Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 14 07 2022, 10:29 Titlul subiectului:
https://www.bbc.co.uk/news/business-62163254
Eu sunt cu Emirates la faza asta, e inadmisibil cum un aeroport poate cere ca pasagerii sa isi limiteze vacantele doar ptr ca ei au facut economii si au dat afara personal. _________________ To Dare is to do
Mda... Magaria asta am remarcat-o si eu inca din primavara. Si nu e doar LHR, e cam peste tot.
Ce e mai grav e ca problema asta nu pare sa se rezolve ci, din contra, o sa fie si mai rau.
Il urmaresc de ceva vreme pe Mentour si - ceea ce spune in post-ul asta - ma face sa cred ca mai e mult pina departe, adica restabilirea unui echilibru intr-o industrie care - si asa - mergea pe sirma si ultimii doi ani juma’ i-au aruncat trei cutii in brate (volatilitatea numarului de pasageri (from 100 to 0 in 30 de zile si inapoi, de la 0 la 90 in 90 de zile), schimbarea fundamentala a modelului de operare (hub vs point-to-point) si cireasa de pe tort pretul carburantilor).
Faza e ca in cercul de cunoscuti aud din ce in ce mai des opinia ca “mai bine vacanta pe undeva unde pot sa ajung cu masina decit sa zac cu zilele prin aeroporturi”. Ceea ce inseamna iar full brakes pentru industrie - si asta pentru ca unii s-au lacomit dincolo de orice limita... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 31 10 2022, 11:04 Titlul subiectului:
Am bagat primul zbor oceanic si primul business trip de dupa covid, asa mult mi-a lipsit chestia asta incat am acceptat ceva foarte extravagant, zbor de 9 ore cattle class pana la chicago, apoi 3 ore drive in wisconsin, intr-un orasel din ala care are populatia scrisa pe semnul de intrare in 'oras'
Am luat Lufthansa ca aveam status star si am lounge (spre deosebire , insa surprise surprise, era operat de United care mi-au zis pe LHR2 ca statusul meu e irelevant ptr ei. Am mai si luat teapa sa platesc 86 dolari ptr upgrade la economy plus care e de fapt identic cu economy, ca economy nu exista (cel putin pe zborul ala). La intoarcere am rezistat numeroaselor mailuri si mesaje care imi ofereau upgrade la inceput cu 86, apoi once in a lifetime offer cu 40ish, apoi 20ish. Numai bine ca am fost upgradat la Premium Comfort (nivelul intermediar dintre commonersi si premianti).
Dar mancarea a fost ok pe United, peste BA. _________________ To Dare is to do
A, deci a fost LH operat de UA si Premium Economy a fost fix Economy ?! Bine de stiut... La LH (“inainte de”) Premium Economy era decent (cam cum era Businessu’ acu’ vreo 10 ani pe 747-urile 400...). Acu’ cu Allegris ma astept sa segmenteze Cattle Classu’ de nici nu mai stii ce e included si ce nu...
Bine, la LH scoru’ Premium vs Economy e cam 3,5:1, asa ca aia 86 de bucks pune-i si tu la categoria “am incercat, am aflat”...
Cit se mai sta la control pe ORD ? Pe vremuri (ehee, ce vremuri...), era nici prea-prea, nici foarte-foarte. Ultima data cred c-am fost prin 2009 si nu mi-a ramas in memorie ca o experienta proasta (cum au fost, de exp. LAX sau MCO sau - cel mai trist dintre toate - RDU...) La categoria asa da (nu stiu daca i-am mai laudat pe aici), DFW: practic de cind s-a deschis usa de la avion, am mers linie - pasapoarte, bagaj, Zoll, rental. 20-25 de minute cred ? 5 zstelute de la mine !
Revenind la biz travel, s-a mai schimbat ceva ? Cit a fost rental-ul ? _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Trimis: 31 10 2022, 19:29 Titlul subiectului:
Nu, deci sunt trei clase la United, am invatat ulterior:
- Business (premianti), uluitor a fost full.
- Premium Comfort (echivalentul Premium Economy la BA, cred ca la fel e si pe LH), la asta m-au upgradat la zborul intors.
