Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Flitzer - alternative
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Flitzer - alternative

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 17 12 2020, 19:09    Titlul subiectului: Flitzer - alternative Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Apropo de ce zicea Don tibib de Flitzer...

Vine vremea cind tre’ sa fac un refresh la monstrul soselelor (ultimu’ TÜV s-a lasat cu o factura necolegiala si tot apare una alta)... Ii ajunge - am tras de el mai bine de 10 ani, asa ca sint in cautare de ceva in loc.

Deocamdata ramin fidel motorizarii “clasice”, dar - pentru monster-tu, cutie automata e un must. Chiar nu mai e spass a-ntiia, a doua, frina, a-ntiia ...
    Macar un AC e pe lista, si nu atit pentru vara cit pentru dezaburit geamurile iarna...

Ah ! Si nu Smart.

Ceva sugestii din experiente personale ?

PS: m-am uiat dupa Polo 3, A klasse (ala antic), dar se pare ca au probleme la cutiile automate, iar in frantuzisme nu am incredere, cu atit mai putin cind vine vorba de cutii automate...
    PPS: despre A Klasse modelul vechi nu pot spune decit “respekt” !!. Am unul dus in .ro in 2008 care rezista cu stoicism, dar e cutie manuala.

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    tibib
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 27 12 2020, 9:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Polo e pt. mine kleinwagen, nu flitzer.
    Flitzer
    VW Up-ul meu e chiar fain, in oras extrem de agil dar stabil si pe autostrada. Dupa ce ani la rand am parcat in Frankfurt cu masina de 4,50 m acum e in centru o placere sa ma bag cu Up-ul in vreo gaurica inaccesibla pt. masini mai mari.
    La fel de mici am condus in vacante, inchiriate, Fiat Panda si modelul cel mai mic de la Hyundai. Up-ul e ca si calitate a interiorului mult peste astea doua.

Kleinwagen
    Am avut Fiat Punto, 3 modele la rand. E ok, dar cand l-am schimbat cu Ford Fiesta am simtit diferenta, e cumva altfel legata masina. Variata cu motor de 1.0 cu 100 CP.

Toate au avut cutie manuala.
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

MesajTrimis: 06 02 2022, 15:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Dupa sapaturi seculare, concluzia e ca acu’ e un moment foarte nasol de cumparat masini in clasa mica...

Polo-uri cu istorie de service, pina in 50tkm (cu motoras de drona (1.0) si in stare buna) ajung sa coste cit un Golf Variant (d-ala Dizl (2.0) de care-i plac mult lu’ dom tibib icon_biggrin.gif) pina-n 80tkm. Si toate masinile astea se vind ca piinea calda din cauza de lipsa de X,Y,Z plus ca, nu, banii e (cica) eftini in zilele astea.

La consum, ascutitoarea se duce-n 9 l/100 km combinat - benzinica E10 - pe cind GV-ul e in jur de 7 (testate ambele in conditii similare).

La cheltuieli operationale, ascutitoarea e ucigatoare (curea distributie, ulei motor + cutie etc. schimbate ca pe sosete).

Concluzia e, daca puteti, mai asteptati cu schimbarea, poate (?) vin vremuri un pic mai colegiale.

Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 07 02 2022, 8:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Vezi eventual un Leasing. Exista si varianta Vario-Leasing cu optiunea sa pastrezi masina la sfarsit.
    De exemplu: sixt-neuwagen.de

Eu am luat up-ul de la VW Leasing, dar prin https://hey.car/select.
    Sus
    DanD
    Ibiza Master

Data inscrierii: Jul 08, 2005
    Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins

MesajTrimis: 07 02 2022, 11:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

La ora actuala vad ca doar EV-uri se mai gasesc pe stoc si sunt inca avantaje fiscale, daca nu ma insel si in DE.
    In UK, Boris&co au facut o chestie foarte misto, ai salary sacrifice, in loc sa dai bani la taxe ii dai la rata ptr un EV:) In DE inteleg ca ai vreo 10k rabat la achizitia unui EV nou sau Jahreswagen?
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

MesajTrimis: 14 02 2022, 16:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Forget about Prämie. Fiecare 1000 pe care o da guvernu’ din buzunaru’ larg al Steuerzahler-ului (ca doar nu da de la el) se traduce in 1500-2000-xxx crestere in pret - nici astia din bransa auto nu-s prosti ...

DIle era - acu’ vreo doua-trei luni - oripilat ca lumea cumpara plug-in hybrid si “uita” sa plug-in icon_biggrin.gif

Pai la cit costa azi corentu’, mai bine Super Plus decit Kwh hiper plus ultra... Sper ca nu credeti ca aia din bransa energie sint organizatii caritabile... Doar li s-a trimis factura pentru curatat AKW si - sint convins - shareholder-ii d-abia asteapta sa cotizeze.

Sus
    DanD
    Ibiza Master

Data inscrierii: Jul 08, 2005
    Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins

MesajTrimis: 15 02 2022, 9:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

La cheltuieli de exploatare, confirm ca sunt maxim 70% din cheltuielile cu un diesel, in conditii de instant torque si mult mai mult fun la volan decat cu un motor termic in 4 cilindri, chiar si cu preturile la energie in crestere.

Dar nu stiu cum e la voi cu posibilitatile de leasing, daca e sa platesti preturile de catalog atunci e inca o cale lunga pana la a fi o optiune. Aici ai ce se cheama salary sacrifice, leasingul la un EV iti reduce baza de impozitare, ceea ce e extrem de convenabil, de asta s-a umplut acum de EV-uri, vad ca a ajuns cota de piata la vreo 15%. Problema e cu statiile de incarcare in afara Londrei, in oras e ok, dar cum iesi in afara trebuie un pic de planificare si te gandesti de doua ori cand e sa calci putin acceleratia:) Dar in Germania aud ca e mult mai bine pusa la punct situatia, aveti cele mai multe statii de incarcare la 100km dupa Olanda.
    ckunst

MesajTrimis: 18 02 2022, 13:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

DanD a scris:
    La cheltuieli de exploatare, confirm ca sunt maxim 70% din cheltuielile cu un diesel, in conditii de instant torque si mult mai mult fun la volan decat cu un motor termic in 4 cilindri, chiar si cu preturile la energie in crestere.

Dar nu stiu cum e la voi cu posibilitatile de leasing, daca e sa platesti preturile de catalog atunci e inca o cale lunga pana la a fi o optiune. Aici ai ce se cheama salary sacrifice, leasingul la un EV iti reduce baza de impozitare, ceea ce e extrem de convenabil, de asta s-a umplut acum de EV-uri, vad ca a ajuns cota de piata la vreo 15%. Problema e cu statiile de incarcare in afara Londrei, in oras e ok, dar cum iesi in afara trebuie un pic de planificare si te gandesti de doua ori cand e sa calci putin acceleratia:) Dar in Germania aud ca e mult mai bine pusa la punct situatia, aveti cele mai multe statii de incarcare la 100km dupa Olanda.

La masinile electrice sau plug-in hybrid statul subventioneaza destul de puternic asa incat händlerii ofera leasing la pretul de lista minus subventia, cu mentiunea ca subventia trebuie sa o platesti in avans dupa care faci cerere si primesti de la stat subventia in ca 6-8 luni.

Ex. pt. o Toyota RAV4 2.5 Plug-in hybrid platesti ca 400 EUR/luna rata de leasing pentru un contract de leasing de 4 ani cu 20.000 km/an.Aditional platesti in avans 4.500 EUR pe care ii primesti de la statul german inapoi dupa ca. 6-8 luni.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media