa (adica schimbat viteza la 3000 de ture), ci mers cu 50kmh intr-a sasea si facut 4 ore ZH-MUC. Si fara alimentat la St.Margrethen (unde culmea, e mai scump ca-n Germania, dar mie imi convenea ca plateam in aceeasi moneda in care faceam decontul). Asa ca m-ati castigat de partea dvs. in lupta cu imperialismul _________________ To Dare is to do
Imperialism, imperialism, da' eu incep sa ma gindesc serios la firmenwagen...
Ceva experiente cum e cu steuer ? Stiu de aia 1%, dar nu mi-e clar cum functioneaza partea cu 0.xyz % pentru kilometrii dintre casa si birou...
Adica, deci, ar fi cam pe dos ca la pendlerpauschal - cam ca in bancu' cu Pabieda - ti se ia, nu ti se da ? _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Trec pe langa 3 shell-uri, un Real si ceva Aral-uri. Aral-urile sunt bine sincronizate, insa shell-urile difera pana la 7 centi intre ele.
Si da, 95ul era la real 1.67 cand la shell era 1.71 _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Trimis: 29 03 2012, 13:51 Titlul subiectului:
shell intotdeauna e cel mai scump. iar daca-i pe autostrada e si mai si (valabil la toate).
urmeaza aral si esso.
io la astia pun rar de tot, mai ales de cand la aral nu mai gasesc benzina de 98 la modul regulat.
avand in vedre ca trec zilnic pe langa un HEM (care pana de curand a fost un Agip ce a dat faliment cum se pare), mi-e convenabil si iau de acolo. la aral ma mai duc doar sa spal masina.
Citat:
deci trebuie sa fiu atent la pretul la pompa si sa nu mai conduc in stil Alfa (adica schimbat viteza la 3000 de ture),
io nu trec de 3000 cat nu-i cald uleiul din motor. cat are alfa redline? 4000? ala-i diesel? _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 29 03 2012, 15:40 Titlul subiectului:
Citat:
Citat:
deci trebuie sa fiu atent la pretul la pompa si sa nu mai conduc in stil Alfa (adica schimbat viteza la 3000 de ture),
io nu trec de 3000 cat nu-i cald uleiul din motor. cat are alfa redline? 4000? ala-i diesel?
Nici eu nu trec cu motorul rece, evident. 7000 e rosu si e petrol 200cp. Cel mai bine schimba intre 5000 si 6000 de turatii _________________ To Dare is to do
io nu trec de 3000 cat nu-i cald uleiul din motor. cat are alfa redline? 4000? ala-i diesel?
Si cum afli temperatura uleiului, ca parca n-ai termometru de ulei? (nici eu nu am) _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Trimis: 31 03 2012, 5:26 Titlul subiectului:
uleiul are nevoie de cca 3 ori mai mult timp sa se-ncalzeasca ca apa de racire. am nevoie de 2-3 km ca apa de racire sa fie la temp. normala, ergo pt. ulei cca 6-10km in functie de temperatura de afara. _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.