apropo de noutati in ungaria: stie cineva unde se gasesc informatii actuale privind sosele/autostrazi in tara vecina si prietena?
La ce anume noutati te referi?
Altele decat google maps?
google maps nu e intotdeauna actual, din pacate.
stiu ca e in constructie M4, care va face candva legatura cu A3-ul romanesc. ma gandeam ca or fi portiuni din M4 terminate deja, dar nu gasesc informatii privind stadiul lucrarilor. anyway, o sa vad eu atunci si voi pune aici informatia.
apropo de noutati in ungaria: stie cineva unde se gasesc informatii actuale privind sosele/autostrazi in tara vecina si prietena?
La ce anume noutati te referi?
Altele decat google maps?
google maps nu e intotdeauna actual, din pacate.
stiu ca e in constructie M4, care va face candva legatura cu A3-ul romanesc. ma gandeam ca or fi portiuni din M4 terminate deja, dar nu gasesc informatii privind stadiul lucrarilor. anyway, o sa vad eu atunci si voi pune aici informatia.
Nah, eu zic sa nu iti faci griji, mergi pana la Debrecen pe autostrada si dupa ce treci de Debrecen mai ai vreo ora pe drum national pana la Oradea. E ok.
Trimis: 09 04 2012, 20:28 Titlul subiectului: drum prin Oradea
ok, fost, intors.
la dus, prin Debrecen - nimic nou.
la intors, fiind duminica de paste, deci trafic redus - am incercat varianta Oradea-Szolnok-Budapesta-Viena (42, 4, 405, M5, M0, M1)
pe 4 nu se mai trece prin localitati (probabil nu e o noutate, dar eu n-am mai fost demult pe-acolo), sunt cateva portiuni cu 2 benzi, la Albertirsa se intra pe M5 - per total am iesit mai bine decat pe M3/M35 (unde e ocolul Oradea - Debrecen, plus traversarea Budapestei).
nu e la fel de relaxant ca si pe autostrada, drumul e destul de rau pe anumite portiuni, mai trebuie facute niste depasiri - stiti dvs. ...
oricum, banuiesc ca in timpul saptamanii fiind traficul mai mare - nu prea merita varianta Szolnok, dar duminica e ok.
postez deocamdata pe thread-ul "2011", neexistand inca noul "2012".
are cineva experiente recente pe ruta Budapesta -> Oradea? M3 (via Debrecen) sau 4 (via Szolnok)?
stiu ca lucrau la un moment dat la 4, voiau sa-l faca cu 2 benzi pe anumite portiuni, dar n-am mai mers pe el de multi ani, habar n-am ce mai e pe-acolo.
drumul e planificat de Pasti, deci zapada n-ar trebui sa fie o problema
mersi!
Deci pot sa iti spun din prima mana:
mers la sfirsitul lui martie 2012 spre Oradea via Budapesta-Szolnok.
Drumul este finalizat si destul de bun.
Se poate merge cu un 100-120 -140 km/h lejer.
Portiuni de cite 10-15 km (de vreo 4 ori) pe 2 benzi, in rest drumul pe o banda ca in palma si nici prea aglomerat. In plus, politie deloc!!!
Citeva sate trebuie totusi parcurse dar care nu deranjeaza neaparat!
Varianta cu autostrada prin Debrecen (M3) a cazut pt. mine astfel, avind posibilitatea sa scurtez 70 km prin Szolnok!
Drum bun _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Prin Cenad pana la Craiova City:
Iesire de pe Autostrada (e pleonasm daca as spune "autostrada ungureasca", nu ? ) dupa Makó, si intors apoi spre Szeged pana la sensul giratoriu de Cenad.
Dupa Cenad drumul pana la TM e bun, dar nereparat de ceva ani.
TM a inceput sa fie reparata, da' nu va faceti iluzii
Centura la Lugoj
Centura la Caransebs
Centura la Severin (da' n-am studiat, ca m-am tzapit anul trecut si acum am suflat iaurt )
Drumul pana la Orshova este la nivel de Bundesstraße++
Exceptand Strehaia (oare de ce ? ) drumul este f. bun si mai departe pana la Craiova.
All in all, durata calatoriei Budapesta - Craiova s-a mai scurat cu cateva ore, iar conditiile de mers sunt impecabile (raportate la .ro, cu DN-uri trecand prin satuce si comune). Recomand !
Masina mea e inmatriculata in Elvetia pe numele sotului meu, el e trecut ca fiind posesorul masinii si eu cea care o conduc.
