Madi imi confirma din nou, daca mai era cazul, ca Beamter-ii habar nu au pe ce lume traiesc si fiecare isi interpreteaza legea dupa propria pricepre.
Sotiei mele i-a fost refuzat acest Arbeitsberechtigung si asta tot in Stuttgart ca si Madi si tot in BW ca si tzuptzup.
Nu am mai insistat cu Arbeitsberechtigung, ci am depus cererea pt un Arbeitserlaubnis "beschränkt" si "befristet". Arbeitserlaubnisul a fost eliberat fara nici o problema, ba chiar in timp record, de o saptamina. Insa cind acesta va expira o sa ma iau din nou de piept cu ei pt Arbeitsberechtigung. Cine stie peste ce functionar "luminat" o sa dau.
Revin cu o intrebare.
Considerati oportun un topic, eventual sticky, cu o lista cu toti cei care au primit /le-a fost refuzat Arbeitsberectigung. In lista ar trebui mentionate exact vizele celor 2 soti, landul, orasul, mentiunile din Arbeitsberectigung.
Ce ziceti?
Revin cu o intrebare.
Considerati oportun un topic, eventual sticky, cu o lista cu toti cei care au primit /le-a fost refuzat Arbeitsberectigung. In lista ar trebui mentionate exact vizele celor 2 soti, landul, orasul, mentiunile din Arbeitsberectigung.
Ce ziceti?
Eu sunt pentru. Cred ca s-a mai incercat asa ceva, dar din pacate nu au sarit prea multzi. Si despre facut un alt topic, nu stiu daca e reomandabil, pentru ca aici au intrat pana acum foarte multi si ar putea primi un email cand se adauga noutati. Asa ca parerea mea e ca tot in acest thread e mai bine.
Data inscrierii: Jul 30, 2003 Locatie: Germania-München
Trimis: 06 11 2003, 9:43 Titlul subiectului:
Revin cu noutati. Astazi am luat Arbeitsberechtigung , dupa lungi asteptari.Tipul nu a comentat nimic, doar a spus ca s-a discutat ceva la Minister si poate sa dea!!! A, si numele meu este Stefana Brasov si nu ma feresc sa-l dau public asa cum fac altii. Cei care sunt in situatia de a luat aceasta hartie, ar fi bine sa bata fierul cat e cald, ca cine stie cu ce mai vine domnul de acolo.Mult succes.
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 06 11 2003, 10:05 Titlul subiectului:
fani a scris:
Revin cu noutati. Astazi am luat Arbeitsberechtigung , dupa lungi asteptari.Tipul nu a comentat nimic, doar a spus ca s-a discutat ceva la Minister si poate sa dea!!! A, si numele meu este Stefana Brasov si nu ma feresc sa-l dau public asa cum fac altii. Cei care sunt in situatia de a luat aceasta hartie, ar fi bine sa bata fierul cat e cald, ca cine stie cu ce mai vine domnul de acolo.Mult succes.
Fani, felicitari pentru arbeitsberechtigung si spor la gasit de joburi: . Si eu locuiesc in München, sunt sotie de greencard-ist si in curand imi vine randul sa merg sa cer permisul de munca. Am o gramada de intrebari referitoare la functionarii münchenezi si la cum e mai bine sa abordez problema cu cerutul dreptului de munca. O nelamurire se refera la mersul la KVR, ca sa cer anularea mentiunii "Erwerbstätigkeit nicht gestattet". Ti-am scris pe PM, sper sa ma poti lamuri tu in vreun fel:). Inca o data felicitari si bafta pe mai incolo!
Trimis: 08 11 2003, 16:01 Titlul subiectului:
Multumesc adis. Acuma urmeaza sa-mi gasesc de lucru, ca si aici e de munca chiar daca ai Arbeitsberechtigung .
Pentru shivaree: ti-am scris si eu un PM. Al tau tot nu l-am primit.
Pai ti-a dat arbeitsberechtigung direct? Asta stiam ca e pe termen nelimitat. Sigur ca nu mai mult decat viza dar oricum. Nu se da intai Arbeitserlaubnis ? Si apoi dupa zdeci de ani Berechtigung. Spune-ne si noua unde se da sa mergem si noi. (la ce birou).