- Economy Plus care eu am crezut ca e Premium Economy, de aia m-am upgradat, insa e unica clasa de economy. Deci aia 86/40/20 whatever pe care ii cer sunt teapa. Ei zic ca de fapt platesti ptr extra leg-room si Economy Plus, dar extra leg room ai la toate locurile, m-am uitat de curiozitate. E foarte ok de fapt spatiul, unul din cele mai mari vazute de mine la clasa economy, probabil deh, vin din aia mai corpolenti pe United.
ORD a fost un vis dpv logistica, de cand am aterizat mi-a luat 30 minute pe ceas sa ajung deja in terminalul de rentaluri cu trenul. La pasapoarte ma asteptam la un interogatoriu, mai ales ca am bifat Business la reason, pasaportul cu viza era expirat asa ca am mers cu 2 pasapoarte - insa spre surpriza mea singurele intrebari au fost: purpose of your visit, how long are you staying si what's your job. Then cheers, nici macar stampila.
Rentalul a fost cheap as chips, 170 USD un Ford EcoSport (un Kuga mai mic) ptr 2 zile cu tot cu surcharge ca n-am facut plinul (40 USD cu totul), si asigurari incluse. Spun cheap comparat cu preturile actuale in Europa, nu cu ce era pe vremuri in US. Aaa, si n-am avut GPS in pret (era taxat 35 USD pe zi si am zis sa fac savings la "intreprindere"), dar in parcare am gasit unul de avea deja Navi (oricum as fi folosit Apple car/Bluetooth anyway). Bine, selectia nu era mare, erau cateva Hyundaiuri peste care am trecut rapid dupa care Fordul, in rest goala parcarea la compacte. Am inchiriat pe 3 zile (miercuri-sambata) , insa am ajuns inapoi in ORD vineri pe la 5.30 asa ca am preferat sa nu mai fac plinul si sa dau masina inapoi mai devreme cu o zi ca sa nu ma mai incurc cu parcari prin downtown Chicago. Desi depasisem alea 48 de ore, tanti de acolo a fost foarte casuala si a pus doar 2 zile, in Europa cred ca te luau la bataie doar daca puneai intrebarea.
Ptr ca trebuia sa ajung la 170 mile de ORD si dupa 9 ore de zbor si conducand pe partea ailalta:) mi-am impartit journey-ul in doua, mi-am luat un hotel putin mai sus de Milwaukee - calculasem ca ies din ORD pe la vreun 6.30 asa ca preconizam 8.30-9 la hotel. Insa ptr ca totul a mers snur, la 7 si ceva beam deja un IPA in barul hotelului. Care era plin de business travelleri din Nemtia (hochdeutsch deci nu Muenchen sau Schwaben).
Sambata cand ma plecat din Chicago spre ORD insa, am asteptat Uberul 30 minute timp in care ma cam panicasem. Cred ca e un tren spre ORD si care presupun ca e mai trouble free. Oricum checking in, bagaje si security pe ORD au durat iarasi maxim 30 minute, e in topul personal acum. _________________ To Dare is to do
Apropo de tremurat ca nu prind IRTA, m-a pus naiba sa iau Elisabeth Line de la Canary Wharf pina la LHR.
Si mergi, tata... si mergi...
Noroc ca vremurile alea cind (n-am trait, da’ mi s-a zis) te asezai, cuminte la serpisor de cum ieseai din lift in T2 s-au dus si pot spune ca de cind am coborit din tren (intr-un final) pina la gate am razbit in 20 de min cu tot cu lasat bagaju’...
In alta ordine de idei, mainene, toti au buleftrica inLondra sau la inflatia de azi Congestion Taxu’ a ajuns sa fie un mizilic ?! Ca daca nu e o circulatie de zici ca e gratis benzina.
Altfel, mi-a placut ca au Brew Dog la Bussiness Lounge pe LHR. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Trimis: 23 11 2022, 9:17 Titlul subiectului:
Congestion charge e vreo 28 pe zi. Trebuie sa te uiti la placutele de inmatriculare, alea cu patrat verde sunt electrice si nu se aplica congestion charge.