Acum urmeaza sa merg cu masina, pentru prima oara spre Romania. Fratele meu o sa conduca masina pana acolo, urmand ca el sa se intoarca singur cu masina inapoi inapoi. Eu o sa fac calatoria inapoi cu avionul.
Am nevoie sau are el nevoie de vreo imputernicire in acest sens? Sau e suficient daca am actele masinii si cartea verde la mine?
In cazul in care continua in aceeasi directie evolutia politica din .ro ar putea fi o idee evitarea .hu pe ruta .de <-> .ro
Are cineva experienta cu Voievodina, Croatia, Slovenia ?
Mi-a scapat ceva dar de ce e asta anul in care boicotam ungurii?
S-a mai intimplat pe la vama chestia cu sarmalele sau mai stiu eu ce dar din cite stiu in ultimul timp nu prea se mai uita bine nici macar la buletine; in plus poate daca n-am prins lotul anul trecut la Schengen (poate) o sa prindem la toamna.
Mai dau o teapa la benzinarie dar daca deschizi ochii te descurci, in plus pentru multe (modele de) masini nu trebuie sa alimentezi din hu.
Cu vignieta e greu sa iei teapa mai mult de 1-3 euro chiar in cel mai rau caz (nu punem extreme ca scoti 50 de euro si aia iti dau rest citiva forinti) si oricum poti sa o cumperi din Romania, Austria sau online.
Autostrazile nu cred ca s-au umplut de gropi si as zice ca merita banii.
Deci de ce ne-am suparat (nu ca n-as fi de acord dar vreau sa ma supar si eu daca e cazul)?
Se cheama Drive Inn, are site, poti face rezervari online in aceleasi conditii cum era si pe Etap.
Am oprit acolo asta-iarna.
Intre timp s-a mai degradat nu au investit, nu iti da chitanta daca nu ceri, etc.
Dar, nah...e rezonabil de curat, daca vrei numai sa faci un dus si sa dormi, e ok, nu te deviaza din drum.
Toate in rest au ramas la fel, ca acu 4 ani, poti lua mic dejun, o cafea, ai parcare in fata receptiei.
Chiar si locatia e aceeasi
Am "reauzit" povestile cu furtul din parcari in Ungaria, in fine aveti grija la bagajele mici si mai ales usile din spate chiar si cind sinteti pe linga masina. Si bineinteles pe autostrada nu va lasati opriti sub diferite pretexte.
De asemenea am auzit de scanat bagaje (x-ray) pe undeva pe autostrada in Germania, dupa Austria! Da, bagaj cu bagaj din masina (nu, nu s-a reinfiintat vama dar au astia niste chestii mobile)! Vedeti ca limitele la alcool si tigari sint maricele (chiar enorme la alcool) si oricum nu cred ca se uitau dupa asta dar oricum e preferabil sa nu aveti ceva interzis cu adevarat (si eventual si pedepsita penal posesia). Nu imi vine in cap nimic special, doar cel mult benzina: presupun ca sint niste limite si daca aveti ideea sa veniti cu o canistra prea mare de la austrieci s-ar putea sa fie probleme (nu stiu exact cum e reglementat).
Io sunt interesat de limitele la caltaboshi, da' cred ca in afara de unguri, nimeni nu mai are probleme de haleu traditional (aka "taiatu' porcului" ) ...
Pe a doua am mers o singura data si mi s-a parut lung, pe prima de foarte multe ori... _________________ "Noi muncim la via asta de peste 2000 de ani!"
Jurnal de bord ... Am tras un wichend prelungit la Romanika si am trecut prin fosta Yugoslavie.
Principala problema la drum este ca e f.f.f. scump in comparatie cu cel prin .hu
Deja din .at exista o autostrada privata spre granita cu Slo, ce trebuie platita separat, iar apoi fiecare fosta tzara .yu e cu propria autostrada si modalitate de plata: Vignette, Mautstelle aso ... Oricum in final cred ca a iesit cam ~40 € / directie mai scump decat pe .at-.hu
Avantajul este ca in timpul zilei drumul este aproape pustiu prin SRB si deci se merge probabil ceva mai repede decat in .ro; De asemenea cei ~150 km pe malul Dunarii sunt f. frumosi ... Mai cad pietroaie de pe versanti, dar peisajul este foarte frumos. Drumul e bun, nimic de comentat.
Recomandare: de incercat 1 data, dar numai daca drumul prin SRB se intampla ziua, pentru a profita de peisaj, si pentru ca numai ziua exista un avantaj fatza de .ro; Noaptea este in .ro mult mai rapid (am plecat din .ro noaptea). In rest, dpdv al duratei calatoriei drumul prin fosta .yu nu are niciun avantaj.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.