Trimis: 20 02 2012, 18:46 Titlul subiectului: multumesc
multumesc pentru link, o sa incerc sa vad daca reusesc, nu stiu la ce categorie se incadreaza masina, cu EURO, cred ca 3... parca era un link undeva cu incadrarile astea.. mai sap., dar multumesc.
imi poate spune cineva si un ITP cat costa aici, si impozitul cat este, la masina? presupunand ca la ITP nu mai tb nici o reparatie, si ca totul e ok...
Usurel, cum adica "sa o inregistrez in Germania am inteles ca o pot inregistra cu numar de romania"? Impozitele si asigurarea (cel putin cea obligatorie, ca de casco nu cred ca te mai incurci pe o Astra de 12 ani) o sa fie enorme.
Ca tot veni vorba de asigurari pe alt thread, pun aici un warning pe tema "Rückstufung im Schadensfall".
Cand va schimbatzi asigurarea la masina uitatzi-va bine in AGB la tabela unde sunt trecute declasarile in caz de accident.
Caz concret: sotzia avand in 2013 SF12(12 ani de condus fara accident) o ciobit in parcare bara unui Merceds baban, o trebuit sa punem asigurarea sa plateasca. In paranteza, masina ei n-o avut nimic, n-am cerut nimic pe Kasko.
Cand o venit de la asigurare noul tarif pe 2014, am zis: ia sa fiu Sparfuchs si sa optimizez. Aia vechii o incadrasera pe 2014 la SF5. Gasesc in urma unui Vergleich on-line un alt asigurator, mult mai ieftin. Aplic fara sa citesc detaliat AGB-urile pt. SF5 si primesc acasa hartzoagele. Iau AGB-ul la toaleta si rasfoiesc; vaz tabela "Rückstufung im Schadensfall", acolo SF12 te duce dupa un accident la SF3, deci mai prost decat oferise vechiul asigurator. Contractul sotziei ar fi alunecat la momentul in care asiguratorul nou lua datele de la cel vechi, automat in SF3. A doua zi google-esc pe tema asta. Asiguratorii decentzi au tabela care arata cam asa:
Exista insa si o grupa de asiguratori care au o tabela mai proasta si sparg piatza cu tarife ieftine. In cazul de fatza, decent inseamna SF12-->SF5, indecent inseamna SF12-->SF3.
Pt. ca nu trecusera 14 zile de cand am facut asigurarea, a trimis sotzia scurt un Widerruf si am cautat un asigurator care are o tabela buna si care totusi e mai ieftin decat ce calculase asiguratorul vechi.
Cred ca ce conteaza in final, e prima de asigurare. Daca prima de SF3 la noul asigurator < prima SF5 de la vechiul, pe mine nu m-ar fi deranjat.
Noi schimbam asigurarea în fiecare an, nu de alta, da' ma calca pe nervi sa ma "dinamizeze" în fiecare an.
La anul suntem la allsecur, si ei sar de la SF12 la SF3, dar sunt mult mai convenabili ca altii
"Vergleich" pe unul din portale am facut si eu, cel mai ieftin ar fi fost vreo 250 de euroi, asta înseamna ~60 mai mult decît allsecur-ul, si daca mai pun si cei 35 euroi cashback de la qipu...
Cred ca ce conteaza in final, e prima de asigurare. Daca prima de SF3 la noul asigurator < prima SF5 de la vechiul, pe mine nu m-ar fi deranjat.
Noi schimbam asigurarea în fiecare an, nu de alta, da' ma calca pe nervi sa ma "dinamizeze" în fiecare an.
La anul suntem la allsecur, si ei sar de la SF12 la SF3, dar sunt mult mai convenabili ca altii
"Vergleich" pe unul din portale am facut si eu, cel mai ieftin ar fi fost vreo 250 de euroi, asta înseamna ~60 mai mult decît allsecur-ul, si daca mai pun si cei 35 euroi cashback de la qipu...
Ce ma distreaza la mine e ca desi asigurarea imi creste in fiecare an, e mai ieftina decat cea mai ieftina gasita pe vergleich und co _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
La mine, cel putin, care nu am schimbat asigurarea de cind am venit aici, functioneaza principiul "pai ce facem aici, bre": adica pun mina pe telefon si-l sun pe musiu. Surpriza, intotdeauna s-a gasit cite un Sonderangebot care sa aduca asigurarile in linie cu concurenta... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Ce ma distreaza la mine e ca desi asigurarea imi creste in fiecare an, e mai ieftina decat cea mai ieftina gasita pe vergleich und co
Pe mine exact cresterea asta ma enerveaza, d-aia prefer sa fiu în fiecare an "neukunde". Din experienta mea, cele mai ieftine sînt Europa Versicherung si Asstel, în ultimii 2 ani nu le-am vazut pe nici un "Vergleichsportal".
Probabil ca asigurarile platesc ceva bani portalelor respective ca sa fie listate
Asta e valabil daca-ti faci calculele pe o perioada mai scurta.
Da, la SF3 AllSecur de exemplu iesea pe an cu aproape 100 euro mai ieftin decat ce am ales pana la urma pe SF5. Dar in urmatorii ani se recupereaza suma asta. Sa zicem ca A face cum zici tu, B face cum a facut sotzia mea anul asta si de la anu' optimizeaza pe principiul "ce e mai ieftin":
..........................A...........................B
2013..................x (SF3)...................x+100(SF5)
2014..................y (SF4)...................y-40(SF6)
2015..................z (SF5)...................z-40(SF7)
2016..................t (SF6)...................t-40(SF8)
Diferenta intre doua trepte de SF la nivelul ala e cam de 40 pe an, deci in 3 ani se recupereaza pierderea pe 2013, pe urma B trece pe plus.
In alta ordine de idei, AllSecur s-o miscat bine la aplicat online: si eu mi-am schimbat anu' asta asigurarea la masina mea si am aterizat la ei. Am ales ce-i mai ieftin ca ofertant, insa mereu pe partea de tarif "confort", adica suma aia maximla de 100 mil. la asigurare, plus asigurat coliziuni cu animale, plus treaba aia cu grobe Fahrlässigkeit, ...
Un an rutier 2014 fara incidente va urez.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.