Trimis: 10 11 2003, 11:05 Titlul subiectului:
Larry a scris:
fani a scris:
Pai ti-a dat arbeitsberechtigung direct? Asta stiam ca e pe termen nelimitat. Sigur ca nu mai mult decat viza dar oricum. Nu se da intai Arbeitserlaubnis ? Si apoi dupa zdeci de ani Berechtigung. Spune-ne si noua unde se da sa mergem si noi. (la ce birou).
Scuza-ma ca te intreb, dar cum vroiai sa mi-l dea, indirect?! . Daca te plimbi mai mult pe site ai sa vezi ca pe undeva scrie ca dupa un an iei Arbeitserlaubnis, care tine cont de piata de munca si dupa 2 ani ai dreptul la acest Arbeitsberechtigung.Intai trebuie sa schimbi viza, cu "erlaubnis" pentru munca. Normal ca este "Unbefristet" pana cand imi expira viza de sedere aici. In cazul meu mai este valabil doar 2 ani jumate, ca normal atata mai am dreptul sa stau, dupa ceea ce scrie in viza.De dat se da la Arbeitsamt, normal. Intai te duci la parter la camera 014 sau 0014, oricum este 14, iti da un exemplar de completat, te duci cu toate actele care le-am pus eu intr-un topic, si astepti. Daca vezi ca nu se misca nimica, atunci te duci la camera 1003, la etajul 1, si stai de vorba cu nenea de acolo.Normal ar trebui sa-l primesti prin posta, dar daca nu vine te duci la discutii.Nu stiu de ce?! dar cred ca ce-i care nu se intereseaza de hartie, sa vada care mai este mersul, ii lasa asa. Eu stiam de la cineva care a luat ca e sigura treaba, asa ca m-am mai dus inca odata la tip, dar nu mi-a dat prin cap sa-l intreb de ce nu mi-a trimis hartia, daca tot s-a discutat la minister.Mult succes.
Buna tuturor,
Ma scuzati ca revin cu o intrebare la care eu,nu am inca un raspuns concret!
V-am tot urmarit ,prin ce "intimplari",mai mult sau mai putin norocoase ati trecut,dar tot nu inteleg!
TOT CE SE VORBESTE AICI ,PLEACA DE LA DISCUTIILE PURTATE LA ARBEITSAMT.
Viza de sedere e o chestie separata.Ea influenteaza confirmarea ARBEITSAMT-ULUI.A primit cineva confirmare de la Arbeitsamt,ca are drept de munca,DESI pe viza de sedere,munca era intrerzisa,sotia avind drept de sedere,deoarece insoteste sotul,angajat cu contract corect,"befriestet"????
Si daca NU,cum ati REUSIT SA SCHIMBATI interdictia de a munci de pe viza data de Auslanderbehörde???????Ea a intervenit,PUR SI SIMPLU,sau in baza caror documente????
Va multumesc
A primit cineva confirmare de la Arbeitsamt,ca are drept de munca,DESI pe viza de sedere,munca era intrerzisa,sotia avind drept de sedere,deoarece insoteste sotul,angajat cu contract corect,"befriestet"????
Si daca NU,cum ati REUSIT SA SCHIMBATI interdictia de a munci de pe viza data de Auslanderbehörde???????Ea a intervenit,PUR SI SIMPLU,sau in baza caror documente????
haruka, viza de sedere de insotitor, care specifica ca acesta nu are drept de munca se poate modifica la Ausländeramt dupa un an de sedere. Dupa aceea discutzia se poarta doar la Arbeitsamt. Cam asta e ... sa-i spunem.. "distractia".
Multumesc de raspuns,dar dupa cum am precizat,eu avind viza de intrare in Deutschland din 08.03.01,am depus o cerere la Auslanderbehörde,pe 28.09.03,dupa ce in prealabil am urmarit tot ce s-a scris in acest forum,cu privire la..