In general din observatiile personale, odata ce treci in CC zone, sunt doar taxiuri, van-uri de 'meseriasi' si electrice. Intre Vauxhall si Waterloo e o placere sa conduci, te simti ca in 'After 28 days' sau cum se chema filmul ala apocaliptic:) _________________ To Dare is to do
Alta veste buna: au inceput sa apara si-n Europa noile scannere de ghiozdane & co, asa ca nu mai tre’ sa scoti si lebdob si punguta de bomboane si nici sa nu te chinui sa vezi in ce cotlon s-a ascuns pasta de dinti ! _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Motto: dacă ai trecut de security, ai scăpat.
Da' până treci...
Ca să zic așa, BER-ul este o chestie crescută haotic, ca o tumoare.
Prea puțină capacitate la security pentru prea multe gates.
Plus că (mult prea) multe gates sunt pentru Schengen.
Dacă tebuie pașaport, mergi vreo juma de oră pe jos prin T1 până ajungi la pașapoarte (T2), unde ai doar câteva gates înghesuite.
Trist dar adevărat.
Ca să ajungi în oraș ai trenuri (+S-zbang), bus și taxiuri.
Trenul (FEX - Flughafen Express) face 35 de minute până la Hauptbahnhof,
un timp pe care taxiul îl face doar în afara orelor de vârf _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Cind ziceam ca mai jos decit 350-uri n-are cum sa fie, na c-am experimentat si mirtoagele 330…
Pe cuvint daca LH nu-mi aminteste din ce in ce mai mult de raposata US Airways. Si la servicii si la cum arata avioanele… Da’ aia macar nu erau obraznic de scumpi… _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
… si dupa ce - intr-un final - am obtinut un re-booking via FRA, am stat ca prostii aproape doua ore pe pista cu boarding complete pina Fraport s-a deranjat sa gaseasca Bodenpersonal sa incarce bagajele…
Pina si echipajul era p**ed, ca sperau sa reuseasca se-ntoarca pina incepe greva (ca sa nu mai vorbim de overtime cit stai pe pista, care la ei nu e platit…).
Trimis: 04 04 2023, 13:17 Titlul subiectului:
Nu e numai LH, e o chestie foarte des intalnita, totul e sa iei deja in considerare macar 30 min intarziere (mai ales la zborurile cu escala)
Sambata noapte am ajuns cu 2 ore intarziere din Malaga (cu BA-ul), si cand ma gandeam ca gata, am pus mana de un claim, am descoperit ca au ridicat la 3 ore:)
Macar s-a rezolvat treaba cu bagajele, cel putin pe LHR, ultima oara am parcurs traseul de la poarta la bagaj in timp record (sub 10 minute) si ce sa vezi? bagajele deja rulau pe carusel.
Ce ma enerveaza mai nou la LH sunt ofertele de spend miles, mai am vreo 60000 si ceva de mile pe care efectiv nu am cum sa le valorific cu zboruri, niste conditii atroce. Ptr un weekend in Berlin ptr 2 persoane, ar ajunge cele 60k, dar numai daca zbor de prin Manchester sau Birmingham si cu escala prin Muenchen/FRA. Am zis, hai sa vad megaofertele alea de US, again daca dai pe fiecare, iti apare ca nu e disponibila sau la date imposibile si cu escala in Zurich etc. Aaa, si nu mai am access la Lounge ca si Silver daca zborul nu e operat de Lufthansa (ci United de pilda).
O sa ma uit sa vad daca macar pot sa iau vreun electric kettle sau ceva de 60k mile, pe vremuri am zburat business la Rio doua persoane cu 60k (cu escala in FRA, dar business oricum). Sau vreo sticla de gin:) _________________ To Dare is to do
Mdeah… Milele de la LH au ajuns sa fie garbage… (ca si firma mama, daca ma-ntrebati…)
Upgrade-ul a ajuns sa fie 45k one way (daca-l prinzi), serviciile sint deplorabile (chiar si la Business !! ) iar la bonus miles e aproape imposibil sa mai prinzi ceva utilizabil.
Ajunsesem undeva pe la 700.000 de mile si singura investitie cit de cit eficienta a fost un iPad.
Si da, au marit marja de intirziere la trei ore. Si - de multe ori - vezi cum li se rupe pina cind ajung catre 2:30 - 2:45…
Liserupe & More. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.