""Dupa trecerea primului an de sedere, se poate merge deja la Ausländerbehörde sa modifice interzicerea de munca"",am reprodus textul din linkul indicat,unde M-AM LOVIT DE NEGAREA TOTALA,ca asa ceva NU ESTE POSIBIL,ca "sa fiti multumiti ca are sotul contract de munca,dvs. sunteti DOAR insotitor!!"(am mai relatat despre asa ceva pe acest forum,scuzati-ma,daca ma repet!)
Desi in cerere precizam ca doresc sa primesc ,oricare ar fi el raspunsul,unul in scris,pentru a avea documente,au trecut 6 saptamini,si asa cum mi-a raspuns pe loc,la depunere"nu,nu va faceti iluzii,sunt zadarnice!",asa a si fost.Nu am nici-un raspuns,si sunt total dezamagita,pentru ca nu am cum sa-i demonstrez ca :""Dupa trecerea primului an de sedere, se poate merge deja la Ausländerbehörde sa modifice interzicerea de munca""!!!!!!
Daca ma mai puteti ajuta cu un sfat,va multumesc anticipat
haruka, vezi linkul asta: http://www.arbeitsamt.de/zav/services/greencard/a987engl.pdf
la pag 20, sus. Poti sa vorbesti si cu cei de la ZAV Bonn, sunt de treaba si te ajuta in cazuri de genul asta. Cand ajung acasa o sa incerc sa ma uit din nou pe legea strainilor sa vad exact articolul care prevede ca ai dreptul sa iti modifice statutul. Oricum gandeste-te ca marea majoritatea au luat, chiar daca destui dintre noi ne-am lovit de nesimtzirea diversilor functionari (ar trebui sa facem o colectie cu replici care de care mai inteligente).
Oricum, in mod normal si brosura de la Arbeitsamt ar putea sa ajunga, pt ca fiind tiparita de ministerul muncii, iti dai seama ca nu scriu povesti...
Oricum o sa ma mai uit din nou prin lege...
Ce ma enerveaza functionarii astia! Imi vine sa ii bat.
Trimis: 12 11 2003, 12:52 Titlul subiectului:
Haruka, sincer iti spun ca ma uimeste ce spui tu. Sunt deja 2 ani si jumate de cand esti aici, asa ca normal ai dreptul la aceasta schimbare.Pe unde esti in Germania? Dupa un an de zile exista riscul sa te refuze spunand ca nu ai voie sa muncesti decat dupa doi ani( asa mi s-a intamplat mie, dar pana la urma am obtinut aceasta viza dupa un an), dar dupa 2 ani jumate??!! ciudat.Cred ca ar fi bine sa te duci la ei cu legea de Arbeitsberechtigung si sa le spui ca avand dreptul la acest act dupa 2 ani, deci normal ar trebuie sa-ti schimbe viza.Succes si mai scrie ce ai rezolvat.
Iulian, n-are rost sa ii bati, trebuie doar scolitzi.
De scolit nu am nici o sansa. Unde ai vazut functionar neamtz scolit? Daca trece de clasa a 3-a gata... a sarit peste statutul de "Beamter". Asa ca ....bataia e rupta din rai...
Va multumesc la toti,cuvinte de incurajare sunt intotdeauna bine venite,mai ales,cind te vezi inconjurat de indiferenta.
NUMAI CA,n-am fost la Auslanderbehörde,asa cu mina goala,ci cu TOATE textele de lege,copiate pe hirtie buna,si subliniate cu marker(!),dar tot ce am avut la dispozitie,lucru de care s-a legat si functionarul respectiv,au fost doar legi cu marca "Arbeitsamt"-si raspunsul lui a fost clar:"acestea sunt legi pentru "Arbeitsamt"!,nu pentru Ministerul de Interne,de unde fac ei parte!
Citind si Legile referitoare la asa ceva,corespunzatoare "Integrarii strainilor",respectiv,"AuslG§ 18 Ehegattennnachzug",NU scrie nimic,referitor la felul acordarii"Aufentahaltserlaubnis",ca interzice sau nu dreptul la munca,ci numai ca "Aufentahaltserlaubnis"-ul se acorda,daca,sotul are contract de munca..bla,bla,bla...
Deci,ce sa va mai spun,doar ca traim in nord,intre la jumatatea distantei dintre Bremen si Hamburg?
Numai bine!
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.